pontosnews.gr
Παρασκευή, 2/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κώστας Θεοδοσιάδης: Με χαρά στηρίζω και ενθαρρύνω τις προσπάθειες της ποντιακής νεολαίας που αγωνίζεται για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μιλάει στο pontosnews.gr για την εκδήλωση της ΕΠΟΝΑ και τα μελλοντικά του σχέδια. Γράφει ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης

10/12/2022 - 10:14πμ
(Φωτ.: facebook.com/epona.gr)

(Φωτ.: facebook.com/epona.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με στόχο να στηρίξει την προσπάθεια των μελών της Ένωσης Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων Αττικής (ΕΠΟΝΑ), ώστε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και δυναμισμό να διοργανώνουν δράσεις για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του ποντιακού ελληνισμού, με κορωνίδα αυτήν της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας, συμμετέχει ως καλλιτέχνης στον ετήσιο χορό της Ένωσης «Αντάμωμαν 2022», ο γνωστός Πόντιος τραγουδιστής Κώστας Θεοδοσιάδης.

Όπως λέει στο pontosnews.gr, με την ΕΠΟΝΑ έχει συνεργαστεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Όλες οι συνεργασίες τους είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα. Μάλιστα, με κάποια από τα μέλη της ΕΠΟΝΑ ο Κώστας Θεοδοσιάδης έχει αναπτύξει και προσωπικές σχέσεις.

«Τα παιδιά της ΕΠΟΝΑ είναι πολύ ευγενικά και πολύ δραστήρια. Με μεγάλη χαρά δέχθηκα να πάρω μέρος στο χορό τους. Θέλω να τους στηρίξω, ώστε να νιώθουν ακόμα καλύτερα που ασχολούνται με τα θέματα του ποντιακού ελληνισμού και να προχωρήσουν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα σε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες. Έχουμε περάσει πολλές όμορφες βραδιές στο πλαίσιο των χορών της ΕΠΟΝΑ και είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα από αυτούς προωθείται η ποντιακή μουσική και στηρίζεται το ποντιακό στοιχείο», λέει στο pontosnews.gr ο Κώστας Θεοδοσιάδης.

Στον χορό της ΕΠΟΝΑ με τον Δημήτρη Καρασαββίδη και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, το 2008 (φωτ.: facebook.com/kostas.theodosiadis1)

Ο κάθε καλλιτέχνης, είπε, αισθάνεται καλύτερα, όταν το κοινό του αποτελείται στη συντριπτική πλειοψηφία του από νέους, διότι του μεταφέρουν τη ζωντάνια τους και το κέφι τους.

«Αυτή η ζωντάνια, αυτό το ξεφάντωμα με την ποντιακή μουσική, είναι πολύ ελπιδοφόρα για τον ποντιακό ελληνισμό. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να έχει μεγάλη επιτυχία και αυτός ο χορός της ΕΠΟΝΑ, να έχουν παλμό και ζωντάνια όλοι οι συμμετέχοντες, όπως ακριβώς μας έχουν συνηθίσει και τις προηγούμενες χρονιές», αναφέρει ο Κώστας Θεοδοσιάδης.

Μπάμπης Κεμανετζίδης και Κώστας Θεοδοσιάδης στο χορό της ΕΠΟΝΑ, το 2014 (φωτ.: facebook.com/kostas.theodosiadis1)

Με βάση την παράδοση

Όπως λέει στο pontosnews.gr o καλλιτέχνης, στο χορό της ΕΠΟΝΑ θα πει μόνο ποντιακά τραγούδια, ενώ βάση του προγράμματός του θα αποτελέσουν πολύ γνωστά παραδοσιακά κομμάτια.

Στιγμιότυπο από το χορό της ΕΠΟΝΑ, το 2018 (φωτ.: facebook.com/epona.gr)

«Πάντοτε ξεκινάς από τα καθαρά παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια και στην πορεία, ανάλογα με το πώς κινείται η βραδιά, προσαρμόζεις το πρόγραμμά σου. Ο διασκεδαστής πρέπει να είναι και ψυχολόγος. Να μπορεί να αντιληφθεί, με ποιο τρόπο διασκεδάζει καλύτερα ο κόσμος, το φάσμα των τραγουδιών που του αρέσουν. Βλέπεις και αναλόγως πράττεις. Πάντως, εγώ με τους μουσικούς μου θα παίξουμε μόνο ποντιακά τραγούδια. Αγαπώ πολύ την ποντιακή μουσική, διότι με αυτά τα τραγούδια μεγάλωσα. Θα ξεκινήσω από τα τραγούδια που αγαπώ περισσότερο», λέει ο Κώστας Θεοδοσιάδης.

Οι Πόντιοι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν, πλέον, πολύ διαφορετικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια παρουσίασης ενός προγράμματός τους, σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες.

«Τραγουδάω συνολικά 42 χρόνια. Παλαιότερα δουλεύαμε κυρίως σε ποντιακά μαγαζιά, όπου η υποχρέωση του καλλιτέχνη ήταν να προσέχει τον κόσμο, να προσπαθήσει να τον κάνει θαμώνα του καταστήματος. Παλαιότερα υπήρχαν πολλά άτομα γνώστες της ποντιακής διαλέκτου και της ποντιακής μουσικής και αυτοί ήταν πολύ αυστηρότεροι κριτές. Τα χρόνια εκείνα ήταν καλά αλλά και πιο δύσκολα για τον καλλιτέχνη. Σήμερα την ποντιακή διάλεκτο καταλαβαίνουν πολύ λιγότεροι. Ο κόσμος χορεύει και διασκεδάζει με τη μουσική, αλλά δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι όλους τους στίχους των τραγουδιών. Τις εμπειρίες του παρελθόντος όλοι οι παλαιότεροι καλλιτέχνες θέλουμε να τις μεταφέρουμε στους νεότερους αλλά και στο κοινό μας στο βαθμό του δυνατού», τονίζει ο καλλιτέχνης.

Προετοιμάζει την έκδοση cd

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά του σχέδια στον καλλιτεχνικό χώρο, ο Κώστας Θεοδοσιάδης αναφέρει στο pontosnews.gr ότι σχεδιάζει την έκδοση δύο cd. To ένα θα περιλαμβάνει δικά του καινούργια ποντιακά τραγούδια, αφού ο καλλιτέχνης, εκτός από τις φωνητικές του ικανότητες, γράφει μουσική και στίχους και το δεύτερο παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια.

(Φωτ.: facebook.com/k.theodosiadis)

«Η έκδοση αυτών των δύο cd περιλαμβάνεται στα άμεσα καλλιτεχνικά μου σχέδια. Ωστόσο, δε νομίζω να προλάβω να ολοκληρώσω κάποιο από τα δύο εντός του 2023. Εκείνο που θέλω πρώτα απ’ όλα, είναι να είμαι γερός, δυνατός και να αντέχω να τραγουδάω», τονίζει στο pontosnews.gr ο Κώστας Θεοδοσιάδης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

*Το pontosnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης «Αντάμωμαν 2022», στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μικρά και μεγάλα μέλη του συλλόγου στη διάρκεια της έκθεσης (φωτ.: facebook/Despina Kotakidou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι παραδόσεις του Δωδεκαημέρου στον Πόντο ζωντάνεψαν στην Αλεξανδρούπολη

2/01/2026 - 10:27πμ
(Φωτ.: facebook.com/Sylponmak)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πόντιοι του Μακροχωρίου είπαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς όπως τα παλιά τα χρόνια

1/01/2026 - 10:01μμ
(Φωτ.: facebook/Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στις γειτονιές από τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες της Ηπείρου

1/01/2026 - 5:29μμ
Η Παναγία Σουμελά σε χαρακτικό του 1880 (πηγή: commons.wikimedia.org. Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

«Πρωτοχρονιάτικο του Πόντου» – Ένα ποίημα του Μιχαήλ Μεταλλείδη από το μακρινό 1961

1/01/2026 - 8:08πμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη, εκ μέρους της ομάδας του Pontos News)
ΠΟΝΤΟΣ

Ευτυχισμένο το 2026: Το Pontos News σας εύχεται υείαν, ευλοΐαν και καλοχρονίαν!

31/12/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Μίθριοι» της Καλαμαριάς αποχαιρετούν το 2025 και ετοιμάζονται για τη βασιλόπιτα

31/12/2025 - 10:15μμ
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Κω - ο Ξενιτέας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μια ολόκληρη χρονιά, ένα «παραμύθι» για τους Πόντιους της Κω

31/12/2025 - 9:31μμ
(Φωτ.: facebook/ Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Μωμόγεροι του Ελευθερίου-Κορδελιού αποχαιρέτησαν το 2025

31/12/2025 - 8:45μμ
Άλλη μία εμβληματική φωτογραφία του Armin Wegner από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία ωστόσο στο πέρασμα του χρόνου ταυτίστηκε με όλα τα τραγικά γεγονότα της περιόδου εκείνης, όλες τις γενοκτονίες που διέπραξαν οι κεμαλικοί
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Ανατολής Ερμείδου: Αϊ-Βασιλείου παραμονή εμένα, χήρα με τέσσερα παιδιά, με βγάλανε στο δρόμο

31/12/2025 - 6:32μμ
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Λεκάνης «Οι Ρίζες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μωμοέρια στη Λεκάνη Καβάλας: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Ρίζες» αναβιώνει το αυθεντικό ποντιακό έθιμο

31/12/2025 - 5:37μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μικρά και μεγάλα μέλη του συλλόγου στη διάρκεια της έκθεσης (φωτ.: facebook/Despina Kotakidou)

Οι παραδόσεις του Δωδεκαημέρου στον Πόντο ζωντάνεψαν στην Αλεξανδρούπολη

29 λεπτά πριν
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Κραν Μοντανά για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της φωτιάς (φωτ.: EPA/Alessandro Della Valle)

Κραν Μοντανά: Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των θυμάτων – «Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας. Καμία απάντηση, ούτε οι γονείς δεν ξέρουν»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Αγ.Θεόδωρος Γαβράς)

Παραδοσιακά ποντιακός ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»

2 ώρες πριν
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι ορκίζεται ενώπιον του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς και πλήθους Νεοϋορκέζων (φωτ.:  EPA/ Taurat Hossein)

Ζόραν Μαμντάνι: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης – Να δείξουμε στον κόσμο ότι «η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Καιρός: Παγετός το πρωί, άνοδος της θερμοκρασίας μετά – Πού θα βρέξει

3 ώρες πριν
Συγγενείς των θυμάτων παρηγορούν ο ένας τον άλλον κοντά στο μπαρ Le Constellation, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ξέσπασε η πολύνεκρη πυρκαγιά (φωτ.: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT)

Κραν Μοντανά: Μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην Ελβετία – Νέοι άνθρωποι οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign