pontosnews.gr
Τρίτη, 25/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απολογία αστυνομικού: «Αν ήθελα να σκοτώσω τον οδηγό, θα είχα αδειάσει τον γεμιστήρα»

Εντός πενθημέρου η απόφαση το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τον αστυνομικό που τραυμάτισε τον 16χρονο Ρομά, λόγω της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα

9/12/2022 - 5:21μμ
Ρομά που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης κρατούσαν φωτογραφίες του  16χρονου με το παιδί του (φωτ.:EUROKINISSI/Βασίλης Βερβερίδης)

Ρομά που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης κρατούσαν φωτογραφίες του 16χρονου με το παιδί του (φωτ.:EUROKINISSI/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που –όπως ισχυρίστηκε– διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του, επιμένει ότι ενήργησε ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

«Έπρεπε να σώσω τους συναδέλφους μου», φέρεται να απολογήθηκε, επαναλαμβάνοντας όσα είπε προανακριτικά, ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξουν τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο τον γεμιστήρα», φέρεται να είπε.

Ο 34χρονος αστυνομικός, με βαθμό αστυφύλακα, απολογήθηκε διά υπομνήματος, ενώ απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που του έθεσε ο ανακριτής.

Κατά πληροφορίες, εξέφρασε τη λύπη του για τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη ο ανήλικος, εκφράζοντας την ευχή να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επανέλθει.

Το χρονικό της καταδίωξης

Κατά την απολογία του –διάρκειας 50 λεπτών– ο κατηγορούμενος αστυφύλακας κλήθηκε να περιγράψει λεπτό προς λεπτό την καταδίωξη, από τη στιγμή που αυτός και οι τρεις συνάδελφοί του (σε ζεύγη δύο αστυνομικών μοτοσικλετιστών) ενημερώθηκαν από τον υπάλληλο του βενζινάδικου ότι ο οδηγός του αγροτικού έφυγε δίχως να καταβάλει το αντίτιμο για τα καύσιμα.

Όπως φέρεται να απολογήθηκε στο υπόμνημα, ο 16χρονος πραγματοποιούσε ελιγμούς, δεξιά κι αριστερά, και παρότι του δόθηκαν επαναλαμβανόμενες εντολές να κάνει στην άκρη, εκείνος τις αγνόησε συνεχίζοντας την πορεία του, παραβιάζοντας συνεχώς σηματοδότες, πραγματοποιώντας απότομες αναστροφές και τρεις απόπειρες να εμβολίσει την προπορευόμενη μηχανή των δύο συναδέλφων του.

Όπως περιέγραψε, στην τελευταία απόπειρα εμβολισμού, μόλις αντιλήφθηκε ότι το αγροτικό όχημα επιτάχυνε με κατεύθυνση προς τη μηχανή των συναδέλφων του, «χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δεν μπορούσαμε να τη διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει».

«Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, αλλά από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα» φέρεται να ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι «παρά το γεγονός ότι δεν κινούμασταν με μεγάλη ταχύτητα, δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι και είχα απόσταση τουλάχιστον δεκαπέντε μέτρων από το αγροτικό όχημα».

Όπως πρόσθεσε, μετά τον πυροβολισμό, το αγροτικό εξετράπη της πορείας του και κατέληξε πάνω σε τοίχο παρακείμενου ξενοδοχείου.

«Δεν επιλέξαμε να ελέγξουμε μόνοι μας το όχημα, αλλά περιμέναμε ενισχύσεις. Σε διάστημα 3-4 λεπτών μία ομάδα ΟΠΚΕ έφτασε στο σημείο και τότε πλησιάσαμε το αγροτικό και διαπιστώσαμε ότι ο οδηγός του οχήματος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, ενώ στο πίσω τζάμι του αγροτικού, πίσω από το προσκέφαλο, υπήρχε τρύπα […] Όταν διαπίστωσα τον τραυματισμό του σοκαρίστηκα, καθώς και οι δύο βολές μου είχαν στοχεύσει χαμηλά» ανέφερε ο ίδιος.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, ο οποίος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα) απολογήθηκε σήμερα, Παρασκευή, το πρωί στον πρώτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Στην επακόλουθη διάσκεψη, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν σχετικά με το μέτρο της προφυλάκισής του, καθώς ο πρώτος έκρινε αρνητικά και ο δεύτερος εισηγήθηκε την προσωρινή του κράτηση. Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης καλείται πλέον εντός πέντε εργάσιμων ημερών να άρει την παραπάνω διαφωνία. Ως τότε, όπως προβλέπει η Ποινική Δικονομία, θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αποχώρησαν οι Ρομά από τα δικαστήρια

Κατά τη διάρκεια της απολογίας, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί ομάδες Ρομά που φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, ζητώντας «να αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ αντίστοιχο κάλεσμα είχαν απευθύνει άτομα που πρόσκειται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ομάδες Ρομά αλλά και άτομα που πρόσκειται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, είχαν κρεμάσει πανό διαμαρτυρίας. (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Βερβερίδης)

Η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή ήταν εμφανής και ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφάλειας και τάξης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν ειρηνικά. Λίγο μετά το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία και η οδός 26ης Οκτωβρίου που είχε κλείσει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς από το Πόρτο Γερμενό (φωτ.: EUROKINISSI / Θεόδωρος Νικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πόρτο Γερμενό: Έως και 14°C θερμότερη η καμένη γη μετά τη μεγάλη φωτιά

25/08/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και οι καταθέσεις συγγενών για τη σχέση της 45χρονης με τον 48χρονο

25/08/2026 - 11:20πμ
(Πηγή: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Μπακαΐμης: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και λαογράφος του Βοΐου

25/08/2026 - 9:02πμ
(Φωτ.: glomex/ertnews)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Άνω Λιόσια: 17χρονη νεκρή σε τροχαίο με πέντε νέους

25/08/2026 - 8:35πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στα ίδια (υψηλά) επίπεδα η θερμοκρασία – Μόνο τα ορεινά θα δουν λίγες βροχές

25/08/2026 - 8:08πμ
Άτομο από την αναπηρική κοινότητα της Αθήνας σε μία διαδρομή από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών προς την πλατεία Αγ. Ειρήνης, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Νέες αιτήσεις από 26 Αυγούστου – Δικαιούχοι, ποσά και προθεσμία

24/08/2026 - 10:06μμ
Αστυνομικοί που κλήθηκαν στη Νέα Σμύρνη. Στην είσοδο της πολυκατοικίας βρέθηκαν η 45χρονη και ο 48χρονος (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Την κλώτσησε, την ανάγκασε να γονατίσει και την πυροβόλησε στο κεφάλι

24/08/2026 - 5:25μμ
Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα. Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Επιμένουν τα 40άρια – Πού θα φτάσει τους 42 βαθμούς ο υδράργυρος

24/08/2026 - 4:37μμ
Στο βάθος καπνός από τη φωτιά στο Βέρμιο. Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Stela Beliou)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Βέρμιο, ανατολικά της Παναγίας Σουμελά – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

24/08/2026 - 3:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στο 424 κρατούμενος ο αστυνομικός που καταγγέλθηκε για βιασμό – Ελέγχεται το κινητό του

24/08/2026 - 2:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»/Facebook)

Από την Καππαδοκία στην Κόνιτσα: Ένα ταξίδι μνήμης με χορούς, πίστη και παράδοση

33 λεπτά πριν
Ιρανοί περνούν μπροστά από αντιαμερικανική πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Τεχεράνη, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Η «οικονομική D-Day» του Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Δύση

57 λεπτά πριν
Eρειπωμένα σπίτια στο χωριό Σχοινούδι της Ίμβρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)

Ίμβρος και Τένεδος: «Διώξαμε τους Έλληνες και τώρα παίζουμε τα τραγούδια τους»

1 ώρα πριν
Το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς από το Πόρτο Γερμενό (φωτ.: EUROKINISSI / Θεόδωρος Νικολάου)

Πόρτο Γερμενό: Έως και 14°C θερμότερη η καμένη γη μετά τη μεγάλη φωτιά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χρήστος Μαρκίδης/Facebook)

Χρήστος Μαρκίδης: Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος και ποιητής – Η διαδρομή του στην τέχνη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV