pontosnews.gr
Δευτέρα, 6/02/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης στη Βουλή: Από τον Φεβρουάριο η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών από σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων

«Ήσασταν, είστε και θα παραμείνετε κόμμα της διαμαρτυρίας και της γκρίνιας» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

17/12/2022 - 8:28μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση του Ν/Σ του υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2023) (Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση του Ν/Σ του υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2023) (Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Συνοπτικά ο υπουργός Οικονομικών απάντησε επί της ουσίας και με στοιχεία κάνοντας τη σύγκριση της τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ και της τετραετίας της ΝΔ. Αν έκανα αυτό που μου ζητήσατε και μου ζητάτε επιμόνως να κάνω να προκηρύξω δηλαδή εκλογές, αυτή η κοινοβουλευτική μας αναμέτρηση θα ήταν η τελευταία. Και αναρωτιέμαι μιλήσατε συνολικά 65 λεπτά και για το τι θα κάνατε αν τελικά σας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, μόλις 3. Επιβεβαιώνετε ότι ήσασταν είστε και θα παραμείνετε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα εξουσίας. Κόμμα της γκρίνιας και όχι κόμμα του αποτελέσματος», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023».

Υπογράμμισε ότι το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022, εξίσου δυναμικό και εξίσου ελπιδοφόρο ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο θετικό κύκλο μιας πραγματικά νέας Ελλάδας, ενώ τόνισε: «Ανάπτυξη στην οικονομία αλλά και φροντίδα στην κοινωνία. Με γενναίες μεταρρυθμίσεις αλλά και με συνετές σταθμίσεις. Αυτές οι αρχές διαπνέουν τον τέταρτο προϋπολογισμό της κυβέρνησής μας. Δυστυχώς τον τρίτο σε συνθήκες διεθνών κρίσεων αλλά τον πρώτο μετά από 12 χρόνια με αποκλειστικά εθνική σφραγίδα και έξω από το στενό πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε άλλο σημείο της ομιλίας του μίλησε για απόδειξη προόδου της εθνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και υπενθύμισε ότι εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής το 2022 κλείνει με ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας σχεδόν διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. «Ο δικός σας ρυθμός ανάπτυξης κ. Τσίπρα ήταν το 25% του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης τα τέσσερα χρόνια που ήσασταν κυβέρνηση», είπε.

O πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «μετά από 12 χρόνια, 1.700.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση κοντά στο 8%. Ενώ ακόμα 1.000.000 θα έχουν έμμεσο όφελος από την πλήρη κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Ανακούφιση όμως, έρχεται και για 2.300.000 πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, στους οποίους θα καταβληθεί επίδομα 250 ευρώ».

Και πρόσθεσε: «Προχωράμε σε μια νέα πρωτοβουλία για να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά. Η περίμετρος του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ώστε από τη νέα πρωτοβουλία να ωφεληθεί και η μεσαία τάξη. Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για 6 μήνες η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων: φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκη το μηνιαίο όριο αγορών για ένα άτομο θα είναι 220 ευρώ, ενώ το ποσό αυτό θα αυξάνεται με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε άλλο μέλος και έως τα 1.000 ευρώ αγορών.

«Η διαδικασία θα είναι απλή, όπως του fuel pass. Με μία ψηφιακή πιστωτική κάρτα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν, επίσης, να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι το κόστος του μέτρου είναι 650 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει από τη φορολόγηση των υπερεσόδων των διϋλιστηρίων.

Προχωράμε σε μια νέα πρωτοβουλία για να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά. Η περίμετρος του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ώστε από τη νέα πρωτοβουλία να ωφεληθεί και η μεσαία τάξη. pic.twitter.com/t4W7MyJlgn

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 17, 2022

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/REFIK TEKIN)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη, Σακελλαροπούλου και Οικουμενικού Πατριάρχη στον Ερντογάν για τους χιλιάδες νεκρούς από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

6/02/2023 - 8:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για σεισμό σε Τουρκία και Συρία: Η Ελλάδα κινητοποιείται άμεσα και θα προσφέρει βοήθεια

6/02/2023 - 9:45πμ
(Φωτ.: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία που «μπλοκάρει» το κόμμα Κασιδιάρη – Συμμετοχή στις εκλογές κατόπιν έγκρισης από τον Άρειο Πάγο

2/02/2023 - 8:34μμ
(Πηγή: Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Συνθήκη της Λοζάνης και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις – Τι λένε Βενιζέλος, Μπακογιάννη, Αναγνωστοπούλου

2/02/2023 - 7:14μμ
(Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββας Καλεντερίδης – Δημήτρης Τσαϊλάς για τα λάθη στη Θράκη, τον κίνδυνο από τη «Γαλάζια Πατρίδα» και την ανάγκη αποτροπής πιθανού πολέμου

2/02/2023 - 5:06μμ
Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης στην ημερίδα «Οι δράσεις της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.(Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας) ενάντια στη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Υποψήφιος δήμαρχος ο Στέλιος Αγγελούδης

2/02/2023 - 11:36πμ
Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το «μποϊκοτάζ» στη Βουλή – Αλληλοκατηγορούνται για «τραμπισμό»

31/01/2023 - 7:32μμ
Αλέξης Τσίπρας και Πόπη Τσαπανίδου στη συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μποϊκοτάζ» στη Βουλή ανακοίνωσε ο Τσίπρας, ζητώντας άμεσα εκλογές

31/01/2023 - 4:07μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας πρέσβης και ένας αντιστράτηγος στην ΕΥΠ με απόφαση Μητσοτάκη

31/01/2023 - 2:55μμ
Νίκος Δένδιας και Έλι Κοέν κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΥΠΕΞ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ισραήλ ο Δένδιας – Στήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

31/01/2023 - 12:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χιόνια στα Βίλια Αττικής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μέτρα για τις περιοχές που δοκιμάζονται από το χιόνι και τον παγετό

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023: Και οι Μικρασιάτες στην τελετή έναρξης

36 λεπτά πριν
Διασώστες σε πολυκατοικία που έχει καταρρεύσει στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας (φωτ.: EPA / Yahya Nemah)

Τουρκία-Συρία: Ο σεισμός είχε μέγεθος όσο περίπου 130 ατομικές βόμβες – Φόβοι για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς

60 λεπτά πριν
Διασώστες μεταφέρουν γυναίκα που απεγκλωβίστηκε από κτήριο στο Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία (φωτ.: EPA / Refik Tekin)

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Αιμοδοσία και συγκέντρωση ειδών στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών

1 ώρα πριν
Εικόνα από τη χιονισμένη Φλώρινα (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τηλέμαχος Κοκκός)

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Κοζάνης και Αμυνταίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/REFIK TEKIN)

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη, Σακελλαροπούλου και Οικουμενικού Πατριάρχη στον Ερντογάν για τους χιλιάδες νεκρούς από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign