pontosnews.gr
Κυριακή, 29/01/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απολογία αστυνομικού: «Αν ήθελα να σκοτώσω τον οδηγό, θα είχα αδειάσει τον γεμιστήρα»

Εντός πενθημέρου η απόφαση το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τον αστυνομικό που τραυμάτισε τον 16χρονο Ρομά, λόγω της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα

9/12/2022 - 5:21μμ
Ρομά που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης κρατούσαν φωτογραφίες του  16χρονου με το παιδί του (φωτ.:EUROKINISSI/Βασίλης Βερβερίδης)

Ρομά που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης κρατούσαν φωτογραφίες του 16χρονου με το παιδί του (φωτ.:EUROKINISSI/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που –όπως ισχυρίστηκε– διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του, επιμένει ότι ενήργησε ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

«Έπρεπε να σώσω τους συναδέλφους μου», φέρεται να απολογήθηκε, επαναλαμβάνοντας όσα είπε προανακριτικά, ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξουν τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο τον γεμιστήρα», φέρεται να είπε.

Ο 34χρονος αστυνομικός, με βαθμό αστυφύλακα, απολογήθηκε διά υπομνήματος, ενώ απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που του έθεσε ο ανακριτής.

Κατά πληροφορίες, εξέφρασε τη λύπη του για τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη ο ανήλικος, εκφράζοντας την ευχή να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επανέλθει.

Το χρονικό της καταδίωξης

Κατά την απολογία του –διάρκειας 50 λεπτών– ο κατηγορούμενος αστυφύλακας κλήθηκε να περιγράψει λεπτό προς λεπτό την καταδίωξη, από τη στιγμή που αυτός και οι τρεις συνάδελφοί του (σε ζεύγη δύο αστυνομικών μοτοσικλετιστών) ενημερώθηκαν από τον υπάλληλο του βενζινάδικου ότι ο οδηγός του αγροτικού έφυγε δίχως να καταβάλει το αντίτιμο για τα καύσιμα.

Όπως φέρεται να απολογήθηκε στο υπόμνημα, ο 16χρονος πραγματοποιούσε ελιγμούς, δεξιά κι αριστερά, και παρότι του δόθηκαν επαναλαμβανόμενες εντολές να κάνει στην άκρη, εκείνος τις αγνόησε συνεχίζοντας την πορεία του, παραβιάζοντας συνεχώς σηματοδότες, πραγματοποιώντας απότομες αναστροφές και τρεις απόπειρες να εμβολίσει την προπορευόμενη μηχανή των δύο συναδέλφων του.

Όπως περιέγραψε, στην τελευταία απόπειρα εμβολισμού, μόλις αντιλήφθηκε ότι το αγροτικό όχημα επιτάχυνε με κατεύθυνση προς τη μηχανή των συναδέλφων του, «χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δεν μπορούσαμε να τη διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει».

«Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, αλλά από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα» φέρεται να ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι «παρά το γεγονός ότι δεν κινούμασταν με μεγάλη ταχύτητα, δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι και είχα απόσταση τουλάχιστον δεκαπέντε μέτρων από το αγροτικό όχημα».

Όπως πρόσθεσε, μετά τον πυροβολισμό, το αγροτικό εξετράπη της πορείας του και κατέληξε πάνω σε τοίχο παρακείμενου ξενοδοχείου.

«Δεν επιλέξαμε να ελέγξουμε μόνοι μας το όχημα, αλλά περιμέναμε ενισχύσεις. Σε διάστημα 3-4 λεπτών μία ομάδα ΟΠΚΕ έφτασε στο σημείο και τότε πλησιάσαμε το αγροτικό και διαπιστώσαμε ότι ο οδηγός του οχήματος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, ενώ στο πίσω τζάμι του αγροτικού, πίσω από το προσκέφαλο, υπήρχε τρύπα […] Όταν διαπίστωσα τον τραυματισμό του σοκαρίστηκα, καθώς και οι δύο βολές μου είχαν στοχεύσει χαμηλά» ανέφερε ο ίδιος.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, ο οποίος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα) απολογήθηκε σήμερα, Παρασκευή, το πρωί στον πρώτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Στην επακόλουθη διάσκεψη, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν σχετικά με το μέτρο της προφυλάκισής του, καθώς ο πρώτος έκρινε αρνητικά και ο δεύτερος εισηγήθηκε την προσωρινή του κράτηση. Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης καλείται πλέον εντός πέντε εργάσιμων ημερών να άρει την παραπάνω διαφωνία. Ως τότε, όπως προβλέπει η Ποινική Δικονομία, θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αποχώρησαν οι Ρομά από τα δικαστήρια

Κατά τη διάρκεια της απολογίας, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί ομάδες Ρομά που φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, ζητώντας «να αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ αντίστοιχο κάλεσμα είχαν απευθύνει άτομα που πρόσκειται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ομάδες Ρομά αλλά και άτομα που πρόσκειται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, είχαν κρεμάσει πανό διαμαρτυρίας. (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Βερβερίδης)

Η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή ήταν εμφανής και ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφάλειας και τάξης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν ειρηνικά. Λίγο μετά το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία και η οδός 26ης Οκτωβρίου που είχε κλείσει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σεισμογράφος (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με σεισμό 4 Ρίχτερ ξύπνησε η Ζάκυνθος

29/01/2023 - 8:27πμ
Κόσμος περπατά κατά την διάρκεια βροχόπτωσης στο κέντρο της Αθήνας(φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή με νεφώσεις, τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

29/01/2023 - 8:02πμ
Ο Επίσκοπος Άσσου Κολομβίας-Βενεζουέλας Τιμόθεος (πηγή: ierapostoles.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκοπος Άσσου Κολομβίας Τιμόθεος: Η ορθόδοξη πίστη κράτησε την Ελλάδα όρθια, όταν είπε «ΟΧΙ» στους Ιταλούς και έδωσε δύναμη σε εκείνους που έφυγαν κυνηγημένοι από τη Σμύρνη και τον Πόντο

29/01/2023 - 2:43πμ
Εικόνα από την πλατεία Ρηγίλλης όπου έγιναν επεισόδια (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστικών οργανώσεων

28/01/2023 - 11:11μμ
Ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό (φωτ.: Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό: Απεργία πείνας άρχισε η μητέρα της στη φυλακή

28/01/2023 - 9:20μμ
Αντιφασιστικές οργανώσεις έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ρηγίλλης για να εμποδίσουν την πραγματοποίηση εκδήλωσης για τα Ίμια από τη Χρυσή Αυγή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός με τη διοργάνωση φιέστας από τη Χρυσή Αυγή με αφορμή την επέτειο από την κρίση των Ιμίων

28/01/2023 - 6:18μμ
Στιγμιότυπο από την αποχώρηση του «Μάξιμου Σαράφη»από το γραφείο του ανακριτή (φωτ.: Κώστας Τζούμας / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: Προφυλακιστέος ο «Μάξιμος Σαράφης» για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών

28/01/2023 - 4:50μμ
(Πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός: Μνημόσυνο στη Βέροια για τον 1 χρόνο από τη δολοφονία

28/01/2023 - 12:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: Ο «Μάξιμος Σαράφης» απολογείται για την υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών

28/01/2023 - 12:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός το Σάββατο: Παγετός στα ηπειρωτικά, βροχές στις νησιωτικές περιοχές

28/01/2023 - 8:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμογράφος (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Βερβερίδης)

Με σεισμό 4 Ρίχτερ ξύπνησε η Ζάκυνθος

9 λεπτά πριν
Κόσμος περπατά κατά την διάρκεια βροχόπτωσης στο κέντρο της Αθήνας(φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)

Κυριακή με νεφώσεις, τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

34 λεπτά πριν
Ο Επίσκοπος Άσσου Κολομβίας-Βενεζουέλας Τιμόθεος (πηγή: ierapostoles.gr)

Επίσκοπος Άσσου Κολομβίας Τιμόθεος: Η ορθόδοξη πίστη κράτησε την Ελλάδα όρθια, όταν είπε «ΟΧΙ» στους Ιταλούς και έδωσε δύναμη σε εκείνους που έφυγαν κυνηγημένοι από τη Σμύρνη και τον Πόντο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Basket League: Νίκη τετράδας η ΑΕΚ, άνετα ο Παναθηναϊκός

8 ώρες πριν
O Αντόνιο Παντσέρι σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα 30 χρόνια των Βραβείων Ζαχάροφ (πηγή: europarl.europa.eu)

Qatargate: Έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μέλη της οικογένειας Παντσέρι και τη φοροτεχνικό τους

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Μπακόλας)

Super League: Μοιρασιά στους «Ζωσιμάδες», μεγάλη νίκη ο Παναιτωλικός

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign