pontosnews.gr
Σάββατο, 24/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα υπόθεση με ψευτογιατρό που «θεράπευε» με αμινοξέα και γλυκόζη, με το… αζημίωτο – Πώς έπειθε βαριά πάσχοντες

O 66χρονος φυσιοθεραπευτής συνεργαζόταν με 72χρονο Γερμανό γιατρό – Σε όλη την Ελλάδα τα θύματα

20/01/2023 - 6:39μμ
Ασθενείς σε διάδρομο νοσοκομείου (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ασθενείς σε διάδρομο νοσοκομείου (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τα ονόματα δισημοτήτων από τον καλλιτεχνικό, αθλητικό και πολιτικό χώρο επικαλούνταν ο 66χρονος Έλληνας φυσιοθεραπευτής και ο 72χρονος Γερμανός γιατρός που «θεράπευαν» τη σκλήρυνση κατά πλάκας με υποτιθέμενα πεπτίδια και βλαστοκύτταρα σε ενέσιμη μορφή. Οι γνωστοί «πελάτες» τους υποτίθεται ότι έκαναν τη θεραπεία, με θεαματικά αποτελέσματα.

Η νέα περίπτωση εξαπάτησης ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας έχει στο επίκεντρο τουλάχιστον 15 ασθενείς, πέντε εκ των οποίων δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Παρουσιάζοντας την υπόθεση, η ΕΛΑΣ ανέφερε ότι η δράση των δύο κατηγορουμένων φαίνεται να ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009. Επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα και είχε περιουσιακό όφελος άνω των 900.000 ευρώ.

Ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας συνήθως σε προχωρημένο στάδιο, καθώς και με άλλες νευρολογικές παθήσεις, πείστηκαν να υποβληθούν σ’ αυτή τη «θεραπεία», διακόπτοντας τις φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθούσαν μέχρι τότε.

Φαίνεται δε πως ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής (που άλλοτε συστηνόταν ως φυσίατρος ή νευρολόγος, και άλλοτε με την πραγματική του ιδιότητα) ήταν τόσο πειστικός που οι ασθενείς μετέβαιναν στη Στουτγάρδη με δικά τους έξοδα, στο ιατρείο του 72χρονου Γερμανού γενικού γιατρού (συστηνόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος), για να υποβληθούν σε εξέταση. Η έναρξη της δήθεν θεραπείας γινόταν με την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να γίνουν πειστικοί οι δύο κατηγορούμενοι έφταναν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι επειδή η συγκεκριμένη θεραπεία ήταν τόσο αποδοτική ερχόταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών. Σε άλλες περιπτώσεις αμφισβητούσαν τις διαγνώσεις που είχαν κάνει άλλοι γιατροί.

Φιαλίδια με αμινοξέα και αμπούλες γλυκόζης

Στην πραγματικότητα όμως οι ενέσεις που αναλάμβανε να κάνει ο Έλληνας φυσιοθεραπευτής ήταν αμινοξέα «που δεν κάνουν ούτε καλό ούτε κακό», ενώ οι υποτιθέμενες ενέσεις βλαστοκυττάρων φαίνεται πως ήταν αμπούλες γλυκόζης.

Ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των ασθενών, τα φιαλίδια χρεώνονταν από 200 έως 300 ευρώ το καθένα, ενώ οι ενέσεις με τα δήθεν βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανά δόση.

(Πηγή: ΕΛΑΣ)

Αναφερόμενος στο χρονικό της υπόθεσης, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Σταύρος Κεσελίδης είπε ότι τον Δεκέμβριο του 2020 έφτασε καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος. Στην Αστυνομία απευθύνθηκε ο αδελφός ενός ασθενούς που κατέληξε. Αυτός, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν ο πρώτος χρονικά καταγεγραμμένος θάνατος.

Μάλιστα ο ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής είχε καταγγελθεί το 2016 για ανάλογη απάτη.

«Είχε υποβληθεί τότε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατέστη κατηγορούμενος και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του», σημείωσε ο Σταύρος Κεσελίδης.

Αυτό δεν πτόησε όμως τον «ψευτογιατρό» που συνέχισε την αναζήτηση θυμάτων. «Διατήρησε το φυσιοθεραπευτήριο του μέχρι και το 2022 και συνέχισε να κάνεις συνεδρίες» ανέφερε ο ταξίαρχος, ενώ ερωτηθείς για τη γνωριμία του με τον συγκατηγορούμενό του γιατρό ανέφερε ότι έγινε μέσω της Ελληνογερμανίδας συζύγου του 66χρονου.

Ο 72χρονος Γερμανός φέρεται να είχε αποκτήσει ΑΦΜ στην Ελλάδα παράσχοντας ακόμη και υπηρεσίες στο χώρο εργασίας του φυσιοθεραπευτή.

Θύματα σε όλη την Ελλάδα

Τα θύματά τους, σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ αυτών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Χίο, την Ηγουμενίτσα και σε περιοχή της Πελοποννήσου. Μάλιστα, η υποτιθέμενη θεραπεία μαθευόταν «από στόμα σε στόμα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Στέλιος Κεσελίδης.

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και απάτη (κατ’ εξακολούθηση και οι δύο τελευταίες), ενώ ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται στα χέρια ανακριτή για τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

Παράλληλα ζητήθηκε η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου, αίτημα που έγινε δεκτό καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα θύματα. Ωστόσο ο κατηγορούμενος προσέφυγε κατά της εισαγγελικής διάταξης. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποφανθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Χορηγούσε εκπτώσεις και σε αστυνομικούς με τη διαμεσολάβηση της ΕΛΑΣ

24/10/2026 - 11:37πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις και θερμοκρασίες έως 26 βαθμούς

24/10/2026 - 8:06πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Πάνω από 35.000.000€ ευρώ η φοροδιαφυγή – Τι λέει η εταιρεία σε δημόσια τοποθέτησή της

23/10/2026 - 10:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Παρίσταναν τους αστυνομικούς και άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και λίρες από ηλικιωμένη

23/10/2026 - 6:12μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Αναστολή συμβάσεων και αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους 2.500 εργαζομένους της αλυσίδας ζητά η ΠΟΕΕΤ

23/10/2026 - 4:18μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: 49 αγώνες στο μικροσκόπιο και έξι κατηγορούμενοι ενώπιον του ανακριτή – Το μεσημέρι η πρώτη απολογία

23/10/2026 - 8:54πμ
Εικόνα από τη Βουλή όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Απαγόρευση χρήσης επιγραμμικών  υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκο» στα social media για ανήλικους από το 2027: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

23/10/2026 - 8:28πμ
(Φωτ.: Σωτήρης Τρυψάνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές στα βορειοανατολικά – Έως 26 βαθμούς η θερμοκρασία

23/10/2026 - 8:07πμ
Ντελίβερι φαγητού (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Το κύκλωμα της… πίτσας: Πληρωμένες παραγγελίες ως «δώρα» – Πώς φέρεται να κρυβόταν ο ΦΠΑ

22/10/2026 - 8:13μμ
Επιτραπέζιο ρολόι (φωτ.: EUROKINISSI / Μαριάνθη Τσομπανοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή ώρας: Γιατί γυρίζουμε ακόμη τα ρολόγια – Η ΕΕ, η Τουρκία και το βιολογικό μας ρολόι

22/10/2026 - 7:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν την αργία της 28ης Οκτωβρίου

12 λεπτά πριν
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ κατά την κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ, στην Άγκυρα. Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Χ / @aBayraktar1)

Καναδάς: Οργή στην Ομογένεια για την επίσκεψη Κάρνεϊ στην Άγκυρα και το στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

«Ροδάφ’νον»: Το αριστούργημα του Κώστα Διαμαντίδη με τον Τάκη Βαμβακίδη, και πάλι επί σκηνής για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

1 ώρα πριν
Ένοπλος καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας πριν ανοίξει πυρ στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου (στιγμιότυπο από βίντεο – πηγή: x.com)

Ιορδανία: Οκτώ οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/congerdesign-509903)

Γρίπη: Γιατί άλλοι νοσούν κάθε χρόνο και άλλοι μένουν ανεπηρέαστοι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Pizza Fan: Χορηγούσε εκπτώσεις και σε αστυνομικούς με τη διαμεσολάβηση της ΕΛΑΣ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV