pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ευρωπαϊκή εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Στην ατζέντα οι γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου – Στέλνει Leopard 2 η Γερμανία, ενώ οι ΗΠΑ ελέγχουν κινεζικές εταιρείες για υποστήριξη στο Κρεμλίνο

24/01/2023 - 11:34μμ
Τάφοι Ουκρανών στρατιωτών στην Μπούτσα. Τονίζοντας τη σημασία του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου για την κατάσταση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, ο Μέγερ-Λάντρουτ εκτίμησε ότι είναι παρόμοια με τη «στιγμή της ριζικής αλλαγής» που προκάλεσαν για την ασφάλεια των ΗΠΑ οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 (φωτ.: EPA/Roman Pilipey)

Τάφοι Ουκρανών στρατιωτών στην Μπούτσα. Τονίζοντας τη σημασία του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου για την κατάσταση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, ο Μέγερ-Λάντρουτ εκτίμησε ότι είναι παρόμοια με τη «στιγμή της ριζικής αλλαγής» που προκάλεσαν για την ασφάλεια των ΗΠΑ οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 (φωτ.: EPA/Roman Pilipey)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εκδήλωση για την πρώτη επέτειο του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου σχεδιάζει να διοργανώσει τον επόμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία Νικολάους Μέγερ-Λάντρουτ.

«Θα διοργανώσουμε μια αρκετά σημαντική εκδήλωση εδώ στην Κωνσταντινούπολη, όταν θα συμπληρώνεται ένας χρόνος του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» στις 22 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων της Ουκρανίας που θα προσκληθούν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου θα βρίσκονται στην ατζέντα της εκδήλωσης, στην οποία θα υπάρχει επίσης τουρκική εκπροσώπηση, δήλωσε ο Μέγερ-Λάντρουτ, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιος θα συμμετάσχει.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ημερομηνία κήρυξης του πολέμου, η 24η Φεβρουαρίου 2022, είναι «μια σημαντική καθοριστική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία».

Τονίζοντας τη σημασία του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου για την κατάσταση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, είπε ότι είναι παρόμοια με τη «στιγμή της ριζικής αλλαγής» που προκάλεσαν για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Στέλνει Leopard 2 η Γερμανία

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αποφάσισε να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, επιτρέποντας παράλληλα σε άλλες χώρες (όπως π.χ. η Πολωνία) να κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η απόφαση αφορά την παράδοση τουλάχιστον μιας ίλης αρμάτων μάχης Leopard 2 A6.

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι και άλλοι σύμμαχοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τα χνάρια της Γερμανίας και να ενισχύσουν με άρματα μάχης τον ουκρανικό στρατό.

«Ύποπτες» κινεζικές κινήσεις βλέπουν οι ΗΠΑ

Ανησυχητικές δραστηριότητες εκ μέρους κινεζικών εταιρειών σε σχέση με τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία βλέπουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεχίσουν να κοινοποιούν στην κυβέρνηση της Κίνας οποιαδήποτε τυχόν εμπλοκή που έχει σχέση με την παροχή υλικού υποστήριξης στην ρωσική εισβολή.

Οι ΗΠΑ έχουν παρατηρήσει κάποιου είδους μη θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια και οικονομική στήριξη από αυτές τις κινεζικές εταιρείες που «είναι στο όριο να παραβούν συλλήβδην τις κυρώσεις» δήλωσε η πηγή. Η πηγή δήλωσε επίσης ότι δεν είναι σαφές εάν η κινεζική κυβέρνηση γνώριζε αυτές τις δραστηριότητες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ (φωτ.:  EPA/ DEBBIE HILL / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Θα απαντήσουμε αναλόγως σε τυχόν κυρώσεις της ΕΕ

17/09/2025 - 6:00μμ
Ρεπόρτερ πολιορκούν το αυτοκίνητο με το οποίο απομακρύνεται από τη φυλακή ο Μπρίκνερ (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος, Κρίστιαν Μπρίκνερ

17/09/2025 - 1:02μμ
(Φωτ.: x.com / Olga Stefanishyna)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προειδοποιεί για την άνοδο του εθνικισμού

17/09/2025 - 9:38πμ
Φωτογραφίες του Τάιλερ Ρόμπινσον που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές μετά τη σύλληψή του
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο εισαγγελέας ζητά τη θανατική ποινή για τον Τάιλερ Ρόμπινσον

16/09/2025 - 11:27μμ
Καπνός υψώνεται μετά το βομβαρδισμό των προαστίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. 16 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Καραβάνια αμάχων εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας – Κόλαση πυρός από το Ισραήλ

16/09/2025 - 10:37μμ
Γραφιστική απεικόνιση του υποβρυχίου Orka (πηγή: Ministerie van Defensie/ defensie.nl)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Πλησιάζει η ώρα της απόφασης για την αγορά τριών υποβρυχίων

16/09/2025 - 6:40μμ
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ, σε εκδήλωση στο Μονακό, το 2021 (φωτ. αρχείου: 
EPA/ SEBASTIEN NOGIER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ

16/09/2025 - 3:38μμ
Μικρή διαδηλώτρια κρατά την παλαιστινιακή σημαία στη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης (φωτ.: EPA/Bianca De Marchi)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος

16/09/2025 - 2:39μμ
Σύρος αναζητά πληροφορίες για συγγενείς του μέσα στη φυλακή Σεντάγια, κοντά στη Δαμασκό (φωτ.: EPA/Antonio Pedro Santos)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μουσείο εικονικής πραγματικότητας «μαρτυρά» τα δεινά των κρατουμένων στις φυλακές-«ανθρώπινα σφαγεία»

16/09/2025 - 1:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Ουκρανκής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Πιθανή νέα συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα

16/09/2025 - 11:15πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Πάνος Πραγιάννης)

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Λεβαδειακός την έκπληξη της πρεμιέρας – Νίκες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη

47 λεπτά πριν
Εικόνα από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Λιβύης στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη και του ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Taher Salem Al Baour (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

Διαβουλεύσεις Ελλάδας-Λιβύης για την ΑOZ – Συναντήθηκαν οι τεχνικές επιτροπές

1 ώρα πριν
Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)

Μαρτυρία Φωτεινής Μαραγκού-Καραβέλα: Το παιδί μου ήρθε και μελάνιασε. Είπα: να το συνεφέρω ή να το πετάξω; Τι να το σέρνω;

2 ώρες πριν
Εικόνα από το Μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINSSI)

Παύλος Φύσσας: Τροποποιείται η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης λόγω πορείας

2 ώρες πριν
(Πηγή.: facebook / Οι Φίλοι της Παράδοσης)

«Φίλοι της Παράδοσης» Θεσσαλονίκης: Γιορτάζουν 20 χρόνια δράσης με πατινάδα και αφιέρωμα στη Θράκη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign