pontosnews.gr
Κυριακή, 9/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Προειδοποίηση στην Τουρκία για εξαγωγές προϊόντων που ενισχύουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας

Η Ουάσινγκτον ζητά τη διακοπή της ροής τουρκικών χημικών, μικροτσίπ, πλαστικών και ημιαγωγών προς τη Μόσχα

4/02/2023 - 7:00μμ
Τουρκικό εμπορικό πλοίο στο Κοτζαέλι. Επικαλούμενο αρχεία των ρωσικών τελωνείων, το Ρόιτερς μετέδωσε το Δεκέμβριο πως τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια εξαρτημάτων υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών εισήχθησαν στη Ρωσία σε διάστημα επτά μηνών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Τουρκικό εμπορικό πλοίο στο Κοτζαέλι. Επικαλούμενο αρχεία των ρωσικών τελωνείων, το Ρόιτερς μετέδωσε το Δεκέμβριο πως τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια εξαρτημάτων υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών εισήχθησαν στη Ρωσία σε διάστημα επτά μηνών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για την εξαγωγή στη Ρωσία τουρκικών χημικών, μικροτσίπ και άλλων προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πολεμική προσπάθεια της Μόσχας στην Ουκρανία προειδοποίησαν τις τελευταίες ημέρες την Άγκυρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι αν χρειαστεί, θα προχωρήσουν σε κινήσεις για να επιβάλουν τις υφιστάμενες απαγορεύσεις, σύμφωνα με έναν ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που είναι αρμόδιος για τις κυρώσεις, Μπράιαν Νέλσον, επισκέφθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες την κυβέρνηση και αξιωματούχους του ιδιωτικού τομέα στην Τουρκία, προκειμένου να τους ζητήσει περισσότερη συνεργασία, με στόχο να διακοπεί η ροή τέτοιων αγαθών.

Στις συναντήσεις που είχε στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ο Νέλσον και μια αμερικανική αντιπροσωπεία επικαλέσθηκαν τουρκικές εξαγωγές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Ρωσία οι οποίες προκαλούν ανησυχίες, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε για τις συνομιλίες με τον όρο να μην κατονομασθεί.

«Δεν προκαλεί έκπληξη … το ότι η Ρωσία επιδιώκει δραστήρια να μοχλεύσει τους ιστορικούς οικονομικούς δεσμούς που έχει στην Τουρκία», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η τουρκική απάντηση».

Η Άγκυρα, μέλος του ΝΑΤΟ, αντιτίθεται κατ’ αρχήν στις σαρωτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αλλά υποστηρίζει πως οι κυρώσεις αυτές δεν παρακάμπτονται στην Τουρκία και καλεί τη Δύση να παράσχει οποιαδήποτε απόδειξη περί του αντιθέτου.

Οι δυτικές χώρες εφάρμοσαν τους ελέγχους στις εξαγωγές και τις κυρώσεις μετά την εισβολή της Μόσχας πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Εντούτοις δίαυλοι προμηθειών έχουν παραμείνει ανοικτοί από το Χονγκ Κονγκ, την Τουρκία και άλλους εμπορικούς κόμβους.

Επικαλούμενο αρχεία των ρωσικών τελωνείων, το Ρόιτερς μετέδωσε το Δεκέμβριο πως τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια εξαρτημάτων υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών εισήχθησαν στη Ρωσία σε διάστημα επτά μηνών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Από αυτά, προϊόντα αξίας τουλάχιστον 777 εκατομμύρια δολαρίων είχαν κατασκευαστεί από δυτικές εταιρείες, μικροεπεξεργαστές των οποίων έχουν βρεθεί σε ρωσικά οπλικά συστήματα.

Η επίσκεψη του Νέλσον, υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για την τρομοκρατία και τη συλλογή οικονομικών πληροφοριών, είναι η πιο πρόσφατη ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου στην Τουρκία, με στόχο να αυξηθεί η πίεση επί της Άγκυρας για να διασφαλιστεί η εφαρμογή των αμερικανικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

Στις συνομιλίες που είχε με τουρκικές εταιρείες αυτή την εβδομάδα, ο Νέλσον επισήμανε «κατεπειγόντως» τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία πιστεύεται ότι αποφεύγει τους δυτικούς ελέγχους για να ανεφοδιαστεί με πλαστικά, καουτσούκ και ημιαγωγούς που υπάρχουν σε προϊόντα εξαγωγής και χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Νέλσον επισκέφθηκε επίσης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν για να επαναλάβει πως η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να επιβάλλει επιθετικά τις κυρώσεις, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)ERDEM SAHIN
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν για συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία: Είναι, επί της ουσίας, ίδια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

8/08/2026 - 10:02μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μέτρα για τα πλοία στον Εύξεινο Πόντο, «την πιο επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη»

8/08/2026 - 4:00μμ
Το Bosintang (ονομασία στη Νότια Κορέα) ή tan'gogikuk (ονομασία στη Βόρεια Κορέα) είναι μια κορεατική σούπα με κρέας σκύλου ως κύριο συστατικό (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Σούπα με κρέας σκύλου και προπαγάνδα εν μέσω καύσωνα

8/08/2026 - 11:36πμ
Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των ισπανικών ελέγχων, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος» για την Ιταλία να διατηρεί προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με την Ισπανία (φωτ.:  EPA/ERNESTO GUZMAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για ταξιδιώτες από την Ιταλία

7/08/2026 - 11:57μμ
(Φωτ.: YouTube/ Fox News)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τους υδρογονάνθρακες

7/08/2026 - 10:11μμ
(Φωτ.: x.com/Akparti)
ΚΟΣΜΟΣ

Κοινή αμυντική συμφωνία υπέγραψαν Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν

7/08/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Ταϊλάνδη: Σκότωσε τον παππού και τη γιαγιά του πριν ανοίξει πυρ στο σχολείο του ο 14χρονος

7/08/2026 - 3:26μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε λύκειο

7/08/2026 - 9:32πμ
Άνδρας παρακολουθεί τηλεοπτική μετάδοση με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση της Υεμένης, στη Σαναά. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι ξανανοίγουν το μέτωπο – 58 νεκροί στη φονικότερη επίθεση από το 2022

6/08/2026 - 11:55μμ
Γυναίκα και παιδί στέκονται δίπλα σε οχήματα του λιβανέζικου στρατού στο Ζαουτάρ αλ Γαρμπίγια, στον νότιο Λίβανο. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Το Ισραήλ μπλοκάρει νέες ζώνες αποχώρησης στο νότο

6/08/2026 - 10:22μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα, τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA / Victor Hilitski)

Τζο Μπάιντεν: Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά, λέει ο γιος του, Χάντερ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΟΚ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16: Τρία στα τρία και… έφυγε για ημιτελικό η Εθνική Κορασίδων

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook / Σύλλογος Αρτακηνών Κυζικηνών)

Νέα Αρτάκη: Προ των πυλών τα 50ά Κυζίκεια

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)ERDEM SAHIN

Φιντάν για συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία: Είναι, επί της ουσίας, ίδια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Apolis Magazine's Post)

Μάχη της Καλλίπολης: Η ελληνοαυστραλιανή κοινότητα τίμησε και φέτος τη μνήμη των πεσόντων

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Κλειστός ο λόφος Φινόπουλου από σήμερα τα μεσάνυχτα – Η έκκληση του Δήμου Αθηναίων

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign