pontosnews.gr
Κυριακή, 15/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αθωώθηκε καθηγητής του ΑΠΘ για ανάρτηση που συνέδεε το εμβόλιο κατά της COVID-19 με καρδιακό επεισόδιο

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Δημήτρης Κούβελας με όσα είχε γράψει για το περιστατικό με τον Νίκο Χαρδαλιά δεν διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις

13/12/2022 - 4:55μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αθώος κρίθηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος κατηγορείτο για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου.

Η πράξη αυτή αφορούσε ανάρτηση που είχε κάνει τον Αύγουστο του 2021 στο Facebook, λίγες μέρες μετά το ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Σε αυτήν, ο καθηγητής του ΑΠΘ συσχέτισε το πρόβλημα υγείας που εμφάνισε ο υφυπουργός με τον εμβολιασμό του κατά της COVID-19, προτρέποντας «τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες γιατρούς και τους φροντιστές του να υποβάλουν “κίτρινη κάρτα” στον ΕΟΦ για δυνητική ανεπιθύμητη δράση του εμβολίου».

Η «κίτρινη κάρτα» είναι ένα μέσο για τη συλλογή πληροφοριών που αφορούν στις ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων, ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου, όσα έγραψε ο ίδιος σχετικά με την αιτιώδη σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο «ήταν ψευδή, καθόσον το καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί ο ανωτέρω ήταν αναμενόμενη εξέλιξη της χρόνιας πάθησης που ο ασθενής ήδη είχε και όχι ανεπιθύμητη παρενέργεια του εμβολιασμού του».

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση «δεν ήταν κατηγορητική», ούτε είχε κάποιο πρόβλημα με το εμβόλιο ή τον κ. Χαρδαλιά. «Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα χρειαστεί να απολογηθώ γι’ αυτή την ανάρτηση. Έκρινα σωστό να δημοσιεύω ό,τι έβλεπα για δικούς μου λόγους, αμιγώς επιστημονικούς. Αυτό είναι το κοινωνικό μου έργο ως καθηγητής Πανεπιστημίου», απολογήθηκε και πρόσθεσε ότι πρόθεσή του ήταν να διαφημίσει την ανάγκη χρήσης της «κίτρινης κάρτας». «Αν στη χώρα μας είχαμε περισσότερη φάρμακο-επαγρύπνηση θα γλιτώναμε χιλιάδες θανάτους», είπε.

Νωρίτερα εξετάστηκε από το Δικαστήριο ο Σωτήρης Πατσιλινάκος, θεράπων ιατρός του κ. Χαρδαλιά, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιατρικό ιστορικό του υφυπουργού, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο περί εμφράγματος αλλά για ασταθή στηθάγχη. «Από την ανάρτηση κατάλαβα πως έλεγε ότι το εμβόλιο φταίει για την κατάσταση. Ότι έπαθε βλάβη δηλαδή από ένα εμβόλιο που έκανε οκτώ μήνες πριν. Το θεωρούμε απίθανο αυτό», κατέθεσε, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι από την ανάρτηση του κατηγορούμενου επηρεάστηκε πολύς κόσμος.

Προηγουμένως είχαν διαβιβαστεί οι καταθέσεις που είχαν δώσει στο στάδιο της προδικασίας τόσο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όσο και ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Θεόδωρος Δαρδαβέσης.

Το Δικαστήριο δέχθηκε τελικά ότι δεν τελέστηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και αθώωσε τον καθηγητή, κάνοντας δεκτή την προηγούμενη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου: Συμπληρωματική δίωξη για συμμορία στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα

15/03/2026 - 4:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική μαφία: Τέσσερις προσαγωγές για τους πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

15/03/2026 - 2:39μμ
Κεριά και κασκόλ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, στην Καλαμαριά (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Καταθέτει φίλος του θύματος – Βαρύ το κλίμα στη Θεσσαλονίκη

15/03/2026 - 11:46πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα – Τοπικές βροχές στα δυτικά

15/03/2026 - 8:08πμ
Απολογία στον ανακριτή Τρικάλων του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026. Ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 14/02/26, καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρικάλων, Ευτυχία Μελετοπούλου, μετά την αξιολόγηση των νέων στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την ΔΑΕΕ, αναβάθμισε το κατηγορητήριο. Mε βάση τα νέα στοιχεία από την έρευνα της ΔΑΕΕ για την έκρηξη και πυρκαγιά που οδήγησε στον τραγικό θάνατο των πέντε γυναικών, στο εργοστάσιο της επιχείρησης, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία από αμέλεια. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα»

14/03/2026 - 11:02μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης σε ηλικία 92 ετών

14/03/2026 - 9:10μμ
(Φωτ.: seismos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

14/03/2026 - 8:42μμ
Αυτοσχέδιος βωμός με κεριά και κασκόλ του ΠΑΟΚ στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος 20χρονος (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμαριά: Ο 20χρονος πέθανε από μεγάλη απώλεια αίματος – Το μαχαίρι τον βρήκε στην καρδιά

14/03/2026 - 7:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές έως τις 20 Μαρτίου

14/03/2026 - 4:09μμ
Γκράφιτι στο σημείο όπο έπεσε νεκρός ο 20χρονος (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο – Οπαδική «χροιά» βλέπει η Εισαγγελία

14/03/2026 - 3:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Greek Basketball League: Νίκες για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό – Επικράτησε του Ηρακλή ο Κολοσσός

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pixabay / Vasily Sukovatitsyn)

Άτμισμα και κάπνισμα στους εφήβους: Γιατί η Ελλάδα ανησυχεί όλο και περισσότερο

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ποντοκράτορας Τ.)

Μεγάλο πολιτιστικό αντάμωμα για την ομογένεια ο επετειακός χορός του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Φρέχεν «Υψηλάντης»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Χρήστος Αρδίζογλου: Ο σούπερ σταρ των γηπέδων, ο σύντομος ποδοσφαιρικός του βίος και το σήμερα ενός μύθου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Δολοφονία 20χρονου: Συμπληρωματική δίωξη για συμμορία στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα

2 ώρες πριν
Ορκωμοσία του πρώτου μικρασιατικού στρατού. Διακρίνονται ο αρχιστράτηγος του ελληνικού στρατού κατοχής Σμύρνης Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, ο ύπατος αρμοστής Αριστείδης Στεργιάδης, ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος και πρώτος δεξιά επιτελάρχης ο Θεόδωρος Πάγκαλος. 15 Μαρτίου 1920. Αρχείο Λεωνίδα Παρασκευόπουλου (πηγή: ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ)

Σαν σήμερα: Όταν οι Σύμμαχοι έδωσαν το «πράσινο φως» για την απόβαση στη Σμύρνη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign