pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στη Βουλή το θέμα των παρακολουθήσεων – Πώς η επιστολή Ράμμου άνοιξε το δρόμο για πρόταση μομφής

Η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

25/01/2023 - 9:11πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το επόμενο πολιτικό βήμα στο θέμα των επισυνδέσεων σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το χθεσινό μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων τόσο από την πλευρά της Κουμουνδούρου όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης.

Για το θέμα θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες έκανε λόγο για εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητώντας την παραίτησή του.

Της δήλωσης αυτής προηγήθηκε η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του  προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου από τον οποίο όπως προέκυψε έλαβε φάκελο με τα αποτελέσματα των ερευνών της ανεξάρτητης αρχής για την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά και η επίσκεψή του στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την οποία και ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο θέμα.

Να σημειωθεί ότι τον ίδιο φάκελο ο Χρήστος Ράμμος απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, στα κόμματα και στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση του πρωθυπουργού πυροδότησε την αντίδραση της κυβέρνησης με τον εκπρόσωπό της Γιάννη Οικονόμου να επιτίθεται αρχικά στον Χρήστο Ράμμο  τονίζοντας ότι «τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό», ενώ έκανε λόγο για «περίεργη προνομιακή σχέση ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «με το αποψινό (σ.σ χθεσινό) παραλήρημα του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στη διάθεσή τους ρυπαρά δίκτυα, προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης» κατέληξε.

Αυτό ακριβώς είναι και το ενδεχόμενο που εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αν δηλαδή καταθέσει ή όχι πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, προσπαθώντας να μετρήσει τα θετικά και τα αρνητικά μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, καθώς η πιθανότητα να καταψηφιστεί η κυβέρνηση στη Βουλή είναι σχεδόν μηδενική, κάτι που σημαίνει ότι μια τέτοια διαδικασία θα μετατραπεί σε νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση με τη σημερινή ομιλία Τσίπρα το θέμα των υποκλοπών θα περάσει το κατώφλι της Βουλής, οπότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο για το τι θα ακολουθήσει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη - Μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – 160 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 84 «κατά»

7/11/2025 - 11:54μμ
Ο έως σήμερα υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς
(φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

7/11/2025 - 7:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

5/11/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

4/11/2025 - 10:57μμ
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Πλατεία Καισαριανής που ανέστειλε τη λειτουργία του την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΤΑ: Κοντά στην παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος – Έρχονται ανακοινώσεις

4/11/2025 - 12:21μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

31/10/2025 - 1:05μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

30/10/2025 - 2:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από το καταπλακωμένο όχημα στη Θεσσαλονίκη (πηγή: exchange.glomex.com)

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Πρέβεζα, Βόνιτσα, Φιλιππιάδα, Κέρκυρα – Έπεσαν δέντρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «O Μιθριδάτης»)

Γενική συνέλευση στον Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης»

54 λεπτά πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντάει σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το θέμα της δημοσιονομικής παράλυσης αμέσως μετά την αποβίβασή του από το «Marine One», στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/ SHAWN THEW / POOL)

ΗΠΑ: Προσωρινή συμφωνία στη Γερουσία για να λήξει η δημοσιονομική παράλυση

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από δρόμο του Πειραιά κατά την διάρκεια βροχόπτωσης (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Προς τα πού κινείται σήμερα η κακοκαιρία – Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες

2 ώρες πριν
Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτριμιθιά (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)

Κύπρος: Ημέρα Μνήμης Κρατητηρίων στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτριμιθιά

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Ο Παναθηναϊκός φρέναρε τον ΠΑΟΚ

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign