pontosnews.gr
Τρίτη, 31/01/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χριστούγεννα 2022: Η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου

Το μήνυμά του προς τους πιστούς

25/12/2022 - 6:26μμ
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την παραμονή των Χριστουγέννων (φωτ.: Χρήστος Μπόνης/Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την παραμονή των Χριστουγέννων (φωτ.: Χρήστος Μπόνης/Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, διευθυντής του Γραφείου Εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο επίσκοπος Eυρίπου Χρυσόστομος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα. Το μήνυμα του μακαριότατου για τα Χριστούγεννα, το οποίο αναγνώστηκε σήμερα σε όλους τους ναούς της Αθήνας, ανέγνωσε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

«Αδελφοί μου και παιδιά μου αγαπητά,

Για άλλη μία φορά, φθάσαμε στη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων. Για τους περισσότερους από εμάς, ο κόσμος βρίσκεται σε μια δίνη τραγικών γεγονότων. Σε κοινωνικό επίπεδο: Φτώχεια. Αρρώστια. Πόλεμοι. Διαφθορά. Απαξίωση και περιφρόνηση των θεσμών, εξαιτίας άστοχων ανθρώπινων πράξεων. Σε ατομικό επίπεδο: Μοναξιά. Απογοήτευση. Πλήξη. Έλλειψη νοήματος.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, πολλοί πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν έχει αλλάξει. Και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το κακό έχει στον πυρήνα του την τάση να επεκτείνεται και να κυριαρχεί. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: Ο πρώτος είναι η ίδια η κακή πράξη. Ο δεύτερος είναι η διαρκής προβολή, δημοσιότητα και υπεραπασχόληση με το κακό. Έτσι, δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι το κακό έχει εξαπλωθεί παντού. Σήμερα, σ’ αυτό βοηθά και η τεχνολογία με την εύκολη και γρήγορη διάδοση της πληροφορίας.

Από την άλλη, το καλό, για εμάς τους Ορθοδόξους, είναι από τη φύση του ταπεινό. Ταυτίζεται με το πρόσωπο του Χριστού. Ο Χριστός λειτουργεί με ένα τρόπο σταθερό, αφανή, σιωπηλό. Ο Θεός αντιτάσσεται στους υπερηφάνους. Ενώ η χάρις του είναι με τους ταπεινούς. Η γέννηση του Χριστού έγινε χωρίς καμιά δόξα και λαμπρότητα, αθόρυβα, σε ένα σπήλαιο.

Κάθε χρόνο η Εκκλησία μας γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Για να μας θυμίζει ότι το κακό δεν είναι παντοδύναμο και ακατανίκητο. Τον τελευταίο λόγο στον κόσμο δεν τον έχουν η βία, τα δεινά, ο πόλεμος, τα ανθρώπινα πάθη, ο θάνατος.

Ο άνθρωπος και στη χειρότερή του εκδοχή έχει αξία. Και δεν παύει να είναι εικόνα του Θεού. Πρέπει να αγωνίζεται εναντίον του κακού. Δεν πρέπει να συμβιβάζεται με το κακό. Ούτε να παρασύρεται από την ένταση του κακού και την αναστάτωση πού προκαλεί.

Πρέπει όλοι μας να βλέπουμε στα μάτια τον νεογέννητο Χριστό, που νίκησε το κακό. Να παίρνουμε κουράγιο. Και να πολεμούμε το κακό με τις δυνάμεις που Εκείνος μας δίνει.

Σας εύχομαι χρόνια πολλά, αγιασμένα και γεμάτα από τη Χάρη του Σαρκωθέντος Χριστού μας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης και ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος χτυπούν την καμπάνα του Αγίου Γεωργίου στο Αρμπίν της Συρίας (φωτ.: Facebook / Antioch Patriarchate)
ΠΙΣΤΗ

Συρία: Χτύπησε ξανά η καμπάνα στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου

26/01/2023 - 3:45μμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη διάρκεια Πατριαρχικής Δοξολογίας στον ιερό καθεδρικό Ναό του αγίου Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ηλίας Κοτσιρέας)
ΠΙΣΤΗ

Βαρθολομαίος: Η Εκκλησία της Ρωσίας έχει παπικές αξιώσεις – Καμία σχέση με τον πόλεμο το Αυτοκέφαλο στην Ουκρανία

25/01/2023 - 5:44μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΙΣΤΗ

18 Ιανουαρίου, του Αγίου Αθανασίου

18/01/2023 - 8:56πμ
(Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο/Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΙΣΤΗ

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Φανάρι

7/01/2023 - 10:13πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΙΣΤΗ

Άγιος Ιωάννης, ο Πρόδρομος και Βαπτιστής

7/01/2023 - 8:59πμ
Αγιασμός των υδάτων στα ερείπια του γεφυριού της Πλάκας, το 2016 (φωτ.: EUROKINISSI/epiruspost.gr)
ΠΙΣΤΗ

Τζουμέρκα: Αγιασμός των υδάτων στο αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας

5/01/2023 - 7:57μμ
Δύο εικόνες του 17ου αι. από τη Ραιδεστό και τους Επιβάτες της Ανατολικής Θράκης: «Παναγία Ρευματοκρατούσα», και «Παναγία Ηλιόκαλλη». Από την έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και πρόσφυγες» (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΙΣΤΗ

Αν κάποιος ήθελε να σε ζωγραφίσει, Παρθένε… – Ένα βυζαντινό ποίημα του Κωνσταντίνου Ρόδιου

24/12/2022 - 10:38πμ
Η Γέννηση του Χριστού, τοιχογραφία από το ναό της Περιβλέπτου στο Μυστρά (πηγή: The Yorck Project (2002) 10.000 Meisterwerke der Malerei (DVD-ROM), distributed by DIRECTMEDIA Publishing)
ΠΙΣΤΗ

Χριστούγεννα: Η ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού Πατρός

23/12/2022 - 10:16μμ
Ο ναός της Αγίας Αναστασίας στο Πετεινοχώρι (Χορόσκιοϊ) της Μ. Ασίας, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από το μένος των Τούρκων (πηγή: αρχείο Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας)
ΠΙΣΤΗ

Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια, η αγία που απαλύνει τον πόνο αυτών που αγωνίζονται

22/12/2022 - 8:33πμ
Λεπτομέρεια από την εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΠΙΣΤΗ

Στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας επιστρέφει με δικαστική απόφαση εικόνα του 18ου αιώνα

19/12/2022 - 1:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)

Πτώση F-4 Phantom: Ώρες αγωνίας για τον εντοπισμό του κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη

19 λεπτά πριν
Νίκος Δένδιας και Έλι Κοέν κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΥΠΕΞ)

Στο Ισραήλ ο Δένδιας – Στήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Rui Vieira)

Νοκ άουτ παιχνίδια στα Κύπελλα Ιταλίας και Γερμανίας με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα

1 ώρα πριν
Αναμνηστική φωτογραφία με στελέχη του μικρασιατικού, αρμενικού, ασσυριακού, κωνσταντινουπολίτικου, κυπριακού και ποντιακού ελληνισμού μετά τη συνάντησή τους στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών στην Αθήνα (πηγή: facebook.com//stefanos.tanimanidis)

Πρωτοβουλία για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής – Τι επιδιώκει η κίνηση για την ανασυγκρότηση του ποντιακού χώρου

2 ώρες πριν
Πακιστανοί αξιωματούχοι επιθεωρούν το σημείο της έκρηξης (φωτ.: EPA / Bilawal Arbab)

Βομβιστής-καμικάζι σκόρπισε το θάνατο σε τέμενος στο Πακιστάν – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Οι επιδοτήσεις για το ρεύμα τον Φεβρουάριο

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign