pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/03/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ματωμένη έφοδος των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη – Τουλάχιστον 9 νεκροί

Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι στην Τζενίν και στον καταυλισμό των προσφύγων σήμερα «έγινε σφαγή»

26/01/2023 - 3:21μμ
Παλαιστίνιοι επιθεωρούν κατεστραμμένα αυτοκίνητα μετά την έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στην Τζενίν, στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Παλαιστίνιοι επιθεωρούν κατεστραμμένα αυτοκίνητα μετά την έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στην Τζενίν, στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επιχείρηση στη Δυτική Όχθη με τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών εδώ και πολλά διεξήγαγε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα των κατεχόμενων εδαφών, σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους μια ηλικιωμένη γυναίκα. Σύμφωνα με την Παλαιστίνια υπουργό Υγείας Μάι αλ Κάιλα υπάρχουν και 20 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά.

Μάλιστα, η ίδια κατήγγειλε ότι προτού αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις «σκοπίμως έριξαν δακρυγόνα» στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Προς το παρόν το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει τις καταγγελίες. Ωστόσο, εκπρόσωπος του στρατού διευκρίνισε ότι επρόκειτο για «αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ που ευθύνεται για πολλές επιθέσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν εναντίον πολλών «τρομοκρατών» και ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Πλήρως ενήμερος ήταν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος «θα κάνει αργότερα μια εκτίμηση της κατάστασης ασφαλείας», όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Από την πλευρά του ο Ταρίκ Σάλμι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ, δήλωσε: «Η αντίσταση είναι παντού και είναι έτοιμη για την επόμενη σύγκρουση στην περίπτωση που η φασιστική κυβέρνηση και ο εγκληματικός της στρατός συνεχίσουν να επιτίθενται στο λαό μας, στη γη μας και στους ιερούς τόπους μας».

Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι στην Τζενίν και στον καταυλισμό των προσφύγων σήμερα «έγινε σφαγή». Όπως είπε η υπουργός Υγείας, επικαλούμενη τον Ερυθρό Σταυρό, η απομάκρυνση πολλών τραυματιών ήταν δύσκολη.

«Ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει ό,τι κινείται», δήλωσε ο Καμάλ Αμπού αλ Ρουμπ, αναπληρωτής κυβερνήτης της Τζενίν, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής «ζουν σε κατάσταση πολέμου».

Με τους σημερινούς θανάτους, ανεβαίνει σε 29 ο αριθμός των Παλαιστινίων, πολιτών ή μελών ένοπλων οργανώσεων, που έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους σε βίαια επεισόδια με τις ισραηλινές δυνάμεις ή εποίκους.

Το 2022 ήταν η πιο φονική χρονιά στη Δυτική Όχθη αφότου τελείωσε η δεύτερη Ιντιφάντα (2000-2005), σύμφωνα με τον ΟΗΕ. To Γαλλικό Πρακτορείο καταμέτρησε περισσότερους από 200 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Έπειτα από σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων πέρσι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ο ισραηλινός στρατός έχει αύξησε τις επιχειρήσεις του, κυρίως στην Τζενίν και τη Ναμπλούς, προπύργια ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Hurriyet)
ΚΟΣΜΟΣ

«Πουλάει» Πούτιν στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Ερντογάν: Ίσως έρθει στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου

30/03/2023 - 9:26πμ
Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρετά τους πιστούς στο Βατικανό (φωτ.: EPA/Fabio Frustaci)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο πάπας Φραγκίσκος – Δεν πρόκειται για κορονοϊό

29/03/2023 - 11:38μμ
Καμένα λεωφορεία, στο Φροντινιάν, μια μέρα μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία (φωτ.: EPA/ Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στο Συνταγματικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

29/03/2023 - 5:30μμ
Λουλούδια στην είσοδο του σχολείου στο Νάσβιλ όπου έγινε το μακελειό (φωτ.: EPA / Justin Renfroe)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ: Νόμιμα κατείχε τα 7 όπλα η 28χρονη που έσπειρε το θάνατο

29/03/2023 - 10:58πμ
Τα ηλεκτρικά οχήματα θα κυριαρχήσουν στην ΕΕ, σε μερικά χρόνια (φωτ.: pixabay.com/mutomasataka)
ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος οι θερμικοί κινητήρες σε νέα αυτοκίνητα – Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ

29/03/2023 - 9:22πμ
Τα προβλήματα της οικογένειας άρχισαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Μαρία ζωγράφισε αυτή τη ζωγραφιά και έγραψε «Ζήτω η Ουκρανία» και τη φράση «Όχι στον πόλεμο» πάνω στη ρωσική σημαία (φωτ.: BBC/Olga Podolskaya)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πατέρας καταδικάστηκε για αντιπολεμική ζωγραφιά της κόρης του – Του πήραν το παιδί και διέφυγε στο εξωτερικό

29/03/2023 - 12:03πμ
Εργαζόμενοι στο Λούβρο απέκλεισαν την είσοδο του μουσείου στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απεργία στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό – Για 10η φορά οι Γάλλοι στους δρόμους

28/03/2023 - 9:33πμ
Χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι που επέβαιναν αυτοκινήτου γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρόσοψη του κτηρίου, σκοτώνοντας τον 60χρονο φύλακα με καταγωγή από τον αλβανικό βορρά, γεγονός το οποίο τροφοδότησε σενάρια περί βεντέτας, που εξακολουθεί να ανθεί στη Βόρεια Αλβανία (φωτ.: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: «Μαφιόζικη» επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό με έναν νεκρό – Άφαντοι οι δράστες

27/03/2023 - 11:26μμ
Αστυνομικοί έξω από το κτήριο του σχολείου, όπου μια έφηβη, άνοιξε πυρ αδιακρίτως οπλισμένη με δύο επιθετικά τυφέκια και ένα περίστροφο (φωτ.: ΕΡΑ/Αστυνομικό Τμήμα Νάσβιλ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 28χρονη σκότωσε τουλάχιστον τρία παιδιά και τρεις ενήλικες σε ιδιωτικό σχολείο του Τενεσί

27/03/2023 - 10:18μμ
Επισκέπτες και τουρίστες περιμένουν έξω από το Λούβρο, απέναντι από τους διαδηλωτές που απέκλεισαν την είσοδο του μουσείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διετή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο εκτεταμένων κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Θύμα» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και το… μουσείο του Λούβρου

27/03/2023 - 5:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκκένωση από την ΕΛΑΣ της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023. (Φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Εκκενώθηκε η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Δέκα συλλήψεις

9 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/groups/Greek.Club.Uz)

Οι Έλληνες του Ουζμπεκιστάν τίμησαν τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης 1821 – Πρωταγωνιστές παιδιά και έφηβοι 3ης και 4ης γενιάς

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: Hurriyet)

«Πουλάει» Πούτιν στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Ερντογάν: Ίσως έρθει στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου

1 ώρα πριν
Γερανός σηκώνει ένα από τα μοιραία βαγόνια, προκειμένου να ερευνηθεί καλύτερα η περιοχή από τα σωστικά συνεργεία (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα απολογείται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

2 ώρες πριν
Οι προετοιμασίες για το μπαζάρ έχουν ήδη αρχίσει (φωτ.: facebook/ Αρμενικός Σταυρός Ελέους «ΑΝΙ»)

Θεσσαλονίκη: Πασχαλινό μπαζάρ από τον Αρμενικό Σταυρό Ελέους «ΑΝΙ»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Άνοδος της θερμοκρασίας κι αίθριος καιρός για σήμερα

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign