pontosnews.gr
Σάββατο, 28/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νομοσχέδιο για το νερό: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο – Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Βουλή

Ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει τις παθογένειες του κλάδου της παροχής ύδατος

20/03/2023 - 10:01μμ
Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ. Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 (φωτ.: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ. Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 (φωτ.: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο εργατικών σωματείων, συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Νερό κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα» και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται κανονικά.

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», τόνισε ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ Μανώλης Χαρατσής, σε ομιλία του στο συλλαλητήριο. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για το νερό σημείωσε ότι «με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, η κυβέρνηση στηρίζει ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φτηνό και ποιοτικό νερό».

Νωρίτερα στη Βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε παρέμβαση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για τη «μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής» αντιμετωπίζει τις παθογένειες του κλάδου της παροχής ύδατος.

Μάλιστα απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ρώτησε: «Είσαστε ικανοποιημένοι από την εποπτεία και τον έλεγχο που είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες;».

Η κυρία Λιακούλη είχε αναφερθεί στο ερώτημα της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής για το «αν και κατά πόσον οι μεταβιβαζόμενες με τον παρόν νομοσχέδιο αρμοδιότητες στη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. συμβαδίζουν με την [..] νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας». Τι απαντάτε σε αυτό; Και ο κόσμος, οι φορείς και οι συνδικαλιστές που είναι στο δρόμο, είναι άσχετοι και δεν μπορούν να καταλάβουν; ρώτησε η κυρία Λιακούλη.

Νομοθετείτε έχοντας εναντίον σας την Αυτοδιοίκηση, τις ΔΕΥΑ, ακόμα και την Ένωση Δικαστών, η οποία σας προειδοποιεί ότι αυτό που πάτε να κάνετε είναι έξω από τη νομολογία του ΣτΕ είπε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο προωθεί μια «συγκεκαλυμμένη ιδιωτικοποίηση» και ότι οι κυβερνώντες, αντί να ασχοληθούν με υπαρκτά προβλήματα γύρω από το νερό, «ρίχνετε το βάρος στην τιμή, θεωρώντας, ως πούροι ορθόδοξοι νεοφιλελεύθεροι, ότι αυτή είναι που θα απαντήσει στα ζητήματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης λόγω ενεργειακού κόστους

27/03/2026 - 7:11μμ
Εικόνα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών. Τεχνικός έλεγχος - Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, συγκοινωνιακοί φορείς, επιβατικές - οδικές - εμπορευματικές μεταφορές, ηλεκτροκίνηση, Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών – Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν οι διατάξεις για τα ταξί

23/03/2026 - 11:44μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες (φωτ.: Ευρωπαϊκή Ένωσηα/Pool)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρό ενεργειακό σοκ από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη αν δεχτεί επίθεση στο έδαφος της

22/03/2026 - 11:35πμ
(Πηγή: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet η επαλήθευση της ηλικίας – Στόχος και η προστασία των ανηλίκων

21/03/2026 - 12:20μμ
Ο Αλέξης Χαρίτσης στο προγραμματικό συνέδριο της Νέας Αριστεράς, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης από την προεδρία

20/03/2026 - 6:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υπερήφανα αποχωρώ – Δεν φοβήθηκα πολιτικό κόστος, δεν διαγράφεται η αλήθεια

19/03/2026 - 6:59μμ
Οι νέοι τοποτηρητές-μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ: Διορίστηκε σύμβουλος για θέματα μουσουλμανικής θρησκείας της Σοφίας Ζαχαράκη

19/03/2026 - 1:37μμ
Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

15/03/2026 - 11:22πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αυστραλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14/03/2026 - 1:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Euroleague: Πάτησε εξάδα ο Παναθηναϊκός με νίκη επί της Μονακό

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Φιλική ήττα για την Εθνική από την Παραγουάη

7 ώρες πριν
Ιρανοί διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στη νότια Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ μας ζητούν διαπραγματεύσεις – Πιθανή συνάντηση Τουρκίας, Πακιστάν, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο

7 ώρες πριν
Μοναδικές στιγμές υπόσχεται και το φετινό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων για το Παμποντιακό Πανοΰρ (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2026 «Τη Θωμά ‘ς σα Σούρμενα»: Μνήμες, συναισθήματα και παραδόσεις σ’ ένα πενθήμερο που κορυφώνεται με το ταφικό έθιμο και δυνατό ποντιακό γλέντι

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Δάφνης)

Μια όμορφη ποντιακή βραδιά ετοιμάζει ο Σύλλογος Ποντίων Δάφνης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/syllogos_xeniteas_ehingen)

Σεμινάριο ποντιακής παράδοσης με τον Ν. Ζουρνατζίδη από τον «Ξενιτέα» Ehingen

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign