pontosnews.gr
Δευτέρα, 24/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Περισσότεροι από 600 Ρώσοι πράκτορες έχουν αποκαλυφθεί από την αρχή του πολέμου

Στο Χάρκοβο η Γερμανίδα ΥΠΕΞ χωρίς να αποσαφηνιστεί η παράδοση των Leopard που επιζητά το Κίεβο

11/01/2023 - 12:21πμ
Άρμα μάχης «Leopard» γερμανικής κατασκευής (φωτ.: αρχείου: EPA/Focke Strangmann)

Άρμα μάχης «Leopard» γερμανικής κατασκευής (φωτ.: αρχείου: EPA/Focke Strangmann)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Περισσότερους από 600 Ρώσους πράκτορες και κατασκόπους αποκάλυψε από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ερευνά περισσότερες από 1.500 ποινικές υποθέσεις που αφορούν εσχάτη προδοσία και κατασκοπεία. Περισσότερες από 340 υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ με βάση τις πληροφορίες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, ύστερα από μια ειδική επιχείρηση που είχε πολλές φάσεις, συνελήφθη μια ομάδα δολιοφθοράς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Οι εχθρικοί πράκτορες προετοίμαζαν την φυσική εξόντωση του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού της κύριας διεύθυνσης κατασκοπείας του κράτους μας καθώς και ενός γνωστού Ουκρανού ακτιβιστή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο Χάρκοβο η Γερμανίδα ΥΠΕΞ

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ταξίδεψε σήμερα στο Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία, την πρώτη επίσκεψη ανώτερου δυτικού αξιωματούχου στην πόλη αυτή που έχει πληγεί από τον πόλεμο και βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα, ανακοίνωσε το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Προσκεκλημένη από τον ομόλογό της «και φίλο» Ντμίτρο Κουλέμπα, η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι ο ουκρανικός λαός μπορεί «να βασιστεί στην αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας» όσον αφορά την προμήθεια γεννητριών, μετασχηματιστών, καυσίμων ή κλινοσκεπασμάτων για να επιβιώσει τον παγωμένο χειμώνα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε από το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και μεταδόθηκαν από το γερμανικό υπουργείο.

«Αυτή η πόλη είναι σύμβολο της απόλυτης τρέλας του ρωσικού επιθετικού πολέμου στην Ουκρανία και του ατελείωτου πόνου που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι, ειδικά εδώ στο ανατολικό τμήμα της χώρας», δήλωσε η υπουργός.

Η επίσκεψή της δημοσιοποιήθηκε όταν βρισκόταν ήδη στο τρένο της επιστροφής, για λόγους ασφαλείας.

Πολλοί δυτικοί ηγέτες έχουν ταξιδέψει στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, μεταξύ των οποίων ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αλλά κανένας δεν έφτασε τόσο ανατολικά όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει πολλά εδάφη.

Το Χάρκοβο ήταν στόχος πολλαπλών βομβαρδισμών στις αρχές της ρωσικής εισβολής, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να το υπερασπιστούν.

Το μέτωπο της μάχης έχει απομακρυνθεί από τότε και αυτή τη στιγμή απέχει περίπου 130 χλμ. από την πόλη.

Η Ουκρανία μπορεί, σύμφωνα με την Μπέρμποκ, να υπολογίζει και στην παράδοση όπλων που χρειάζεται «για να απελευθερώσει τους συμπολίτες της που εξακολουθούν να υποφέρουν από τον τρόμο της ρωσικής κατοχής».

Μετά από πολλούς μήνες υπεκφυγών, η Γερμανία ανακοίνωσε πρόσφατα την αποστολή 40 τεθωρακισμένων οχημάτων «Marder» μέχρι την άνοιξη.

Όμως το Κίεβο συνεχίζει να ζητά παραδόσεις γερμανικών αρμάτων μάχης τύπου «Leopard». Στον κυβερνητικό συνασπισμό του Όλαφ Σολτς, οι Πράσινοι, το κόμμα της κυρίας Μπέρμποκ, και οι Φιλελεύθεροι απαιτούν επίσης να προχωρήσουν περαιτέρω.

Στον απόηχο της επίσκεψης, ο Κουλέμπα δήλωσε ότι «άμαχοι θα σκοτώνονται» όσο η Γερμανία δεν παραδίδει άρματα μάχης στην Ουκρανία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ένταση στην Ευρώπη για το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας: Αντιδράσεις, διαφωνίες και νέα διπλωματικά μέτωπα

23/11/2025 - 10:33μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πλήγμα της ισραηλινής αεροπορίας στη Βηρυτό – Νεκρός ανώτατος στρατιωτικός της Χεζμπολάχ

23/11/2025 - 9:09μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο (δεύτερος από αριστερά) και ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Αντρίι Γερμάκ (δεύτερος από δεξιά), κατά την έναρξη των συνομιλιών τους στην αμερικανική αποστολή στη Γενεύη της Ελβετίας (φωτ.: EPA/Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία

23/11/2025 - 7:35μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη διάρκεια παλιότερου ευρωπαϊκού συμβουλίου (φωτ.: Pool Photo/Ευρωπαϊκή Ένωση)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο στη συμφωνία για την Ουκρανία – Τραμπ: Η Ουκρανία δεν επέδειξε «καμία ευγνωμοσύνη» προς τις ΗΠΑ

23/11/2025 - 5:13μμ
Ο Τραμπ δείχνει στον Ζελένσκι τον ανακαινισμένο Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, 17 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Σφίγγει ο κλοιός στη Γενεύη: Στο επίκεντρο οι όροι του αμερικανικού σχεδίου για την Ουκρανία

23/11/2025 - 1:46μμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, 21 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Miguel Gutierrez)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ βάζουν το «Καρτέλ των Ήλιων» στη λίστα τρομοκρατίας – Κλιμακώνεται η πίεση στη Βενεζουέλα

23/11/2025 - 12:10μμ
Διασώστης στο πολυώροφο κτήριο κατοικιών στο Τερνόπιλ στη δυτική Ουκρανία που χτυπήθηκε από τους Ρώσους στις 19 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το σχέδιο Τραμπ φέρνει έντονο διπλωματικό παρασκήνιο – Αντιδράσεις σε Ουάσιγκτον και Ευρώπη

23/11/2025 - 8:57πμ
Η Χαμάς δέχεται παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967!
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συγκρούσεις στη Γάζα: 21 νεκροί και εκατέρωθεν κατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας

22/11/2025 - 11:53μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρό μήνυμα ΗΠΑ προς Κίεβο: «Ώρα για συμφωνία, δεν θα υπάρξει καλύτερη πρόταση»

22/11/2025 - 9:30μμ
Η φαρσοκωμωδία της σύναξης στις Βρυξέλλες
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρηνευτικό σχέδιο Ουκρανίας: Σύνοδος στη Γενεύη και συνάντηση ηγετών της Ευρώπης στη Λουάντα

22/11/2025 - 5:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Η ομογένεια τιμά τους Άρχοντες της Εκκλησίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Βορίζια: Νέος κύκλος έντασης στο νεκροταφείο μετά το αιματοκύλισμα των δύο οικογενειών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Με Ζίνι νίκησε η ΑΕΚ – Τρίποντα για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

2 ώρες πριν
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας, Χάρι Ντανάλις (αριστερά), με τη Γραμματέα Νία Καρτερή (δεξιά). (φωτ.: The Greek Herald/Andriana Simos)

Ανατροπή στις εκλογές της ομογένειας Νέας Νότιας Ουαλίας: Ο πρόεδρος Χάρι Ντανάλις αποσύρει την υποψηφιότητά του

3 ώρες πριν
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ένταση στην Ευρώπη για το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας: Αντιδράσεις, διαφωνίες και νέα διπλωματικά μέτωπα

3 ώρες πριν
Λεπτομέρεια από χαρακτικό του Γ. Κυριακίδη με θέμα την Έξοδο του Μεσολογγίου (πηγή: e-thessalia.gr)

Γιάννης Κυριακίδης: Ο Πόντιος ζωγράφος και χαράκτης έφυγε από τη ζωή αφήνοντας σπουδαίο έργο

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign