pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Ξεσπάθωσε» ο ηγέτης της σουηδικής ακροδεξιάς κατά του Ερντογάν – Τον χαρακτήρισε «ισλαμιστή δικτάτορα»

Αντίδραση του επικεφαλής των Σουηδών Δημοκρατών

19/01/2023 - 9:49πμ
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της σουηδικής Βουλής τον Σεπτέμβριο του 2021 (φωτ. αρχείου: EPA/Pontus Lundahl)

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της σουηδικής Βουλής τον Σεπτέμβριο του 2021 (φωτ. αρχείου: EPA/Pontus Lundahl)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την αντίδραση του ηγέτη της σουηδικής ακροδεξιάς προκάλεσε το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Στοκχόλμης και Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τζίμι Άκεσον ο οποίος είναι επικεφαλής των Σουηδών Δημοκρατών (SD) που είναι το μεγαλύτερο στο Κοινοβούλιο της χώρας χαρακτήρισε «ισλαμιστή δικτάτορα» τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η στάση του Άκεσον έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το κόμμα του μπορεί να μην μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα ωστόσο είναι η μεγαλύτερη δύναμη υποστήριξης του συντηρητικού πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον στο Κοινοβούλιο.

Ο Σουηδός πολιτικός Τζίμι Άκεσον (φωτ. αρχείου: en.wikipedia.org/Frankie Fouganthin)

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς ζήτησε να μην γίνουν υπερβολικές παραχωρήσεις στον Τούρκο πρόεδρο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Δεν μπορούμε να πάμε πολύ μακριά, γιατί, πριν απ’ όλα, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με ένα αντιδημοκρατικό σύστημα και έναν δικτάτορα», είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

«Είμαι επικεφαλής του αντιισλαμιστικού κόμματος SD και έχω ισχυρές απόψεις όσον αφορά έναν ισλαμιστή δικτάτορα, όπως ο Ερντογάν. Εξελέγη από τον λαό, ναι. Αλλά αυτό ισχύει και για τον Πούτιν», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε μια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μοιάζουν να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Στις αρχές Ιανουαρίου ο Κρίστερσον είπε ότι η Άγκυρα ζητά πράγματα που η Στοκχόλμη δεν μπορεί και δεν θέλει να της δώσει.

Η Τουρκία «δεν είναι σε θέση» να επικυρώσει το ενταξιακό πρωτόκολλο, είπε το Σάββατο ο Ιμπραήμ Καλίν, ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, έπειτα από μια νέα διπλωματική αντιπαράθεση.

Την περασμένη εβδομάδα μια φιλοκουρδική οργάνωση κρέμασε από τα πόδια ένα ομοίωμα του Ερντογάν μπροστά από το δημαρχείο της Στοκχόλμης, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα». Άγκυρα και Στοκχόλμη καταδίκασαν το γεγονός, όμως στη Σουηδία ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση γύρω από το δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν αλλά και την ανάγκη να μην θυσιαστεί η ελευθερία της έκφρασης.

Μολονότι Σουηδία και Τουρκία υπέγραψαν στα τέλη Ιουνίου ένα «μνημόνιο κατανόησης», η Άγκυρα θεωρεί ότι τα αιτήματά της δεν έχουν ικανοποιηθεί, κυρίως όσον αφορά την έκδοση Τούρκων πολιτών τους οποίους κατηγορεί για «τρομοκρατία». Η σουηδική κυβέρνηση από την πλευρά της επιμένει ότι την τελευταία λέξη στις υποθέσεις αυτές την έχει η ανεξάρτητη σουηδική δικαιοσύνη.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: EPA / Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων, παραμονή της συνόδου κορυφής στην Αλάσκα

14/08/2025 - 6:16μμ
Η Ευρώπη όπως αποτυπώνεται σήμερα στο χάρτη πυρκαγιών της NASA (πηγή: nasa.gov)
ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Ευρώπη: Στο έλεος του καύσωνα και των πυρκαγιών

14/08/2025 - 3:07μμ
(Φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης

14/08/2025 - 8:38πμ
(Φωτ.: EPA / Angelo Carconi)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Λέων ΙΔ’: Πρέπει να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και στην Ουκρανία

13/08/2025 - 11:56μμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τραμπ θέλει τριμερή με Πούτιν και Ζελένσκι «σχεδόν αμέσως» μετά την Αλάσκα

13/08/2025 - 11:38μμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο πληθυσμός αυξάνεται, αλλά γερνάει – Σχεδόν 50-50 γυναίκες και άνδρες

13/08/2025 - 8:41μμ
H Κιμ Χεόν Χι, πρώην πρώτη κυρία της Κορέας, φτάνει σε δικαστήριο της Σεούλ για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης (φωτ.: EPA / Jung Yeon-je / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή η πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας – Γιατί κατηγορείται η «Μαρία Αντουανέτα της Σεούλ»

13/08/2025 - 5:14μμ
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αλάσκα ο Πούτιν, στην Ευρώπη ο Ζελένσκι – Χαμηλά ο πήχης για την Ουκρανία

13/08/2025 - 2:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Ουκρανικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλία Ζελένσκι-Ερντογάν πριν από την Αλάσκα – Τι συζήτησαν για την Ουκρανία

12/08/2025 - 8:00μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους και παιδιά, προσπαθούν να εξασφαλίσουν φαγητό στη διάρκεια συσσιτίου στη Γάζα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση της Μαντόνα στον πάπα Λέοντα να επισκεφθεί τη Γάζα – «Είστε ο μόνος που δεν μπορεί να σας απαγορευτεί η είσοδος»

12/08/2025 - 3:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υδροφόρα του δήμου Πατρέων στις καμένες εκτάσεις (φωτ.: EUROKINISSI)

Πάτρα: Δύο προσαγωγές για την αναζωπύρωση στην περιοχή του Μπάλα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς

13 λεπτά πριν
Πλήθος κόσμου συνέρρεε στην Αγιάσο για το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου (φωτ.: Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη Μυτιλήνης)

Δεκαπενταύγουστος στη Λέσβο: Ανταπόκριση από το πανηγύρι της Αγιάσου, έναν αιώνα πριν

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MEGA PRESS / Παύλος Μακρίδης)

Βελτιώθηκε και νίκησε στο φιλικό το Μαυροβούνιο η Εθνική

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την άφιξη στα δικαστήρια Πάτρας των δύο κατηγορούμενων για εμπρησμό (φωτ.: EUROKINISSI)

Φωτιά στην Αχαΐα: Αναζωπύρωση στον Μπάλα – Εξαγριωμένο πλήθος προπηλάκισε τους κατηγορούμενους για τον εμπρησμό

2 ώρες πριν
O ναός της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, παραμονή Δεκαπενταύγουστου (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Η Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο γιορτάζει – Πλήθος κόσμου στο ιερό προσκύνημα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Β. Παπαδόπουλος)

14 Αυγούστου 2005: Η τραγωδία της Helios Airways – Πώς αποτυπώθηκε η μοιραία πτήση σε επεισόδιο της σειράς «Mayday»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign