pontosnews.gr
Σάββατο, 7/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Καρφιά» Οικονόμου εναντίον Ανδρουλάκη για τις επισυνδέσεις με αφορμή την υπόθεση της Εύας Καϊλή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε με νόημα ότι δεν πρέπει «να λέμε με απόλυτο τρόπο ότι άπαξ και είσαι πολιτικό πρόσωπο εξαιρείσαι από την οποιαδήποτε δικαιοδοσία ελέγχου»

10/12/2022 - 3:34μμ
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και οφείλουμε να περιμένουμε, κατ’ αρχήν, τις ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές, να έχουμε το σύνολο της εικόνας. Πρώτα απ’ όλα φαίνεται ότι μιλάμε για μια υπόθεση χρηματισμού παραγόντων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σκοπό τον επηρεασμό κάποιων αποφάσεων ή κάποιων θέσεων», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την υπόθεση της Εύας Καϊλή σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Με δεδομένη την αμφισβήτηση για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Ευρώπης, που υπάρχει σε μέρος της κοινής γνώμης -όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό- για την αξιοπιστία των θεσμών η υπόθεση αυτή είναι ένα ακόμα πλήγμα που θα σπεύσουν και θα το αξιοποιήσουν διάφοροι ακραίοι, που βάζουν ζητήματα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Ένωσης και βασικών πυλώνων της. Ένας από αυτούς είναι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η δεύτερη πτυχή της σοβαρότητας της υπόθεσης -πάντοτε πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις των αρμοδίων Αρχών- είναι ότι φαίνεται να αφορά ανάμεσα στα άλλα και μία Ελληνίδα ευρωβουλευτή, μέχρι χθες μέλος του ΠΑΣΟΚ και της ομάδας των Eυρωσοσιαλιστών και αυτό έχει το δικό του ξεχωριστό βάρος. Οφείλουμε όλοι να δούμε τα πραγματικά στοιχεία αυτής της υπόθεσης, να έχουμε το σύνολο της εικόνας και να τοποθετηθούμε στο σύνολο του. Πολλές φορές αυτοί που διατύπωναν απόλυτες θέσεις σε ό,τι αφορά το αν θα πρέπει οι διωκτικές Αρχές να έχουν το νου τους και σε πολιτικά πρόσωπα ή όχι, ενδεχομένως πρέπει να τα προσεγγίσουν με μεγαλύτερο σκεπτικισμό», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Οι ισορροπίες είναι πάρα πολύ λεπτές και οφείλουμε να μην κάνουμε ούτε συγκρίσεις, ούτε ταυτίσεις, ούτε παρομοιώσεις. Υπάρχει μία υπόθεση σημαντική, διαστάσεων ποινικών. Δεν ξέρω πώς οι διωκτικές Αρχές έφθασαν στη διαλεύκανση, στη διερεύνηση, στον εντοπισμό κάποιων ανθρώπων, υπόπτων προς το παρόν, γι’ αυτό το αδίκημα. Η υπόθεση αυτή, οφείλει να μας κάνει πιο συγκρατημένους, να μην είμαστε απόλυτοι, όταν ελαφρά τη καρδία, βλέποντας τα πράγματα από μια σφαίρα εργαλειοποίησης, λέμε με απόλυτο τρόπο ότι άπαξ και είσαι πολιτικό πρόσωπο εξαιρείσαι από την οποιαδήποτε δικαιοδοσία ελέγχου από αρμόδιες Αρχές, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις, εισαγγελικές άδειες».

Για το Νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων – Προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη και εκσυγχρονισμός των θεσμικών δικλίδων ασφαλείας, ο κ. Οικόνομου τόνισε ανέφερε πως είναι ένας νόμος που βάζει πολύ ισχυρές δικλείδες ασφαλείας σε ένα πεδίο που έχρηζε αλλαγής.

«Αλλαγή για να αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες του συγκεκριμένου πλαισίου και για να αντιμετωπίσουμε την ανάγκη -πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η Ελλάδα- της καθολικής απαγόρευσης, χρήσης, εμπορίας, κατοχής των κακόβουλων λογισμικών στη χώρα. Βάζει πολύ ισχυρά φίλτρα σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα νόμιμης επισύνδεσης από κρατικές Αρχές Ασφαλείας σε πολιτικά πρόσωπα στο μέλλον, με βάση και την εμπειρία που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Πλέον, εκτός από τους δεύτερους εισαγγελείς που χρειάζεται να δώσουν την άδειά τους, εκτός από την ισχυρή τεκμηρίωση λόγω εθνικής ασφάλειας για τον οποίο πρέπει να παρακολουθείται ένα πολιτικό πρόσωπο, υπάρχει και το φίλτρο της παρουσίασης του πολιτειακού παράγοντα του Προέδρου της Βουλής. Ψηφίσαμε ένα πλαίσιο, το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει παθογένειες και ελλείψεις. Το προηγούμενο πλαίσιο είχε την αφετηρία το 1994. Στη χώρα τότε δεν υπήρχαν κινητά, νομίζω δεν υπήρχε καν ίντερνετ. Σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα της ενημέρωσης και της πληροφόρησης μπήκε ένα χρονικό διάστημα εύλογο, το οποίο είναι ένα χρονικό διάστημα που υπάρχει και στις Μυστικές Υπηρεσίες και στα αντίστοιχα θεσμικά πλαίσια άλλων χωρών. Θωρακίζεται θεσμικά ακόμη περισσότερο όλο το πλαίσιο και καθιστά την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια πολύ προωθημένη νομοθεσία σε ό,τι αφορά τα κακόβουλα λογισμικά», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή, σε ενημέρωση για το συμβάν στη Χίο. Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δεν προκύπτει ενέργεια pushback στο συμβάν της Χίου

6/02/2026 - 4:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, 7 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 11 Φεβρουαρίου – Στην Άγκυρα το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

5/02/2026 - 2:21μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη Χίο – Πλεύρης: Μόνοι υπεύθυνοι οι δολοφόνοι διακινητές

4/02/2026 - 1:12μμ
Στιγμιότυπο από τον προαύλιο χώρο της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Χρονοδιάγραμμα, κρίσιμα άρθρα και τα «αγκάθια» της διαδικασίας

3/02/2026 - 1:39μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: glomex)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάγγελμα Μητσοτάκη για αναθεώρηση του Συντάγματος – Τον Μάρτιο η τελική εισήγηση

2/02/2026 - 12:41μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλό πένθος για το ΠΑΣΟΚ – Έφυγαν από τη ζωή οι Νίκος Ακριτίδης και Λευτέρης Κωνσταντινίδης

31/01/2026 - 8:42μμ
Το μνημείο πεσόντων Ιμίων στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ίμια: Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία τίμησαν την 30ή επέτειο – Στο επίκεντρο των δηλώσεων η θωράκιση της χώρας

31/01/2026 - 3:16μμ
Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος φταίει για τα Ίμια; Χαμός στη Βουλή ανάμεσα στον Μακάριο Λαζαρίδη και το ΠΑΣΟΚ

28/01/2026 - 6:39μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ψήφισα τη ρύθμιση για την επιμέλεια των παιδιών μαζί με ακόμα 179 βουλευτές και έκανα άμεσα χρήση

23/01/2026 - 5:21μμ
Κοπάδι στην ορεινή Ηλεία (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Σταθερά κατά του εμβολιασμού η Ελλάδα

22/01/2026 - 4:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και ρίψη μολότοφ έξω από το ΑΠΘ – Περισσότερες από 230 προσαγωγές

8 λεπτά πριν
(Εικ.: Χριστίνα κωνσταντάκη)

7 Φεβρουαρίου 1963: Τσουνάμι στον Κορινθιακό κόλπο βγάζει τις βάρκες στη στεριά και τα χταπόδια στα δέντρα

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA)

Η Τουρκία «χορεύει» την Αθήνα

1 ώρα πριν
Υποδοχή αιχμαλώτων πολέμου κατά την πρόσφατη ανταλλαγή (φωτ.: EPA)

Ουκρανικό: Το φιλόδοξο σχέδιο που συζητούν Κίεβο και Ουάσινγκτον

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Μανιακίου «Αμάσεια»)

Μια βραδιά από… άλλον πλανήτη με την «Αμάσεια»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ανοιξιάτικος ο καιρός του Σαββάτου – Ανεβαίνει η θερμοκρασία, πυκνώνει η αφρικανική σκόνη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign