pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκρέμ Ιμάμογλου: Τέλος στην «τυραννία» υπόσχεται να βάλει η τουρκική αντιπολίτευση

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δηλώνει ότι «δεν φοβάται» καθώς έχει στο πλευρό του εκατομμύρια πολίτες

15/12/2022 - 9:41μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία όλων των ηγετών της τουρκικής αντιπολίτευσης, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον δήμαρχο της πόλης, τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης και σε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

«Διέγραψαν τις ψήφους σας» είπε ο Ιμάμογλου στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στο δημαρχείο, αψηφώντας τη βροχή.

«Αυτή δεν είναι η δική μου δίκη, αλλά η δίκη της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας» επέμεινε, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν φοβάται καθόλου αυτήν την παράνομη απόφαση».

«Δεν φοβόμαστε! Δεν έχω δικαστές για να με προστατεύσουν αλλά έχω μαζί μου 16 εκατομμύρια Κωνσταντινουπολίτες και το έθνος μας», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές του ότι «όσο σκαιή και αν είναι η καταστολή, θα την διαλύσουμε».

Η Τουρκία βρίσκεται σε σταυροδρόμι και το μπλοκ της αντιπολίτευσης θα νικήσει τον Ερντογάν «με την κοινή λογική και για το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε. «Όλα θα πάνε καλά!» κατέληξε, επαναλαμβάνοντας το σλόγκαν της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του για τον δήμο της πόλης, το 2019.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν από κοινού τα έξι κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Sedat Suna)

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετέχουν σε μια κοινή δημόσια κινητοποίηση αφότου συγκρότησαν την κοινή πλατφόρμα τους για να αντιπαρατεθούν στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2023.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού (CHP) και πιθανός κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία, κατήγγειλε «ένα πλήγμα της δικαιοσύνης στο έθνος» και υποσχέθηκε ότι «δεν θα υποχωρήσει ούτε χιλιοστό».

«Ζήτω η ελευθερία, κάτω η τυραννία», είπε στο πλήθος η ηγέτιδα του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ ενώ ο Γκιουλτεκίν Ουισάλ, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε ότι από την Κωνσταντινούπολη αρχίζει σήμερα «ο μεγάλος αγώνας κατά του τυράννου».

Διαδήλωση με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, σύμφωνα με τουρκικά μμε, έγινε ταυτόχρονα στην Τραπεζούντα, τη γενέτειρα του Ιμάμογλου στον Εύξεινο Πόντο.

Ο 52χρονος Ιμάμογλου, το ανερχόμενο αστέρι της τουρκικής πολιτικής σκηνής, θεωρείται επίσης πιθανός υποψήφιος για την προεδρία, αφού κατάφερε να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές του 2019 απέναντι στον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Είχε κατηγορηθεί για «προσβολή» των μελών της Εκλογικής Επιτροπής –που τους χαρακτήρισε «ηλίθιους»– αφού ακύρωσαν τη νίκη του στις πρώτες δημοτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς. Οι εκλογές επαναλήφθηκαν τρεις μήνες αργότερα και αναδείχθηκε ξανά νικητής, με σημαντική διαφορά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκανε δηλώσεις για την καταδίκη του Ιμάμογλου. Ωστόσο ο στενός σύμμαχός του, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είπε ότι «όλοι πρέπει να σεβαστούν μια απόφαση της δικαιοσύνης, είτε τους αρέσει είτε όχι».

Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Metropoll δείχνει σήμερα ότι, ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του AKP, η καταδικαστική απόφαση του Ιμάμογλου δεν πείθει: το 28% από αυτούς θεωρούν ότι πρόκειται για μια «πολιτική υπόθεση» και μόνο το 22% ότι ήταν μια δίκη για δυσφήμιση.

«Ανησυχεί βαθιά» η Ουάσιγκτον

Η Ουάσινγκτον εξέφρασε σήμερα τη βαθιά «ανησυχία» της για την απόπειρα εξοστρακισμού του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, ηγετικής μορφής της τουρκικής αντιπολίτευσης, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση και σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη βαθύτατη ανησυχία τους και την απογοήτευσή τους από την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης κατά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών και επτά μηνών και σε αναστολή της πολιτικής του δραστηριότητας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις ποινικές διώξεις για “προσβολή” και να σεβαστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Τούρκων πολιτών, κυρίως εξασφαλίζοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για δημόσιο διάλογο», πρόσθεσε.

Ερώτηση Κυμπουρόπουλου στην Κομισιόν

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν με αφορμή την καταδίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Συγκεκριμένα, ρωτά για «τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, αλλά και της συμμόρφωσής της με τις υποχρεώσεις σεβασμού της δημοκρατίας, και του κράτους δικαίου».

Τονίζει, δε, ότι «η καταδίκη επιβεβαιώνει, για ακόμη μια φορά, τις σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας και τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται στη χώρα».

Σημειώνει, επίσης, ότι αυτή η εξέλιξη θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να συνεργαστεί με την Τουρκία με σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος», και καταλήγει ερωτώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αν εξακολουθεί να πιστεύει στη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας με την Τουρκία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Στιβ Γουίτκοφ και τον Τζάρεντ Κούσνερ στο Κρεμλίνο, 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mikhail Metzel / SPUTNIK / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμο και δίνει χρονοδιάγραμμα για όλο το Ντονέτσκ

7/09/2026 - 11:03μμ
Το αρμενικό νεκροταφείο στη συνοικία Σαχίνκαγια του Ελαζίγ, το οποίο απέκτησε επίσημο καθεστώς προστασίας (φωτ.: Αρμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νομική «ασπίδα» για το αρμενικό νεκροταφείο στο Ελαζίγ – Προστατεύεται και το Σουρπ Νισάν

7/09/2026 - 10:15μμ
Τμήμα του νέου φράχτη στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας, με περιπολικό της Συνοριοφυλακής (φωτ.: Finnish Border Guard)
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Ο φράχτης των 200 χλμ. απέναντι στη Ρωσία – Η νέα σκληρή γραμμή του Ελσίνκι

7/09/2026 - 9:54μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος και πρόεδρος της CDU Φρίντριχ Μερτς, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μία ημέρα μετά τις εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ, στις 7 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η νίκη της AfD κλονίζει τον Μερτς – «Τεκτονική αναταραχή» στο πολιτικό σύστημα

7/09/2026 - 5:23μμ
Τα στελέχη της AfD σε συνέντευξη Τύπου (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το AfD δεν κυβερνά, αλλάζει όμως μια ολόκληρη ήπειρο – Τι φοβάται η Ευρώπη, γιατί πανηγυρίζουν ΗΠΑ και Ρωσία

7/09/2026 - 1:16μμ
Ζελένσκι, Γουίτκοφ και Κούσνερ στο Κίεβο, 6/9/2026 (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Απαισιόδοξος ο Ζελένσκι μετά τις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ

7/09/2026 - 11:48πμ
Διαδηλωτής κρατά πλακάτ με τη μορφή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη λέξη «Yok» [«Όχι»] (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Το ιρανικό ντόμινο απειλεί τον Ερντογάν: Πετρέλαιο, πληθωρισμός και η σκιά της κάλπης

6/09/2026 - 10:43μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συναγερμός για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Σαξονία-Άνχαλτ

6/09/2026 - 8:46μμ
Κουκουλοφόροι διαδηλωτές στον σιδηροδρομικό σταθμό Dover Priory, καθώς αποχωρούν από το Ντόβερ μετά τον πολύωρο αποκλεισμό των οδών προς το λιμάνι. Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Oscar Rihll / PA Wire / DPA / Picture Alliance)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ακροδεξιοί κουκουλοφόροι παρέλυσαν το Ντόβερ – Καμία σύλληψη

6/09/2026 - 7:32μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 17 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Alexander Zemlianichenko / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: «Ο Μερτς μάς κηρύσσει πόλεμο» – Τι συνέβη με το drone στη Λειψία

6/09/2026 - 4:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Στιβ Γουίτκοφ και τον Τζάρεντ Κούσνερ στο Κρεμλίνο, 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mikhail Metzel / SPUTNIK / Kremlin Pool)

Ο Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμο και δίνει χρονοδιάγραμμα για όλο το Ντονέτσκ

4 λεπτά πριν
Χορευτές και χορεύτριες με παραδοσιακές φορεσιές στην εκδήλωση «Η Μικρά Ασία μας ενώνει, Πάρος-Κρήτη» (φωτ.: parianostypos.gr)

Η Μικρά Ασία ένωσε Πάρο και Κρήτη στην 20ή Μικρασιατική Συνάντηση

29 λεπτά πριν
Το αρμενικό νεκροταφείο στη συνοικία Σαχίνκαγια του Ελαζίγ, το οποίο απέκτησε επίσημο καθεστώς προστασίας (φωτ.: Αρμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως)

Τουρκία: Νομική «ασπίδα» για το αρμενικό νεκροταφείο στο Ελαζίγ – Προστατεύεται και το Σουρπ Νισάν

52 λεπτά πριν
Τμήμα του νέου φράχτη στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας, με περιπολικό της Συνοριοφυλακής (φωτ.: Finnish Border Guard)

Φινλανδία: Ο φράχτης των 200 χλμ. απέναντι στη Ρωσία – Η νέα σκληρή γραμμή του Ελσίνκι

1 ώρα πριν
Ο Κρόνος και, δεξιά, πολική προβολή του νότιου πόλου του. Το περίγραμμα αναδεικνύει τη δεκάπλευρη ατμοσφαιρική κυματομορφή που κατέγραψε το Hubble στις 29 Αυγούστου 2025 (φωτ.: NASA, ESA, STScI / Agustín Sánchez-Lavega, Amy Simon, Michael Wong – επεξεργασία εικόνας: Alyssa Pagan)

Κρόνος: Το Hubble κατέγραψε ένα γιγάντιο «δεκάγωνο» στον νότιο πόλο

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος)

Νέα Ιωνία: Μνημόσυνο και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV