pontosnews.gr
Δευτέρα, 24/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκρέμ Ιμάμογλου: Τέλος στην «τυραννία» υπόσχεται να βάλει η τουρκική αντιπολίτευση

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δηλώνει ότι «δεν φοβάται» καθώς έχει στο πλευρό του εκατομμύρια πολίτες

15/12/2022 - 9:41μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία όλων των ηγετών της τουρκικής αντιπολίτευσης, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον δήμαρχο της πόλης, τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης και σε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

«Διέγραψαν τις ψήφους σας» είπε ο Ιμάμογλου στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στο δημαρχείο, αψηφώντας τη βροχή.

«Αυτή δεν είναι η δική μου δίκη, αλλά η δίκη της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας» επέμεινε, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν φοβάται καθόλου αυτήν την παράνομη απόφαση».

«Δεν φοβόμαστε! Δεν έχω δικαστές για να με προστατεύσουν αλλά έχω μαζί μου 16 εκατομμύρια Κωνσταντινουπολίτες και το έθνος μας», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές του ότι «όσο σκαιή και αν είναι η καταστολή, θα την διαλύσουμε».

Η Τουρκία βρίσκεται σε σταυροδρόμι και το μπλοκ της αντιπολίτευσης θα νικήσει τον Ερντογάν «με την κοινή λογική και για το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε. «Όλα θα πάνε καλά!» κατέληξε, επαναλαμβάνοντας το σλόγκαν της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του για τον δήμο της πόλης, το 2019.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν από κοινού τα έξι κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Sedat Suna)

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετέχουν σε μια κοινή δημόσια κινητοποίηση αφότου συγκρότησαν την κοινή πλατφόρμα τους για να αντιπαρατεθούν στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2023.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού (CHP) και πιθανός κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία, κατήγγειλε «ένα πλήγμα της δικαιοσύνης στο έθνος» και υποσχέθηκε ότι «δεν θα υποχωρήσει ούτε χιλιοστό».

«Ζήτω η ελευθερία, κάτω η τυραννία», είπε στο πλήθος η ηγέτιδα του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ ενώ ο Γκιουλτεκίν Ουισάλ, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε ότι από την Κωνσταντινούπολη αρχίζει σήμερα «ο μεγάλος αγώνας κατά του τυράννου».

Διαδήλωση με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, σύμφωνα με τουρκικά μμε, έγινε ταυτόχρονα στην Τραπεζούντα, τη γενέτειρα του Ιμάμογλου στον Εύξεινο Πόντο.

Ο 52χρονος Ιμάμογλου, το ανερχόμενο αστέρι της τουρκικής πολιτικής σκηνής, θεωρείται επίσης πιθανός υποψήφιος για την προεδρία, αφού κατάφερε να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές του 2019 απέναντι στον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Είχε κατηγορηθεί για «προσβολή» των μελών της Εκλογικής Επιτροπής –που τους χαρακτήρισε «ηλίθιους»– αφού ακύρωσαν τη νίκη του στις πρώτες δημοτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς. Οι εκλογές επαναλήφθηκαν τρεις μήνες αργότερα και αναδείχθηκε ξανά νικητής, με σημαντική διαφορά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκανε δηλώσεις για την καταδίκη του Ιμάμογλου. Ωστόσο ο στενός σύμμαχός του, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είπε ότι «όλοι πρέπει να σεβαστούν μια απόφαση της δικαιοσύνης, είτε τους αρέσει είτε όχι».

Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Metropoll δείχνει σήμερα ότι, ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του AKP, η καταδικαστική απόφαση του Ιμάμογλου δεν πείθει: το 28% από αυτούς θεωρούν ότι πρόκειται για μια «πολιτική υπόθεση» και μόνο το 22% ότι ήταν μια δίκη για δυσφήμιση.

«Ανησυχεί βαθιά» η Ουάσιγκτον

Η Ουάσινγκτον εξέφρασε σήμερα τη βαθιά «ανησυχία» της για την απόπειρα εξοστρακισμού του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, ηγετικής μορφής της τουρκικής αντιπολίτευσης, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση και σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη βαθύτατη ανησυχία τους και την απογοήτευσή τους από την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης κατά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών και επτά μηνών και σε αναστολή της πολιτικής του δραστηριότητας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις ποινικές διώξεις για “προσβολή” και να σεβαστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Τούρκων πολιτών, κυρίως εξασφαλίζοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για δημόσιο διάλογο», πρόσθεσε.

Ερώτηση Κυμπουρόπουλου στην Κομισιόν

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν με αφορμή την καταδίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Συγκεκριμένα, ρωτά για «τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, αλλά και της συμμόρφωσής της με τις υποχρεώσεις σεβασμού της δημοκρατίας, και του κράτους δικαίου».

Τονίζει, δε, ότι «η καταδίκη επιβεβαιώνει, για ακόμη μια φορά, τις σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας και τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται στη χώρα».

Σημειώνει, επίσης, ότι αυτή η εξέλιξη θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να συνεργαστεί με την Τουρκία με σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος», και καταλήγει ερωτώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αν εξακολουθεί να πιστεύει στη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας με την Τουρκία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
Φωτογραφία αρχείου από κατοικία στο Όρεγκον των ΗΠΑ (φωτ.: By 46percent - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7736568)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Όρεγκον με 5 νεκρούς σε αγροτική περιοχή – «Ποτέ δεν είδα σκηνή εγκλήματος τόσο περίπλοκη»

24/08/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η Τεχεράνη απορρίπτει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – «Θα αποτύχουν»

23/08/2026 - 9:10μμ
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ σε παλαιότερη φωτογραφία, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για το 2026 στην Τουρκία (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Δεχθήκαμε επίθεση» – Απάντηση με αντίμετρα στους νέους δασμούς των ΗΠΑ

23/08/2026 - 3:06μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει να αποκαλεί «νέο αμερικανικό έδαφος» τα Στενά του Ορμούζ

23/08/2026 - 11:11πμ
(Πηγή: YouTube/CRUX)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στο Τόκιο – Φόβοι για κατολισθήσεις

23/08/2026 - 9:00πμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com/YappAppLtd)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Επτά νεκροί από σύγκρουση οχήματος που κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας με περιπολικό

22/08/2026 - 8:24μμ
Εξωτερική άποψη της έδρας του TikTok στο Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνια των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

TikTok: Αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων για συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών στις ΗΠΑ

22/08/2026 - 11:13πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άτομο από την αναπηρική κοινότητα της Αθήνας σε μία διαδρομή από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών προς την πλατεία Αγ. Ειρήνης, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Νέες αιτήσεις από 26 Αυγούστου – Δικαιούχοι, ποσά και προθεσμία

25 λεπτά πριν
Ο παππούς Ζαχαρίας με φόντο οικογένεια προσφύγων στην Καλαμαριά (εικ.: ΧΚ)

«Πέντε πρόβατα και μία αγελάδα»: Η οικογενειακή μαρτυρία ενός Πόντιου που έχασε τα πάντα στον ξεριζωμό

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: «Χρυσοί» Κουγιουμτσίδης, Κουρουγκλίεβ!

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίου)

Φιλική νίκη για την Εθνική ομάδα μπάσκετ πριν τα προκριματικά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Σολάρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Η Μαρκό συμπλήρωσε τη 16άδα – Την Τρίτη η κλήρωση της League Phase

2 ώρες πριν
Η αρωματική φανουρόπιτα της Γεωργίας Τριανταφύλλου, μητέρας του pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη (φωτ.: Γιάννης Συκιανάκης, food styling: Αλεξάνδρα Μήτσιου)

Η φανουρόπιτα της μαμάς ενός pastry chef – Με 9 υλικά και άρωμα μαστίχας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV