pontosnews.gr
Τρίτη, 1/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κώστας Θεοδοσιάδης: Με χαρά στηρίζω και ενθαρρύνω τις προσπάθειες της ποντιακής νεολαίας που αγωνίζεται για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μιλάει στο pontosnews.gr για την εκδήλωση της ΕΠΟΝΑ και τα μελλοντικά του σχέδια. Γράφει ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης

10/12/2022 - 10:14πμ
(Φωτ.: facebook.com/epona.gr)

(Φωτ.: facebook.com/epona.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με στόχο να στηρίξει την προσπάθεια των μελών της Ένωσης Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων Αττικής (ΕΠΟΝΑ), ώστε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και δυναμισμό να διοργανώνουν δράσεις για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του ποντιακού ελληνισμού, με κορωνίδα αυτήν της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας, συμμετέχει ως καλλιτέχνης στον ετήσιο χορό της Ένωσης «Αντάμωμαν 2022», ο γνωστός Πόντιος τραγουδιστής Κώστας Θεοδοσιάδης.

Όπως λέει στο pontosnews.gr, με την ΕΠΟΝΑ έχει συνεργαστεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Όλες οι συνεργασίες τους είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα. Μάλιστα, με κάποια από τα μέλη της ΕΠΟΝΑ ο Κώστας Θεοδοσιάδης έχει αναπτύξει και προσωπικές σχέσεις.

«Τα παιδιά της ΕΠΟΝΑ είναι πολύ ευγενικά και πολύ δραστήρια. Με μεγάλη χαρά δέχθηκα να πάρω μέρος στο χορό τους. Θέλω να τους στηρίξω, ώστε να νιώθουν ακόμα καλύτερα που ασχολούνται με τα θέματα του ποντιακού ελληνισμού και να προχωρήσουν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα σε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες. Έχουμε περάσει πολλές όμορφες βραδιές στο πλαίσιο των χορών της ΕΠΟΝΑ και είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα από αυτούς προωθείται η ποντιακή μουσική και στηρίζεται το ποντιακό στοιχείο», λέει στο pontosnews.gr ο Κώστας Θεοδοσιάδης.

Στον χορό της ΕΠΟΝΑ με τον Δημήτρη Καρασαββίδη και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, το 2008 (φωτ.: facebook.com/kostas.theodosiadis1)

Ο κάθε καλλιτέχνης, είπε, αισθάνεται καλύτερα, όταν το κοινό του αποτελείται στη συντριπτική πλειοψηφία του από νέους, διότι του μεταφέρουν τη ζωντάνια τους και το κέφι τους.

«Αυτή η ζωντάνια, αυτό το ξεφάντωμα με την ποντιακή μουσική, είναι πολύ ελπιδοφόρα για τον ποντιακό ελληνισμό. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να έχει μεγάλη επιτυχία και αυτός ο χορός της ΕΠΟΝΑ, να έχουν παλμό και ζωντάνια όλοι οι συμμετέχοντες, όπως ακριβώς μας έχουν συνηθίσει και τις προηγούμενες χρονιές», αναφέρει ο Κώστας Θεοδοσιάδης.

Μπάμπης Κεμανετζίδης και Κώστας Θεοδοσιάδης στο χορό της ΕΠΟΝΑ, το 2014 (φωτ.: facebook.com/kostas.theodosiadis1)

Με βάση την παράδοση

Όπως λέει στο pontosnews.gr o καλλιτέχνης, στο χορό της ΕΠΟΝΑ θα πει μόνο ποντιακά τραγούδια, ενώ βάση του προγράμματός του θα αποτελέσουν πολύ γνωστά παραδοσιακά κομμάτια.

Στιγμιότυπο από το χορό της ΕΠΟΝΑ, το 2018 (φωτ.: facebook.com/epona.gr)

«Πάντοτε ξεκινάς από τα καθαρά παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια και στην πορεία, ανάλογα με το πώς κινείται η βραδιά, προσαρμόζεις το πρόγραμμά σου. Ο διασκεδαστής πρέπει να είναι και ψυχολόγος. Να μπορεί να αντιληφθεί, με ποιο τρόπο διασκεδάζει καλύτερα ο κόσμος, το φάσμα των τραγουδιών που του αρέσουν. Βλέπεις και αναλόγως πράττεις. Πάντως, εγώ με τους μουσικούς μου θα παίξουμε μόνο ποντιακά τραγούδια. Αγαπώ πολύ την ποντιακή μουσική, διότι με αυτά τα τραγούδια μεγάλωσα. Θα ξεκινήσω από τα τραγούδια που αγαπώ περισσότερο», λέει ο Κώστας Θεοδοσιάδης.

Οι Πόντιοι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν, πλέον, πολύ διαφορετικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια παρουσίασης ενός προγράμματός τους, σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες.

«Τραγουδάω συνολικά 42 χρόνια. Παλαιότερα δουλεύαμε κυρίως σε ποντιακά μαγαζιά, όπου η υποχρέωση του καλλιτέχνη ήταν να προσέχει τον κόσμο, να προσπαθήσει να τον κάνει θαμώνα του καταστήματος. Παλαιότερα υπήρχαν πολλά άτομα γνώστες της ποντιακής διαλέκτου και της ποντιακής μουσικής και αυτοί ήταν πολύ αυστηρότεροι κριτές. Τα χρόνια εκείνα ήταν καλά αλλά και πιο δύσκολα για τον καλλιτέχνη. Σήμερα την ποντιακή διάλεκτο καταλαβαίνουν πολύ λιγότεροι. Ο κόσμος χορεύει και διασκεδάζει με τη μουσική, αλλά δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι όλους τους στίχους των τραγουδιών. Τις εμπειρίες του παρελθόντος όλοι οι παλαιότεροι καλλιτέχνες θέλουμε να τις μεταφέρουμε στους νεότερους αλλά και στο κοινό μας στο βαθμό του δυνατού», τονίζει ο καλλιτέχνης.

Προετοιμάζει την έκδοση cd

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά του σχέδια στον καλλιτεχνικό χώρο, ο Κώστας Θεοδοσιάδης αναφέρει στο pontosnews.gr ότι σχεδιάζει την έκδοση δύο cd. To ένα θα περιλαμβάνει δικά του καινούργια ποντιακά τραγούδια, αφού ο καλλιτέχνης, εκτός από τις φωνητικές του ικανότητες, γράφει μουσική και στίχους και το δεύτερο παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια.

(Φωτ.: facebook.com/k.theodosiadis)

«Η έκδοση αυτών των δύο cd περιλαμβάνεται στα άμεσα καλλιτεχνικά μου σχέδια. Ωστόσο, δε νομίζω να προλάβω να ολοκληρώσω κάποιο από τα δύο εντός του 2023. Εκείνο που θέλω πρώτα απ’ όλα, είναι να είμαι γερός, δυνατός και να αντέχω να τραγουδάω», τονίζει στο pontosnews.gr ο Κώστας Θεοδοσιάδης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

*Το pontosnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης «Αντάμωμαν 2022», στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παιδιά του σωματείου σε παλαιότερη εκδήλωση (φωτ. αρχείου: facebook / Ποντιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κερασούντας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Νέα Κερασούντα γιορτάζει έναν αιώνα ζωής, και ο Ποντιακός Σύλλογος προχωρά σε μια σημαντική κίνηση

30/06/2025 - 6:41μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας

30/06/2025 - 3:13μμ
Η Σπ. Τσεβρενίδου (δεξιά) με έργα της (στιγμιότυπο από το βίντεο της εκπομπής «Περίμετρος»)
ΠΟΝΤΟΣ

Σπυριδούλα Τσεβρενίδου: Μια Πόντια αστυνομικός που υπηρετεί την τέχνη της αγιογραφίας

30/06/2025 - 2:45μμ
Σέρρα από τους πυρριχιστές του Μαυρόβατου (φωτ.: facebook/Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πόντιοι του Μαυρόβατου ζωντάνεψαν τις μνήμες των προσφύγων από τον Πόντο και την Καππαδοκία και στη νοηματική

30/06/2025 - 10:15πμ
Οικογενειακή φωτογραφία για το 16ο Φεστιβάλ Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά (φωτ.: Facebook / Pan-Pontian Federation of U.S.A and Canada)
ΠΟΝΤΟΣ

Μνήμη μου σε λένε Πόντο (και στην Αμερική) – Στην ιστορία πέρασε το 16ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

29/06/2025 - 8:29μμ
(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Από τη Νίκαια και το Αιγάλεω στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης για τον 28ο Ακριτικό Κύκλο

29/06/2025 - 2:04μμ
(Φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Ποντίων Φυλής Τραπεζούντα)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Άνδρος: Οι Πόντιοι Φυλής καταχειροκροτήθηκαν στο 2ο Χορευτικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων

29/06/2025 - 11:45πμ
Άποψη της Τραπεζούντας από τον νότο, το 1833 (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Trabzon/ Godfrey Thomas Vigne)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Κιθάρενα – Αργαλί: «Εικόνες» από την αγροτική ζωή στα δροσόλουστα σιμοχώρια της Τραπεζούντας

29/06/2025 - 9:44πμ
(φωτ.: facebook.com/ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΙΝΤΙΚΗΣ "ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ")
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σιδηρόκαστρο: Με περηφάνια συμμετείχαν «Οι Κομνηνοί» της Σιντικής στην παρέλαση για την 112η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

28/06/2025 - 10:59μμ
Άποψη του κάστρου στα Ζήλα του Πόντου όπου λέγεται ότι ο Ιούλιος Καίσαρς είπε την περίφημη φράση «veni, vidi, vici» (πηγή: zileturizm.com/zile-kalesi/)
ΠΟΝΤΟΣ

Τα Ζήλα του Πόντου και η περίφημη φράση «veni, vidi, vici»

28/06/2025 - 9:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)

Αζερμπαϊτζάν: Συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων κλιμακώνουν την ένταση με τη Μόσχα

2 ώρες πριν
Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

ΑΠΘ: Ιδρύεται έδρα σπουδών για τον Μέγα Αλέξανδρο

2 ώρες πριν
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

ΑΑΔΕ: Ποιοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο – Δείτε όλα τα ονόματα και τα «φέσια»

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Σερβίων)

Με ποντιακό γλέντι θα υποδεχθεί τον Χορτοθέρτς η Εύξεινος Λέσχη Σερβίων

3 ώρες πριν
Η ομάδα του απερχόμενου προέδρου Μπιλ Παπαστεργιάδη σε αναμνηστική φωτογραφία (φωτ.: facebook/Bill Papastergiadis)

Ψήφισε για το νέο δ.σ. η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης – Σε δύο εβδομάδες το νέο σώμα

4 ώρες πριν
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ κινδυνεύει με καθαίρεση το δικαστήριο κρίνει άκυρο το συνέδριο μέσω του οποίου εξελέγη επικεφαλής του κόμματος (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Τουρκία: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign