pontosnews.gr
Κυριακή, 19/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καρατόμησε εννέα συνεργάτες του λόγω διαφθοράς

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν αποκαλύψεις του Τύπου για φουσκωμένες τιμές σε συμβόλαιο προμήθειας τροφίμων του ουκρανικού στρατού

24/01/2023 - 5:58μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτ.: ΕΡΑ / Ουκρανική Προεδρία)

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτ.: ΕΡΑ / Ουκρανική Προεδρία)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πέντε κυβερνήτες περιφερειών της Ουκρανίας και τέσσερις υφυπουργοί της ουκρανικής κυβέρνησης απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους με εντολή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω σαρωτικών αλλαγών στην ουκρανική κυβέρνηση έπειτα από σκάνδαλο διαφθοράς στον στρατό, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο Ταράς Μελνιτσούκ, οι κυβερνήτες των περιφερειών του Ντνιπροπετρόφσκ (κεντρική Ουκρανία) Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, του Κιέβου Ολέξιι Κουλέμπα, του Σούμι (βόρεια Ουκρανία) Βίκτορ Ζιβίτσκι, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας (νότια Ουκρανία) Ολεξάντρ Στάρουχ και Γιάροσλαβ Γιανουσέβιτς αντίστοιχα απομακρύνονται από τις θέσεις τους.

Ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο κατηγορήθηκε από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τον Νοέμβριο για ανάθεση έργων επισκευής δρόμων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρεία στην οποία συμμετέχει η φιλενάδα του, η οποία εργάζεται ως γυμνάστρια. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του τού Σούμι, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια αποτελούν αντικείμενο δικαστικών ερευνών.

Ειδικά η απομάκρυνση του Ολέξιι Κουλέμπα συνδέεται με τον προσεχή διορισμό του σε θέση της προεδρικής διοίκησης.

Ο υφυπουργός Άμυνας Βιατσεσλάβ Σαποβάλοφ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Βιτάλι Μουζιτσένκο και δύο υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι Ιβάν Λουκέρια και Βιατσεσλάβ Νέγκοντα, απομακρύνθηκαν επίσης από τα καθήκοντά τους, όπως και οι υποδιευθυντές της ουκρανικής υπηρεσίας θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών Ανατόλιι Ιβάνκεβιτς και Βίκτορ Βισνιόφ.

Προηγουμένως, την παραίτησή του είχε ανακοινώσει ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου Ζελένσκι.

Ταυτόχρονα, η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε την απομάκρυνση από την θέση του αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα Ολέξιι Σιμονένκο.

Οι απομακρύνσεις και οι παραιτήσεις αυτές ακολουθούν τις αποκαλύψεις του Τύπου για φουσκωμένες τιμές σε συμβόλαιο προμήθειας τροφίμων του ουκρανικού στρατού, στο πρώτο σκάνδαλο διαφθοράς που ξεσπάει στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας μετά την έναρξη του πολέμου.

Λουκασένκο: Μου ζητήθηκε να συνάψω σύμφωνο μη επίθεσης με την Ουκρανία

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι του ζητήθηκε να συνάψει σύμφωνο μη επίθεσης με την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, επικαλούμενο δηλώσεις του ηγέτη της Λευκορωσίας, οι οποίες αφήνουν να εννοηθεί ότι θεωρεί το Κίεβο πιθανή απειλή.

«Μας ζητούν να μην πάμε σε πόλεμο με την Ουκρανία σε καμία περίπτωση, να μην μετακινήσουμε τα στρατεύματά μας εκεί. Μας προτείνουν να συνάψουμε σύμφωνο μη επίθεσης», σημείωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τις οποίες επικαλείται το Belta.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές από τα σχόλιά του αν ήταν η ίδια η Ουκρανία ή η Δύση που έκαναν τη συγκεκριμένη πρόταση στον Λευκορώσο ηγέτη

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του Λουκασένκο. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία ως εφαλτήριο για να εξαπολύσει νέα επίθεση στην Ουκρανία από το βορρά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεξαμενόπλοιο περιμένει αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο: 50 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή «έσβησαν» 50 δισ. δολάρια – Ιστορικό σοκ στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

19/04/2026 - 12:28μμ
Γυναίκα περνά μπροστά από προεκλογική αφίσα του κόμματος «Προοδευτική Βουλγαρία» στη Σόφια (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Στις κάλπες για 8η φορά σε 5 χρόνια – Φαβορί ο φιλορώσος Ράντεφ εν μέσω πολιτικής κόπωσης

19/04/2026 - 10:06πμ
Ιρανές συμμετέχουν στη συγκέντρωση «Sacrificed Girls» στην Τεχεράνη, αποτίοντας φόρο τιμής σε γυναίκες που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Σε τροχιά νέας έκρηξης – Τα 3 «αγκάθια» που μπλοκάρουν τη συμφωνία και το επικίνδυνο ρήγμα στο Ιράν

19/04/2026 - 9:18πμ
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο/EPA/RONDA CHURCHILL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Στο «κόκκινο» η κρίση – O Τραμπ προειδοποιεί, το Ιράν σκληραίνει τη στάση του

18/04/2026 - 10:10μμ
Το σημείο όπου δέχθηκε επίθεση το πετρελαιοφόρο, από ιρανικά ταχύπλοα. 18 Απριλίου 2026 (πηγή: UKMTO)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά Ορμούζ: Ιρανικά ταχύπλοα άνοιξαν πυρ σε πετρελαιοφόρο – Νέα κλιμάκωση μετά την ανάκληση του «ανοίγματος»

18/04/2026 - 3:34μμ
Το δεξαμενόπλοιο Jag Vasant μετέφερε υγροποιημένο αέριο  μέσω των Στενών του Ορμούζ. Καταπλέει στο λιμάνι της Μουμπάι. 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Divyakant Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά Ορμούζ: Νέο μπρος-πίσω από το Ιράν – Ανακαλεί το άνοιγμα και επαναφέρει «αυστηρό έλεγχο»

18/04/2026 - 12:36μμ
Ιρανές συμμετέχουν στη συγκέντρωση «Sacrificed Girls» στην Τεχεράνη, αποτίοντας φόρο τιμής σε γυναίκες που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Άνοιξαν τα Στενά του Ορμούζ, αλλά οι απειλές επιστρέφουν – Εύθραυστη εκεχειρία και σκληρό παζάρι

18/04/2026 - 11:45πμ
Εκφόρτωση καυσίμων στο Navigator Terminal στο Grays της Βρετανίας (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά Ορμούζ: Επανεκκίνηση με όρους – Ανοίγει η ναυσιπλοΐα, αλλά με αυστηρό έλεγχο και υψηλό ρίσκο

18/04/2026 - 8:34πμ
Ιρανή σε στρατιωτικό όχημα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ με την ονομασία «Θυσιασμένα Κορίτσια», την Παρασκευή 17 Απριλίου, στην Τεχεράνη (φωτ.: 
EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν άνοιξε τα Στενά του Ορμούζ –«Ανάσα» για την παγκόσμια οικονομία

17/04/2026 - 11:38μμ
Εκτοπισμένοι πανηγυρίζουν μέσα στα οχήματά τους καθώς περιμένουν στην ουρά στη γέφυρα Κασμίγια, επιστρέφοντας στα σπίτια τους κατά μήκος της ακτής κοντά στην Τύρο, σήμερα, στο νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Οι πρόσφυγες πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τα ισοπεδωμένα σπίτια τους

17/04/2026 - 8:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ταφικό έθιμο των Ποντίων με γλέντι πλάι στους νεκρούς στο κοιμητήριο των Σουρμένων, Κυριακή του Θωμά 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Σούρμενα: Οι νεκροί «γυρίζουν» κοντά μας – Φωτογραφίες από τη σημερινή αναβίωση του ταφικού εθίμου

16 λεπτά πριν
Μακρόν και Μητσοτάκης ανταλλάσσουν χαιρετισμό, λίγο πριν από τη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους αμάχους στη Γάζα που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Μακρόν στην Αθήνα: Στο τραπέζι νέα αμυντική συμφωνία και ο ρόλος Ελλάδας-Γαλλίας στην «επόμενη μέρα» της Ευρώπης

40 λεπτά πριν
Tο Χαϊδάρι τίμησε την αγαπημένη ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου Αττικής «Ποντιακή Λύρα»)

Χαϊδάρι: «Η ψυχή του Πόντου τραγούδησε» – Θερμή τιμητική βραδιά για τη Μελίνα Ασλανίδου με δάκρυα και συγκίνηση

1 ώρα πριν
Δεξαμενόπλοιο περιμένει αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)

Πετρέλαιο: 50 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή «έσβησαν» 50 δισ. δολάρια – Ιστορικό σοκ στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

1 ώρα πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης: «Δεν θα σιωπήσω στην τοξικότητα» – Αιχμές για «δολοφονία χαρακτήρων» και μήνυμα για ΟΠΕΚΕΠΕ

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εμφάνιση των «Αργοναυτών-Κομνηνών» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Πέμπτη 16 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)

Μέγαρο Μουσικής: Οι «Αργοναύτες-Κομνηνοί» έκλεψαν την παράσταση στη Magna Arcadia

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign