pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Süddeutsche Zeitung: Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ  σχεδιάζει να παραιτηθεί

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της ήταν μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

14/01/2023 - 12:16πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Valda Kalnina)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Valda Kalnina)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD) πρόκειται να παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Süddeutsche Zeitung, η οποία επικαλείται πληροφορίες από συνεργάτες της υπουργού. Προηγουμένως είχε αναφερθεί στο θέμα και η Bild.

Η Λάμπρεχτ –η οποία ξεκίνησε την κυβερνητική της καριέρα ως υφυπουργός Οικονομικών του Όλαφ Σολτς στην τελευταία κυβέρνηση της Άνγκελας Μέρκελ, για να αναλάβει κατόπιν το υπουργείο Δικαιοσύνης– έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες έντονη κριτική τόσο από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ όσο και από στελέχη προσκείμενα στον κυβερνητικό συνασπισμό για σειρά λαθών. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ωστόσο την κάλυπτε πάντα, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορούσε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της στο Instagram, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε με την ίδια να μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ πίσω της ακούγονταν οι κροτίδες και τα πυροτεχνήματα από τον εορτασμό της αλλαγής του έτους στο Βερολίνο.

Αντικείμενο σχολίων έγινε όμως και η ουσία των δηλώσεών της: «Υπάρχει σε εξέλιξη ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης. Και σε σχέση με αυτό, κέρδισα πολλές εμπειρίες, πάρα πολλές συναντήσεις με ενδιαφέροντες και υπέροχους ανθρώπους. Και γι’ αυτό λέω ένα ειλικρινές ευχαριστώ», είχε δηλώσει, με τη φωνή της να ξεχωρίζει οριακά από το θόρυβο των πυροτεχνημάτων. Για «ντροπιαστική εικόνα» έκαναν λόγο οι επικριτές της.

Παλαιότερα η Κριστίνε Λάμπρεχτ είχε προκαλέσει σχόλια αφενός για τους χειρισμούς της στο υπουργείο Άμυνας –όπου καταγράφονται σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε αμυντικό εξοπλισμό– και αφετέρου όταν αποκαλύφθηκε ότι σε πολλά ταξίδια συνοδευόταν από τον 22χρονο γιο της, ο οποίος ταξίδευε με τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων και μάλιστα αναρτούσε φωτογραφίες μέσα από αυτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, λίγες ώρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Λάμπρεχτ εθεάθη σε ινστιτούτο αισθητικής να κάνει περιποίηση νυχιών, γεγονός που σχολιάστηκε ως έλλειψη ευαισθησίας για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με την SZ, η Λάμπρεχτ δεν άντεχε το βάρος του υπουργείου Άμυνας ήδη από την αρχή της θητείας της, ενώ είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν επιθυμούσε το συγκεκριμένο πόστο και είχε ομολογήσει ότι δεν γνώριζε τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

Στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, ερωτώμενη σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια που θα προσέφερε η Γερμανία, είχε δηλώσει ότι θα έστελνε στο Κίεβο 5.000 κράνη. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν, με την αποκάλυψη μεταξύ άλλων ελλειμμάτων σε πυρομαχικά, τεχνικών ζητημάτων στα άρματα μάχης Puma που θα διέθετε η Bundeswehr στο ΝΑΤΟ, και δυσκολιών στην προετοιμασία της παραγγελίας των F-35 από τις ΗΠΑ. Όλα αυτά οδήγησαν σε επανειλημμένα έντονα αιτήματα της αντιπολίτευσης για παραίτησή της.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Civey για τον ιστότοπο t-online, το 77% των Γερμανών την έκρινε ακατάλληλη για τη θέση.

Η SZ αναφέρει σήμερα ότι ως πιθανοί διάδοχοι της Λάμπρεχτ θεωρούνται η υφυπουργός Άμυνας Σιέμτγιε Μέλερ και η εντεταλμένη της Bundestag για τις ένοπλες δυνάμεις Εύα Χεγκλ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο έδαφος του Λιβάνου κοντά στα σύνορα, όπως φαίνεται από την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ. 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Εκεχειρία «στα χαρτιά», νεκροί στο πεδίο – Σκιά αστάθειας και εσωτερικών ρηγμάτων

27/04/2026 - 4:39μμ
Τη φωτογραφία από τη σύλληψη του Κόουλ Τόμας Άλεν την μοιράστηκε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ (πηγή: Fox News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σοβαρά κενά ασφαλείας στην απόπειρα – Καθυστερήσεις, λάθη και νέα ερωτήματα για τη φύλαξή του

27/04/2026 - 3:28μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Jose Luis Magana)
ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι περιέγραψε ο Τραμπ τα κρίσιμα λεπτά της ένοπλης επίθεσης στη Ουάσιγκτον – Το «μανιφέστο μίσους» του δράστη

27/04/2026 - 10:00πμ
Μπένετ και Λαπίντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου (πηγή: x.com/yairlapid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ενώνει την αντιπολίτευση – Μπένετ και Λαπίντ ενώνουν δυνάμεις για τις επόμενες εκλογές

26/04/2026 - 10:15μμ
Πούτιν και Αραγτσί σε παλαιότερη συνάντηση (φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Kazakov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα

26/04/2026 - 8:43μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, μετά τους πυροβολισμούς (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο δείπνο των ανταποκριτών: «Ήθελε να χτυπήσει αξιωματούχους» – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 31χρονο

26/04/2026 - 2:38μμ
Προσωπικό ασφαλείας σε κατάσταση συναγερμού μετά από πυροβολισμούς που ακούστηκαν στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, όπου παρίσταντο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ (φωτ.: EPA/Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δάσκαλος του μήνα» ο δράστης στο δείπνο των ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο – Τι ξέρουμε για τον Κόουλ Τόμας Άλεν

26/04/2026 - 11:31πμ
Ουκρανός, ντυμένος με τη στολή των εργαζομένων σε πυρηνικό σταθμό, κρατά κεριά σε τελετή μνήμης για τους «εκκαθαριστές» που έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις καθαρισμού μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ, στο Σλαβούτιτς της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/MAKSYM KISHKA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τσερνόμπιλ: 40 χρόνια από την πυρηνική καταστροφή που σημάδεψε την Ευρώπη

26/04/2026 - 10:34πμ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής ανταποκρίτρια του CBS News στον Λευκό Οίκο Γουέιτζια Τζανγκ, στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (φωτ.:  EPA/Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Ουάσινγκτον: Ένοπλος πυροβόλησε στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου – Φυγαδεύτηκαν οι Τραμπ

26/04/2026 - 8:25πμ
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βίκτορ Όρμπαν: Αποχωρεί από τη Βουλή μετά την εκλογική ήττα

25/04/2026 - 11:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pexels / Michal Jarmoluk)

Παχυσαρκία: «Μοριακή μνήμη» στο ανοσοποιητικό ακόμη και μετά την απώλεια βάρους

23 λεπτά πριν
Έργο της Μαρίνας Προβατίδου που φιλοξενείται στην έκθεση (πηγή: facebook / Marina Provatidou)

ΠΟΕ: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Χρώματα μνήμης – Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την τέχνη»

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γρ. Τύπου ΓΑΔΑ)

ΕΛΑΣ: Χειροβομβίδα βρέθηκε κρυμμένη σε μπαλκόνι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

ΟΦΗ: Ξέφρενα γιόρτασε το Κύπελλο όλη η Κρήτη – Μεγάλη «παρέλαση» στο Ηράκλειο

2 ώρες πριν
Το πολυσύχναστο λιμάνι της Κερασούντας (τέλη του 19ου έως τις αρχές του 20ού αιώνα). Η παρουσία πολυάριθμων σκαφών και η επιβλητική προκυμαία επιβεβαιώνουν την ακμάζουσα ναυτιλιακή οικονομία, ενδεικτική της στρατηγικής σημασίας της Κερασούντας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page)

Κερασούντα: Η «Μικρή Μασσαλία» του Πόντου – Η Λέσχη Φίλων ή Κύκλος της Κερασούντας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Διεθνής ρεγκάτα Πιεντιλούκο: Μια ενδεκάδα μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign