pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Αυξάνονται τα θύματα από τη «χιονοθύελλα του αιώνα» – Τι φοβούνται οι αρχές

Ομοσπονδιακή βοήθεια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ενέκρινε ο Τζο Μπάιντεν

27/12/2022 - 11:07πμ
Διασώστες ανταποκρίνονται σε κλήση για βοήθεια στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022. (Φωτ.: EPA/Josh Thermidor)

Διασώστες ανταποκρίνονται σε κλήση για βοήθεια στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022. (Φωτ.: EPA/Josh Thermidor)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της φονικής χιονοθύελλας και των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το χειρότερο των τελευταίων δεκαετιών, που πλήττει τη χώρα.

Drone video from New York State Police shows an Erie Co., NY neighborhood digging out from feet of snow. At least 27 people died in Erie Co. in what NY Gov. Kathy Hochul describes as the "most devastating storm in Buffalo's long storied history…" pic.twitter.com/IQJlmo2bh6

— Shawn Reynolds (@ShawnReynolds_) December 26, 2022

Μόνο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης οι ακραίες καιρικές συνθήκες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 27 άτομα ενώ δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

A travel ban remained in effect in Buffalo on Monday after a powerful blizzard over the weekend killed at least 25 people and brought several feet of snow to the city. https://t.co/bvphgjpxoF pic.twitter.com/whei0K1oCY

— CBS News (@CBSNews) December 26, 2022

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εγκρίνει τη χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος στη Νέα Υόρκη.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος με τη μητέρα φύση και μας χτυπάει με ό,τι έχει» από την Πέμπτη, δήλωσε η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ και συμπλήρωσε ότι «είναι σαν να πηγαίνεις σε εμπόλεμη ζώνη και η εικόνα των παγωμένων οχημάτων στις πλευρές των δρόμων είναι συγκλονιστική».

Η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προειδοποίησε τους πολίτες ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχει τελειώσει», υπενθυμίζοντας ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα πέσουν άλλα 30 εκατοστά χιόνι. «Είναι σαφώς η θύελλα του αιώνα», πρόσθεσε.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί σημαντικά όταν οι χιονοστιβάδες που λιώνουν αποκαλύψουν παγιδευμένα οχήματα και επιτρέψουν την πρόσβαση σε απομακρυσμένα σπίτια.

ΗΠΑ: Οι χειρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων 30 ετών

Ακολουθούν οι φονικότερες χιονοθύελλες και κύματα ψύχους που έπληξαν τις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια.

Το κύμα ψύχους του 2021

Από τις 13 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2021 ένα ιστορικό κύμα ψύχους έπληξε στις ΗΠΑ, από την ανατολική μέχρι τη δυτική ακτή, μέχρι το Τέξας και τη Λουιζιάνα στα νότια. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι πέθαναν, σύμφωνα με καταμετρήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και εκατομμύρια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το κρύο προκάλεσε τον θάνατο και τουλάχιστον έξι ανθρώπων στο βόρειο Μεξικό.

Ο «Σνοουζίλα» του 2016

Ο «Γκοτζίλα του χιονιού», από τις 22 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, έπληξε όλες τις ΗΠΑ αλλά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη Νέα Υόρκη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 33 άνθρωποι.

Ακυρώθηκαν περισσότερες από 11.000 πτήσεις. Στη Νέα Υόρκη το χιόνι έφτασε τα 67 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ ενώ το διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον καλύφθηκε από ένα στρώμα χιονιού ύψους 56 εκατοοστών.

Κύμα κρύου του 2007

Στα μέσα Ιανουαρίου 2007, ένα κύμα ψύχους που συνοδευόταν από παγωμένη βροχή και χιόνια, προκάλεσε τον θάνατο 42 ανθρώπων σε τροχαία δυστυχήματα στην Οκλαχόμα, το Τέξας, το Μισούρι, την Αϊόβα, το Μίσιγκαν, τη Νέα Υόρκη και το Μέιν.

Ο χιονοστρόβιλος του 1996

Από τις 7 μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 1996 δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι σε τροχαία δυστυχήματα, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ λόγω της χιονοθύελλας.

Λίγες ημέρες αργότερα, ακολούθησαν πλημμύρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στον «Χιονοστρόβιλο του 96» αποδίδονται τουλάχιστον 154 θάνατοι.

Η «θύελλα του αιώνα» το 1993

Στις 13 και 14 Μαρτίου 1993 η «θύελλα του αιώνα» έπληξε τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Καραϊβική, σκοτώνοντας περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Στις ΗΠΑ οι νεκροί έφτασαν τους 270. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι 48 ναυτικοί δύο φορτηγών πλοίων που βυθίστηκαν στα ανοιχτά της Νέας Σκωτίας (Καναδάς) και της Φλόριντας.

Η Πενσιλβάνια, η Φλόριντα, η Νέα Υόρκη, η Βόρεια Καρολίνα και η Αλαμπάμπα ήταν οι Πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο από τη θύελλα που είχε ως αποτέλεσμα να «παραλύσει» για 48 ώρες η ανατολική ακτή των ηΠΑ.

Άλλοι πέντε νεκροί αναφέρθηκαν στον Καναδά, τρεις στην Κούβα και πέντε στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Φλόριντας. Στην Πολιτεία αυτή καταγράφηκαν 50 ανεμοστρόβιλοι, κύματα ύψους εννέα μέτρων στις ακτές και χιόνι που έφτασε τα 120 εκατοστά σε ορισμένες κομητείες.

Από το ψύχος δεν γλίτωσαν ούτε περιοχές που σπανίως βλέπουν χιόνια: στην Αλαμπάμα, το χιόνι έφτασε τα 42 εκατοστά και η θερμοκρασία έπεσε στους -16 βαθμούς.

Πολλά από τα θύματα πέθαναν επειδή έπαθαν καρδιακή προσβολή προσπαθώντας να καθαρίσουν τις αυλές και τις στέγες των σπιτιών τους από τα χιόνια και τον πάγο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / ANSA / Ciro Fusco)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδί πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο στην Ισπανία – Νεκρούς μετρά και η Ιταλία

1/07/2025 - 10:34μμ
Διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης διαμαρτύρονται για τη δημοσίευση του σκίτσου που θεωρούν ότι δείχνει τον προφήτη Μωάμεθ με τον Μωυσή (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Σατιρικό σκίτσο προκάλεσε οργή και ταραχές στην Κωνσταντινούπολη – «Άθλια προβοκάτσια» το χαρακτήρισε ο Ερντογάν

1/07/2025 - 6:09μμ
Ουκρανός τραυματίας και αιχμάλωτος πολέμου επιστρέφει στην χώρα του, στη διάρκεια ανταλλαγής αιχμαλώτων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία τον Ιούνιο (φωτ.: EPA/Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το Κίεβο – Φήμες για αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία

1/07/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την Κίο – «Κουνήθηκαν» ξανά Κωνσταντινούπολη και Προύσα

1/07/2025 - 2:10μμ
Με το κόκκινο αστέρι απεικονίζεται το επίκεντρο του σεισμού (φωτ.: emsc.eu)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 4 βαθμών στη Θάλασσα του Μαρμαρά – Έγινε αισθητός σε Κωνσταντινούπολη και Προύσα

1/07/2025 - 1:01μμ
Ο τέως δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ (φωτ.: x.com/ulkucuresmitc)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ο τέως δήμαρχος Σμύρνης με τις ίδιες κατηγορίες που είχε συλληφθεί ο Ιμάμογλου

1/07/2025 - 11:14πμ
Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)
ΚΟΣΜΟΣ

Αζερμπαϊτζάν: Συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων κλιμακώνουν την ένταση με τη Μόσχα

30/06/2025 - 11:57μμ
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ κινδυνεύει με καθαίρεση το δικαστήριο κρίνει άκυρο το συνέδριο μέσω του οποίου εξελέγη επικεφαλής του κόμματος (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

30/06/2025 - 9:15μμ
Κούρδος διαδηλωτής κρατά σημαία με το πρόσωπο του Οτζαλάν (φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Με συμβολική τελετή θα ξεκινήσει ο αφοπλισμός των μελών του PKK

30/06/2025 - 8:07μμ
Ο Ράιλαντ Χέντλι και η Λουίζα Νταν
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 92χρονος καταδικάστηκε για βιασμό και φόνο που διέπραξε πριν από 58 χρόνια

30/06/2025 - 7:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορεύοντας πιτσάκ' στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)

Ομογένεια: Τα Ποντιάκια του Νόργουοκ έβγαλαν τα …μαχαίρια τους

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Ωραιόκαστρο: Σε εξέλιξη φωτιά στο Μεσαίο – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι μετά από μήνυμα του 112

6 ώρες πριν
Εικόνα από βίντεο στην ιστοσελίδα της NASA που αναγράφει «η ζωντανή μετάδοση θα αρχίσει σε λίγο» (φωτ.: NASA)

NASA: Διαστημικοί περίπατοι αστροναυτών και εκτοξεύσεις πυραύλων σε ζωντανή μετάδοση στο… Netflix

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / ANSA / Ciro Fusco)

Καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδί πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο στην Ισπανία – Νεκρούς μετρά και η Ιταλία

7 ώρες πριν
(Φωτ,: facebook/ Ξενιτέας Ποντίων Σταυρού)

Ο «Ξενιτέας» ετοιμάζεται να γλεντήσει ποντιακά και λαϊκά στον Σταυρό

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EYROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών, Τετάρτη και Πέμπτη

8 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign