pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ομιλία από τον Φραγκούλη Φράγκο για τα ελληνοτουρκικά και τον Πλαστήρα

Αύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου

21/03/2023 - 8:33πμ
Η ομιλία του Φραγκούλη Φράγκου ολοκληρώνει το φετινό κύκλο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών (φωτ.: δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Η ομιλία του Φραγκούλη Φράγκου ολοκληρώνει το φετινό κύκλο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών (φωτ.: δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τη διάλεξη του επίτιμου Αρχηγού του ΓΕΣ και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου ολοκληρώνεται την Τετάρτη ο φετινός κύκλος του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τίτλο «Γεωπολιτική της Ελλάδας και του Ελληνικού Χώρου».

Συγκεκριμένα, θα μιλήσει αύριο, στις 18:00, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, με θέμα «Ελληνοτουρκικά και Νικόλαος Πλαστήρας: ‘‘Ο Μαύρος Καβαλάρης’’», όπου πρόκειται να αναλύσει τη σύνδεση του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, των Βαλκανικών Αγώνων και της Μικρασιατικής Εκστρατείας, με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, και ιδιαίτερα με τις γεωπολιτικές συνθήκες της σήμερον και τα Ελληνοτουρκικά.

Ο ομιλητής θα αναφερθεί αναλυτικά στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα που διέγραψε έντονη δράση σε κρίσιμες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα και έγινε γνωστός με το προσωνύμιο «Μαύρος Καβαλάρης».

Σύμφωνα με τον Φραγκούλη Φράγκο, «ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο Μαύρος Καβαλάρης του Μικρασιατικού Αγώνα, έχει εγγραφεί στην εθνική συνείδηση ως υπόδειγμα πατριωτισμού, αγωνιστικότητας και ανιδιοτέλειας και στην κοινή μνήμη των Ελλήνων ως υπόδειγμα δημόσιας ηθικής και αυτό είναι ίσως σημαντικότερο από οποιαδήποτε αναφορά στις λεπτομέρειες του πλούσιου βιογραφικού του, στρατιωτικού και πολιτικού, από οποιαδήποτε αναφορά σε έργα».

«Τέτοια πρότυπα, όπως του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, αποτελούν διαχρονικά οι αγωνιστές που συμμετείχαν και θυσιάστηκαν σε όλους τους πολέμους, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας στην τρισχιλιετή ιστορική πορεία του ελληνικού λαού, που με τις ηθικές αξίες και αρχές του πορεύεται σήμερα ο πολιτισμένος κόσμος», σημειώνει.

Υπεύθυνη του Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Ειρήνη Καγιαμπίνη, ενώ την ενότητα επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Πόντιοι της Ξάνθης ετοιμάζονται για τον καλοκαιρινό χορό τους

11/07/2025 - 9:10μμ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου: Όλα έτοιμα για το Καρσλίδικο Αντάμωμα 2025

11/07/2025 - 7:11μμ
(Φωτ.: facebook)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»: Ποντιακό γλέντι με μεγάλα ονόματα

11/07/2025 - 5:18μμ
Οικογενειακή φωτογραφία του «Μιθριδάτη» Λαυρίου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «O Μιθριδάτης»)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτιστικό διήμερο από το Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου

11/07/2025 - 8:57πμ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Σκήτης «Εύξεινος»: Τριήμερες εκδηλώσεις «Τετελέρ 2025» – Με χορούς, τραγούδια, αλλά και… «Απαισιότατο» για τα παιδιά!

10/07/2025 - 9:01πμ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

17α Τενεδίων Δρώμενα: Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων τιμά τη μνήμη του Αγίου Αβούδιμου

9/07/2025 - 11:58μμ
Στιγμιότυπο από παλαιότερο Φεστιβάλ Παράδοσης (φωτ.: facebook / Δήμος Θέρμης)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με έντονη ποντιακή παρουσία το 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Θέρμης

9/07/2025 - 11:08μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κύπρος: 50+1 χρόνια από τον Ιούλιο του ’74

9/07/2025 - 5:56μμ
(Φωτ.: pixabay.com/congerdesign)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσιάζονται τέσσερα βιβλία για κρίσιμα γεωπολιτικά θέματα στη Θεσσαλονίκη

8/07/2025 - 3:32μμ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλοκαιρινός ποντιακός χορός από την «Παναγία Σουμελά» Μικροχωρίου

8/07/2025 - 12:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πρόσωπο του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίου είναι ζωγραφισμένη η αγαλλίαση του ανθρώπου που συναντά την πατρίδα του (φωτ.: facebook)

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Τα άγια χώματα του Πόντου μέσα από τα μάτια του

22 λεπτά πριν
(Εικ.: Χ.Κ)

Μεταεθνοκρατικό αφήγημα των ΗΠΑ για την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή

48 λεπτά πριν
Η θεατρική ομάδα του δήμου Βριλησσίων στο καταπράσινο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης. Στο κέντρο η εγγονή του Δ. Ψαθά, Λένα Νίτσου-Ψαθά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές Γιώργο Ασπιώτη (βουλευτή Φερέκη) και Νατάσσα Χαιδά (Τζένη Φερέκη) και Αποστόλη Παπανικολάου (Ψευτοθόδωρο) (φωτ.: Αρχείο δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης/ Ζήσης Κυριακίδης)

Γέλιο και ανατροπές για καλό σκοπό στο «Ζητείται ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά

1 ώρα πριν
Παιχνίδια στο μοιραίο λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο 19χρονος από τη Βέροια (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Μιχάλης Παππούς)

Χαλκιδική: 6 εγκληματικές παραλείψεις στο μοιραίο λούνα παρκ – Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει το Σάββατο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Hellenic Train)

Προαστιακός Πάτρας: Αύξηση δρομολογίων και νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η Hellenic Train

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign