pontosnews.gr
Δευτέρα, 17/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σεισμός στην Τουρκία: «Θα περιμένω εδώ όλη μου τη ζωή» – Πρόστιμα σε τηλεοπτικά κανάλια, επειδή επέκριναν την κυβέρνηση

Οι έρευνες διάσωσης τελείωσαν, αλλά ένας άνδρας παραμένει δίπλα στα ερείπια του κτηρίου όπου είναι θαμμένα μέλη της οικογένειάς του

22/02/2023 - 9:59μμ
Αεροφωτογραφία δείχνει το μέγεθος της καταστροφής σε περιοχή του Χατάι (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Αεροφωτογραφία δείχνει το μέγεθος της καταστροφής σε περιοχή του Χατάι (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά από τους σεισμούς που κατέστρεψαν την Αντιόχεια της Τουρκίας, ο Μουσταφά Καζάζ έχει κατασκηνώσει κοντά στα ερείπια του κτηρίου όπου διέμενε η οικογένειά του, αρνούμενος να φύγει από εκεί, ακόμα και μετά το τέλος των ερευνών για τον εντοπισμό των σορών του πατέρα του, του αδελφού και της αδελφής του.

«Δούλευαν και δούλευαν. Έσκαψαν όλο το κτήριο», είπε, καθισμένος μόνος στο σκοτάδι σε ένα οικόπεδο απέναντι από το κτήριο στο οποίο έμενε η οικογένειά του. «Μου είπαν ότι η δουλειά τελείωσε. Δεν υπάρχει κανένας άλλος. Λένε “Ο αδερφός, η αδερφή, ο πατέρας σου δεν είναι εδώ”. Πως είναι δυνατόν;»

Οι επιχειρήσεις διάσωσης στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στις 6 Φεβρουαρίου που σκότωσε περισσότερους από 47.000 ανθρώπους στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό την περασμένη Κυριακή.

Ο Καζάζ, ένας 25χρονος Σύρος που έφτασε στην Τουρκία με την οικογένειά του πριν από πέντε χρόνια, καθόταν σε μια καρέκλα δίπλα σε μια σκηνή στην οποία κοιμάται τις τελευταίες 15 ημέρες. «Θα περιμένω εδώ όλη μου τη ζωή. Δεν θα φύγω», είπε ο Καζάζ κρατώντας το κεφάλι του στα χέρια του, κλαίγοντας.

«Ήξερα τουλάχιστον 250 άτομα σε αυτόν τον δρόμο. Τώρα είναι όλοι νεκροί», είπε, αναφερόμενος σε έναν κεντρικό δρόμο στην Αντιόχεια όπου διέμενε η οικογένειά του.

Ο Καζάζ ζούσε στη τουρκική βορειοανατολική επαρχία της Τραπεζούντας, όπου εργαζόταν ως μεταφραστής στον κλάδο του τουρισμού. Πέρασε την ημέρα πριν από τον πρώτο σεισμό στην Αντιόχεια, επισκεπτόμενος την οικογένειά του για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

«Δούλευα τρία χρόνια στην Τραπεζούντα, μαζεύοντας χρήματα για να παντρευτώ. Η μητέρα μου τα μετέτρεψε όλα σε χρυσό και όλα έμειναν στο σπίτι. Τώρα ξεκινάω από το μηδέν».

Όταν έγινε γνωστός ο αρχικός σεισμός, επέστρεψε βιαστικά στην Αντιόχεια και είπε ότι έβγαλε μόνος του την αδελφή και τη μητέρα του από τα ερείπια, χωρίς βοήθεια από τις αρχές.

Η μητέρα του ήταν ήδη νεκρή όταν την έβγαλε έξω και η αδερφή του πέθανε λίγο μετά, τόνισε. «Ζούσα για αυτούς. Είναι σαν να είμαι νεογέννητος. Δεν έχω κανέναν. Δεν έχω χρήματα. Δεν έχω τίποτα. Δεν έχω μέλλον. Δεν έχω σπίτι».

Πρόστιμα και διακοπή προγράμματος επειδή άσκησαν κριτική

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (RTUK) επέβαλε πρόστιμα σε τρία τηλεοπτικά κανάλια τα οποία επέκριναν την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την καταστροφή από τους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα στις 6 Φεβρουαρίου.

Τα κανάλια Halk TV, Tele 1 και Fox TV καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ενώ τους επιβλήθηκε και διακοπή μετάδοσης προγράμματος για «τις πληροφορίες και τα σχόλια που μετέδωσαν για τον σεισμό» ανακοίνωσε ο Ιλχάν Ταστζί, ένα μέλος του RTUK που προέρχεται από την αντιπολίτευση. Τα δύο πρώτα κανάλια θα πληρώσουν πρόστιμο ίσο με το 5% του κύκλου εργασιών τους για τον Ιανουάριο ενώ επί πέντε ημέρες τους απαγορεύεται να μεταδίδουν μία από τις καθημερινές εκπομπές τους. Το Halk TV και το Fox TV θα πληρώσουν επίσης πρόστιμο ίσο με το 3% του κύκλου εργασιών τους για τον Ιανουάριο.

Και τα τρία κανάλια τηρούν επικριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το Halk TV πρόσκειται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το CHP.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: YouTube/
AlJazeera Arabic)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα» η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

17/08/2026 - 2:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δηλώνει «πολύ ευτυχής» για την αμυντική συμφωνία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν

17/08/2026 - 11:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alberto Diaz)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση 30.000 στρεμμάτων – Κατευθύνεται προς τη Γερμανία

16/08/2026 - 4:27μμ
Άνθρωποι παρακολουθούν τον καπνό που υψώνεται πάνω από εγκατάσταση της Wildberries μετά από αναφερόμενη ουκρανική επίθεση με drone στο Βιομηχανικό Πάρκο Κολοντίνο κοντά στο Ποντόλσκ, στην περιφέρεια Μόσχας της Ρωσίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Ροστόφ με νεκρούς

16/08/2026 - 2:18μμ
Σπίτι που υπέστη ζημιές από τσουνάμι μετά από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, διακρίνεται στο Μπάι του Ναγκεκέο, στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα της Ινδονησίας (φωτ.: EPA/IGNASIUS KUNDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Μάχη με τον χρόνο στα ερείπια – Χιλιάδες οι άστεγοι μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

16/08/2026 - 11:58πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

15/08/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: EPA / Pepe Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα στη Γρανάδα από σεισμό 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / BASARNAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Νεκρούς, τραυματίες και αστέγους άφησε πίσω του σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 12:12μμ
Πολίτες διασχίζουν ένα κατάξερο πάρκο στο Λονδίνο, στις 14 Αυγούστου 2026. Σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βροχές που προβλέπονται για την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την ξηρασία, η οποία πλήττει τα δύο τρίτα της Αγγλίας (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ πυρκαγιών στη Βρετανία – Προς το θερμότερο καλοκαίρι στην ιστορία της

14/08/2026 - 11:57μμ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά κατά την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αταρότ, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου πρώην αεροδρομίου κοντά στο τείχος διαχωρισμού μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ραμάλας, στις 5 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αποκάλεσε τη Βρετανία «Ισλαμική Δημοκρατία» – Αντίδραση από το Λονδίνο

14/08/2026 - 11:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα (φωτ.: facebook.com/pninat.yannay)

Ισραήλ: Νέα πρέσβης στην Αθήνα η Πνινάτ Γιανάι – Οι στόχοι της στην Ελλάδα

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»/Facebook)

Δεκαπενταύγουστος στο Τορόντο: Η Παναγία Σουμελά ένωσε τους Πόντιους της ομογένειας

52 λεπτά πριν
(Πηγή: YouTube/
AlJazeera Arabic)

Ερντογάν: «Δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα» η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/Ένωση Μωμόγερων Λιμνοχωρίου Βαλτονέρων Αναργύρων «Οι Τσαγούσιδες»)

Ποντιακό γλέντι στα Βαλτόνερα: «Τη Μωμοερίων το λάλεμαν» με ελεύθερη είσοδο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Απάτες σε ηλικιωμένους: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία σπείρας που έκλεβε χιλιάδες ευρώ

2 ώρες πριν
Ο χάρτης δείχνει το «Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Φέτιγιε-Κας». Το πάρκο εκτείνεται στις επαρχίες Μούγλων και Αττάλειας και καλύπτει έκταση 21.706,03 τετραγωνικών χιλιομέτρων (πηγή: resmigazete.gov.tr)

Θαλάσσια πάρκα: Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο και αντίδραση αντιπολίτευσης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV