pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Αυξάνονται τα θύματα από τη «χιονοθύελλα του αιώνα» – Τι φοβούνται οι αρχές

Ομοσπονδιακή βοήθεια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ενέκρινε ο Τζο Μπάιντεν

27/12/2022 - 11:07πμ
Διασώστες ανταποκρίνονται σε κλήση για βοήθεια στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022. (Φωτ.: EPA/Josh Thermidor)

Διασώστες ανταποκρίνονται σε κλήση για βοήθεια στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022. (Φωτ.: EPA/Josh Thermidor)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της φονικής χιονοθύελλας και των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το χειρότερο των τελευταίων δεκαετιών, που πλήττει τη χώρα.

Drone video from New York State Police shows an Erie Co., NY neighborhood digging out from feet of snow. At least 27 people died in Erie Co. in what NY Gov. Kathy Hochul describes as the "most devastating storm in Buffalo's long storied history…" pic.twitter.com/IQJlmo2bh6

— Shawn Reynolds (@ShawnReynolds_) December 26, 2022

Μόνο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης οι ακραίες καιρικές συνθήκες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 27 άτομα ενώ δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

A travel ban remained in effect in Buffalo on Monday after a powerful blizzard over the weekend killed at least 25 people and brought several feet of snow to the city. https://t.co/bvphgjpxoF pic.twitter.com/whei0K1oCY

— CBS News (@CBSNews) December 26, 2022

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εγκρίνει τη χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος στη Νέα Υόρκη.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος με τη μητέρα φύση και μας χτυπάει με ό,τι έχει» από την Πέμπτη, δήλωσε η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ και συμπλήρωσε ότι «είναι σαν να πηγαίνεις σε εμπόλεμη ζώνη και η εικόνα των παγωμένων οχημάτων στις πλευρές των δρόμων είναι συγκλονιστική».

Η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προειδοποίησε τους πολίτες ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχει τελειώσει», υπενθυμίζοντας ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα πέσουν άλλα 30 εκατοστά χιόνι. «Είναι σαφώς η θύελλα του αιώνα», πρόσθεσε.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί σημαντικά όταν οι χιονοστιβάδες που λιώνουν αποκαλύψουν παγιδευμένα οχήματα και επιτρέψουν την πρόσβαση σε απομακρυσμένα σπίτια.

ΗΠΑ: Οι χειρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων 30 ετών

Ακολουθούν οι φονικότερες χιονοθύελλες και κύματα ψύχους που έπληξαν τις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια.

Το κύμα ψύχους του 2021

Από τις 13 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2021 ένα ιστορικό κύμα ψύχους έπληξε στις ΗΠΑ, από την ανατολική μέχρι τη δυτική ακτή, μέχρι το Τέξας και τη Λουιζιάνα στα νότια. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι πέθαναν, σύμφωνα με καταμετρήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και εκατομμύρια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το κρύο προκάλεσε τον θάνατο και τουλάχιστον έξι ανθρώπων στο βόρειο Μεξικό.

Ο «Σνοουζίλα» του 2016

Ο «Γκοτζίλα του χιονιού», από τις 22 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, έπληξε όλες τις ΗΠΑ αλλά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη Νέα Υόρκη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 33 άνθρωποι.

Ακυρώθηκαν περισσότερες από 11.000 πτήσεις. Στη Νέα Υόρκη το χιόνι έφτασε τα 67 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ ενώ το διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον καλύφθηκε από ένα στρώμα χιονιού ύψους 56 εκατοοστών.

Κύμα κρύου του 2007

Στα μέσα Ιανουαρίου 2007, ένα κύμα ψύχους που συνοδευόταν από παγωμένη βροχή και χιόνια, προκάλεσε τον θάνατο 42 ανθρώπων σε τροχαία δυστυχήματα στην Οκλαχόμα, το Τέξας, το Μισούρι, την Αϊόβα, το Μίσιγκαν, τη Νέα Υόρκη και το Μέιν.

Ο χιονοστρόβιλος του 1996

Από τις 7 μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 1996 δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι σε τροχαία δυστυχήματα, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ λόγω της χιονοθύελλας.

Λίγες ημέρες αργότερα, ακολούθησαν πλημμύρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στον «Χιονοστρόβιλο του 96» αποδίδονται τουλάχιστον 154 θάνατοι.

Η «θύελλα του αιώνα» το 1993

Στις 13 και 14 Μαρτίου 1993 η «θύελλα του αιώνα» έπληξε τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Καραϊβική, σκοτώνοντας περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Στις ΗΠΑ οι νεκροί έφτασαν τους 270. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι 48 ναυτικοί δύο φορτηγών πλοίων που βυθίστηκαν στα ανοιχτά της Νέας Σκωτίας (Καναδάς) και της Φλόριντας.

Η Πενσιλβάνια, η Φλόριντα, η Νέα Υόρκη, η Βόρεια Καρολίνα και η Αλαμπάμπα ήταν οι Πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο από τη θύελλα που είχε ως αποτέλεσμα να «παραλύσει» για 48 ώρες η ανατολική ακτή των ηΠΑ.

Άλλοι πέντε νεκροί αναφέρθηκαν στον Καναδά, τρεις στην Κούβα και πέντε στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Φλόριντας. Στην Πολιτεία αυτή καταγράφηκαν 50 ανεμοστρόβιλοι, κύματα ύψους εννέα μέτρων στις ακτές και χιόνι που έφτασε τα 120 εκατοστά σε ορισμένες κομητείες.

Από το ψύχος δεν γλίτωσαν ούτε περιοχές που σπανίως βλέπουν χιόνια: στην Αλαμπάμα, το χιόνι έφτασε τα 42 εκατοστά και η θερμοκρασία έπεσε στους -16 βαθμούς.

Πολλά από τα θύματα πέθαναν επειδή έπαθαν καρδιακή προσβολή προσπαθώντας να καθαρίσουν τις αυλές και τις στέγες των σπιτιών τους από τα χιόνια και τον πάγο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
Ταξιδιώτης παρακολουθεί τις ειδήσεις για τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε την περιφέρεια Κουμαμότο, στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου Χανέντα, στο Τόκιο  (φωτ.: EPA / Rodrigo Reyes Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Φόβοι για πολλούς νεκρούς από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο μετά τον σεισμό

28/07/2026 - 6:20μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φτάνει στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Shawn Thew / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: Patriot, drones και στρατιωτική βοήθεια στο τραπέζι

28/07/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: EPA / Jiji Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών – Κτήρια κατέρρευσαν, προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές

28/07/2026 - 1:57μμ
Καμένο σπίτι στη νοτιοδυτική Γαλλία (φωτ.: EPA / Laurent Perpigna)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ισπανία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, αλλά και με το χρόνο καθώς αναμένεται επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών

28/07/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική ένταση ΗΠΑ – Γαλλίας στον ΟΗΕ: Αμερικανός αξιωματούχος αποχώρησε από συνεδρίαση

27/07/2026 - 11:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Al Balushi / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Συνελήφθησαν τα πρωτοπαλίκαρα της μαφίας των τσιγαράδων, «Έντικ» και «Λεωνίδας»

27/07/2026 - 6:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)

AtmoHub: Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν από τον καπνό των πυρκαγιών σε Κρήτη, Λέσβο και Τουρκία

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Καιρός: Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία – Τοπικά στα 9 μποφόρ ο βοριάς

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Πλωμάρι: Ολονύχτια η μάχη με τη φωτιά – Με το πρώτο φως σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

1 ώρα πριν
Πυρκαγιά στην περιοχή Κρύα Βρύση στο Ρέθυμνο της Κρήτης, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ανεξέλεγκτα όλα τα μέτωπα – Τεράστιες καταστροφές στον Άγιο Βασίλειο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Π. Μπαλάσκας)

Μυτιλήνη: Σε εξέλιξη η φωτιά στο Πλωμάρι

10 ώρες πριν
Από την πυρκαγιά στην περιοχή Κρύα Βρύση στο Ρέθυμνο (φωτ.: EUROKINISSI)

Λασίθι: Δύο πυροσβεστικά οχήματα εγκλωβίστηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign