pontosnews.gr
Τετάρτη, 31/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αθωώθηκαν δύο πρώην στελέχη των ΕΛΠΕ για την υπόθεση της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη

Κατηγορούνταν για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος - Πού απέδωσαν το φαινόμενο στις απολογίες τους

2/12/2022 - 5:40μμ
Τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αθώα κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο πρώην στελέχη των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛ.ΠΕ.), που κατηγορούνταν για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος, πράξη συνδεόμενη με τη λειτουργία του διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση -η πρώτη από τις τρεις που πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης- αφορούσε παραβάσεις και παραλείψεις, όπως περιγράφονταν στην πορισματική έκθεση που συνέταξαν Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και αφορούσαν το διάστημα από το 2016 έως τις αρχές του 2018. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες αναφορές κατοίκων της περιοχής του Κορδελιού – Ευόσμου, που κατήγγειλαν έντονη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στη δίκη παρέστησαν ως πολιτικώς ενάγοντες τόσο κάτοικοι όσο και ο δήμος.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες παραπέμφθηκαν να δικαστούν δυο πρώην διευθυντές των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΠΕ. στη Θεσσαλονίκη. Το κατηγορητήριο τούς καταλόγιζε -μεταξύ άλλων- υπερβάσεις στα όρια εκπομπών ατμών βενζίνης, όπως επίσης ότι δεν μερίμνησαν για την ορθή αποθήκευση των χημικών ουσιών και προϊόντων εντός του διυλιστηρίου, ότι δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της αποτροπής διαρροής επικίνδυνων αποβλήτων (όπως π.χ. μαζούτ ) κι ότι δεν φρόντισαν για τη σύννομη διαχείριση των στερεών επικίνδυνων αποβλήτων.

Οι δύο κατηγορούμενοι πρώην διευθυντές αρνήθηκαν την εις βάρος τους αποδιδόμενη κατηγορία, ενώ, επικαλούμενοι σχετικούς ελέγχους, τόνισαν πως η επιχείρηση τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους και πως ουδεμία ρύπανση τελέστηκε στον υδροφόρο ορίζοντα. Επισήμαναν δε ότι «η δυσοσμία δεν συνδέεται με την παραγωγική διαδικασία των ΕΛ.ΠΕ.».

Σε ερώτηση του Δικαστηρίου για το πού οφείλεται η καταγγελλόμενη δυσοσμία, οι ίδιοι την συνέδεσαν με το φαινόμενο της «θερμοκρασιακής αναστροφής» και «την άναρχη δόμηση της Θεσσαλονίκης». «Η βίαιη, άτακτη και εσφαλμένη ανάπτυξη της πόλης “έκοψε” τον φυσικό αερισμό της», απολογήθηκε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών, θέση την οποία διατύπωσε κι ο δεύτερος.

Την απαλλαγή τους είχε ζητήσει προηγουμένως ο εισαγγελέας της έδρας, πρόταση με την οποία συντάχθηκαν οι δικαστές.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη και δεύτερο δικαστήριο μετά από ανάλογες καταγγελίες κατοίκων, με κατηγορούμενο πρώην στέλεχος του Ομίλου, ενώ για τον προσεχή Μάρτιο προσδιορίστηκε να δικαστεί μία ακόμη αντίστοιχη υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο 60χρονος φερόμενος μητροκτόνος οδηγείται στο ανακριτικό γραφείο, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στο Κολωνάκι: Στη φυλακή ο 60χρονος μετά την απολογία του

30/12/2025 - 7:24μμ
Λαϊκή αγορά στη Βούλγαρη της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική απεργία στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου – Ποια είναι τα αιτήματα

30/12/2025 - 7:00μμ
(Φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο πόδι η ΕΛΑΣ για τον παράνομο τζόγο των εορτών – Λουκέτο σε δύο παράνομα μίνι καζίνο σε Κερατσίνι και Θεσσαλονίκη

30/12/2025 - 6:38μμ
Στολισμένο τρακτέρ στην παρακαμπτήριο του Αχιλλείου-Κιλελέρ, στο δρόμο Λάρισας-Βόλου. Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: «Δεν υποχωρούμε» – Νέα πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων την Κυριακή στα Μάλγαρα

30/12/2025 - 4:55μμ
(Πηγή: Περιφέρεια Αττικής)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατασχέθηκαν 12 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων στην Αττική

30/12/2025 - 4:12μμ
(Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΘ: Στις 22:00 θα ξεκινήσουν τα τελευταία δρομολόγια όλων των λεωφορειακών γραμμών – Μία εξαίρεση

30/12/2025 - 3:06μμ
(Φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Όταν το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε catwalk: Ο Λάκης Γαβαλάς ξετυλίγει το «Κόκκινο Χαλί» του μαζί με το ΣΚΡΑΤΣ

30/12/2025 - 2:16μμ
Ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου οδηγήθηκε από αστυνομικούς στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου – «Το θύμα δεν ήταν εν ζωή όταν ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμα»

30/12/2025 - 12:00μμ
Τρακτέρ έκλεισαν χθες την παρακαμπτήριο του Αχιλλείου - Κιλελέρ, στον δρόμο Λάρισας Βόλου (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ανοίγουν τα μπλόκα για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς – Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νίκαια

30/12/2025 - 11:29πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Μετέωρα: Οι αναθυμιάσεις από την ξυλόσομπα σκότωσαν δύο αδέλφια

30/12/2025 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομάδα σαμάνων και θεραπευτών κρατούν εικόνες ηγετών κρατών κατά τη διάρκεια τελετουργικού, σε παραλία στη λίστα του Περού (φωτ.: EPA/Paolo Aguilar)

2026: Σαμάνοι προβλέπουν ασθένεια του Τραμπ, ήττα του Μαδούρο και το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

6 ώρες πριν
Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας γλύκανε την Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Edessa News / Τρύφωνας Κίτσος)

Το χοσάφ’ της ποντιακής κουζίνας ζέστανε τα Χριστούγεννα στους Αστερόμυλους Έδεσσας

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Κατέρρευσε κόντρα στην Τσεντεβίντα ο Άρης

7 ώρες πριν
Τραυματίας μεταφέρεται σε νοσοκομείο στη Λαττάκεια μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Αλαουιτών (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)

Συρία: Βία στη Λαττάκεια και οι Αλαουίτες ξανά στο στόχαστρο έναν χρόνο μετά την πτώση Άσαντ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

EuroCup: Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Πανιώνιο στη Γαλλία

8 ώρες πριν
Μαζικές συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: αρχείο EPA / Erdem Sahin)

Τουρκία: 357 συλλήψεις σε σαρωτική αντιτρομοκρατική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign