pontosnews.gr
Παρασκευή, 2/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σοϊλού προς πρεσβευτή ΗΠΑ: «Πάρε τα βρωμερά σου χέρια μακριά από την Τουρκία»

Με αφορμή την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η Ουάσινγκτον, η οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς για αυξημένη κίνδυνο επιθέσεων στην Τουρκία

3/02/2023 - 8:04μμ
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, στη διάρκεια επίσκεψής του σε οικιστικό πρόγραμμα της τουρκικής κυβέρνησης στη Συρία (φωτ.: EPA/Yahya Nemah)

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, στη διάρκεια επίσκεψής του σε οικιστικό πρόγραμμα της τουρκικής κυβέρνησης στη Συρία (φωτ.: EPA/Yahya Nemah)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Φραστική επίθεση κατά του Αμερικανού πρεσβευτή στην Άγκυρα εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, λέγοντάς του να πάρει τα «βρωμερά του χέρια μακριά από την Τουρκία».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να κλιμακώσουν τις τουρκικές αντιδράσεις για το κλείσιμο προξενείων ορισμένων δυτικών χωρών στην Κωνσταντινούπολη και την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών για κίνδυνο επιθέσεων στην Τουρκία.

Ο Σοϊλού, σφοδρός επικριτής των ΗΠΑ, την οποία κατηγορεί για την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016, έστρεψε τα πυρά του στην Ουάσινγκτον για την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα για Αμερικανούς προειδοποιώντας τους για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων στην Τουρκία.

Οι ΗΠΑ, μαζί με οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, είτε έχουν κλείσει προσωρινά τις πρεσβείες και τα προξενεία τους στην Τουρκία είτε έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες έπειτα από αντιτουρκικές διαδηλώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες και το κάψιμο του Κορανίου.

Χθες οι πρεσβευτές εννέα δυτικών χωρών κλήθηκαν από το τουρκικό ΥΠΕΞ για το κλείσιμο των προξενείων τους στην Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενες κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την κίνηση αυτή των χωρών «εσκεμμένη» προσθέτοντας πως οι χώρες που προέβησαν σ’ αυτή δεν μοιράστηκαν με την Τουρκία καμιά πληροφορία για τους «λόγους ασφαλείας» που επικαλέσθηκαν.

Χθες, ο Σοϊλού κατηγόρησε τις χώρες αυτές ότι έχουν εξαπολύσει «ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον της χώρας του, που θα μπορούσε να ζημιώσει τον τουριστικό τομέα.

They have waged a new psychological war against Türkiye through the embassies right on the day we announced that we set the target of 60 million tourists and that we have achieved a tourism income of 46 billion dollars ⬇️ pic.twitter.com/Rg7N8uK9Ke

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) February 2, 2023

Σήμερα το μεσημέρι, σε μια εκδήλωση στην Αττάλεια, έστρεψε τα πυρά του συγκεκριμένα κατά των ΗΠΑ. «Κάθε Αμερικανός πρέσβης που φτάνει στην Τουρκία τρέχει να μάθει πώς να κάνει εφικτό ένα πραξικόπημα στην Τουρκία», είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Φλέικ.

«Απευθύνομαι στον πρεσβευτή των ΗΠΑ από εδώ. Ξέρω τους δημοσιογράφους που βάλατε να γράφουν άρθρα», πρόσθεσε.

«Πάρτε τα βρωμερά χέρια σας από την Τουρκία. Είμαι πολύ σαφής. Ξέρω πολύ καλά πώς θα θέλατε να δημιουργήσετε αλληλοσπαραγμό στην Τουρκία. Σβήστε το πλατύ σας χαμόγελο και κρατείστε το μακριά από την Τουρκία».

Ο Σοϊλού συνέχισε κατηγορώντας τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη ότι συντονίζονται σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την ήπειρο.

Ο Σοϊλού και η Ουάσινγκτον έχουν μια μακροχρόνια διαμάχη. Το 2018, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε προσωρινές κυρώσεις στον Σοϊλού και στον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ για τη σύλληψη και κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Το επόμενο έτος, οι ΗΠΑ επέβαλαν και πάλι κυρώσεις στον Σοϊλού και σε άλλους Τούρκους αξιωματούχους σχετικά με την επίθεση της Τουρκίας εναντίον Κούρδων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία.

Και στις δύο περιπτώσεις οι κυρώσεις ήταν βραχύβιες και αργότερα ήρθησαν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι περιμένουν στην ουρά για να γεμίσουν δοχεία με πόσιμο νερό μετά την καταστροφή του καταυλισμού Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ αναστέλλει πρόσβαση διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας

2/01/2026 - 6:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν η Πρωτοχρονιά βάφεται με αίμα

2/01/2026 - 4:25μμ
Δημοσιογράφοι στέκονται έξω από τα συντρίμμια του μοιραίου μπαρ, όπου τουλάχιστον 47 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και ορισμένες σοροί εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί (φωτ.: EPA/Jean-Christophe Bott)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκε ο πρώτος νεκρός, ένας 16χρονος Ιταλός διεθνής γκόλφερ – Απελπισμένες οι οικογένειες

2/01/2026 - 3:57μμ
Λουλούδια και λούτρινα κουκλάκια έχουν τοποθετηθεί κοντά στο σημείο της τραγωδίας στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων (φωτ.: EPA/Jean-Christophe Bott
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: 15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά τη φονική πυρκαγιά – Η δραματική έκκληση της μητέρας της

2/01/2026 - 12:55μμ
Πυροσβέστες σβήνουν φωτιά σε ηλεκτρικό πατίνι στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πάνω από 400 συλλήψεις το βράδυ της Πρωτοχρονιάς για πυρπολήσεις οχημάτων και επεισόδια

2/01/2026 - 12:19μμ
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν υπέρ της Παλαιστίνης στη Γέφυρα του Γαλατά (φωτ.: Anadolu Ajansi/Hakan Akgün)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ογκώδης πορεία υποστήριξης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας

2/01/2026 - 11:08πμ
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Κραν Μοντανά για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της φωτιάς (φωτ.: EPA/Alessandro Della Valle)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των θυμάτων – «Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας. Καμία απάντηση, ούτε οι γονείς δεν ξέρουν»

2/01/2026 - 9:52πμ
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι ορκίζεται ενώπιον του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς και πλήθους Νεοϋορκέζων (φωτ.:  EPA/ Taurat Hossein)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζόραν Μαμντάνι: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης – Να δείξουμε στον κόσμο ότι «η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει»

2/01/2026 - 8:38πμ
Συγγενείς των θυμάτων παρηγορούν ο ένας τον άλλον κοντά στο μπαρ Le Constellation, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ξέσπασε η πολύνεκρη πυρκαγιά (φωτ.: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην Ελβετία – Νέοι άνθρωποι οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες

2/01/2026 - 12:01πμ
(Πηγή: x.com/World_Breaking)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Νεκροί και συλλήψεις στις διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας στην Τεχεράνη

1/01/2026 - 11:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καμήλες και Ντιβιτζήδες στην πλατεία Φιλιππούπολης στη Λάρισα, Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / ΕΜΛΦ - Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππουπόλεως)

Καμήλες, Ντιβιτζήδες και καλή χρονιά – Αγερμός από την Ανατολική Ρωμυλία για το ξύπνημα της γης και την αφθονία

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /EUROKINISSI)

Θεοφάνια 2026: Έτσι θα τα γιορτάσουν οι Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας σε στεριά και θάλασσα

37 λεπτά πριν
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι περιμένουν στην ουρά για να γεμίσουν δοχεία με πόσιμο νερό μετά την καταστροφή του καταυλισμού Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Το Ισραήλ αναστέλλει πρόσβαση διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Richard Wainwright)

United Cup: Νίκη και στο μεικτό διπλό για Τσιτσιπά/Σάκκαρη επί της Ιαπωνίας και «βλέπει» οκτάδα η Εθνική

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης)

Η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης υποδέχεται το νέο έτος με τον ετήσιο χορό της

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Richard Wainwright)

United Cup: Νίκη και για τον Τσιτσιπά και 2-0 επί της Ιαπωνίας η Εθνική

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign