pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ακρόαση στην Επιτροπή Μενέντεζ της υποψήφιας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο

Τι δήλωσε η Τζούλι Φίσερ για το Κυπριακό - Κριτική από τον γερουσιαστή στην πολιτική των ίσων αποστάσεων που ασκεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

1/12/2022 - 12:24μμ
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την πρόθεση της να εργαστεί για την επιτάχυνση της επίλυσης του Κυπριακού εξέφρασε η υποψήφια πρέσβης των ΗΠΑ για την Κυπριακή Δημοκρατία, Τζούλι Φίσερ. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας για την έγκριση του διορισμού της, η Τζούλι Φίσερ αναγνώρισε ότι το υπάρχον status quo στην Κύπρο είναι απαράδεκτο, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υποτιμά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν. Πρόσθεσε, όμως, ότι ο χρόνος είναι ένας κρίσιμος παράγοντας και ως εκ τούτου δεσμεύτηκε ότι αυτό που θα προσπαθήσει να συνεισφέρει από την δική της την πλευρά είναι η αίσθηση του επείγοντος.

«Δεν υποτιμώ πόσο δύσκολες είναι οι προκλήσεις στην Κύπρο. Νομίζω όμως ότι είναι ένα μέρος όπου υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες, εάν μπορούμε να επικεντρωθούμε και εάν μπορούμε να εστιάσουμε τις ενέργειες μας σε αυτούς που πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα και σε αυτούς που θα ωφεληθούν περισσότερο από μια συνολική συμφωνία. Αυτό που ελπίζω να συνεισφέρω σε αυτή την διαδικασία είναι η αίσθηση του επείγοντος. Βασικό στοιχείο αυτών των συνομιλιών είναι ότι διεξάγονται υπό την Κυπριακή καθοδήγηση και τη διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών και έτσι πρωτίστως θα αναζητήσω αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι ο χρόνος είναι απολύτως κρίσιμος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούγοντας τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ συμφώνησε ότι η κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική εάν οι Τουρκοκύπριοι είχαν την ελευθερία να αποφασίσουν ελεύθερα μαζί με τους Ελληνοκύπριους. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η Τουρκία διατηρεί μια παρεμβατική στάση που δεν επιτρέπει στους Τουρκοκύπριους να ακολουθήσουν ελεύθερα τον δικό τους δρόμο.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μενέντεζ δεν παράλειψε να ασκήσει κριτική και στην αμερικανική κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει στηρίξει όσο θα έπρεπε το τριμερές σχήμα συνεργασίας 3 + 1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ). Με αυτό το δεδομένο, ρώτησε την κυρία Φίσερ ποια είναι η άποψη της για το τριμερές σχήμα και πως προτίθεται να χειριστεί αυτό το θέμα. Από την πλευρά της, η υποψήφια πρέσβης υποστήριξε ότι τέτοιου είδους σχήματα είναι πάντοτε σημαντικά και επωφελή. Υπό αυτό το πρίσμα, δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες κινήσεις που θα ενδυναμώσουν περισσότερο αυτό τον μηχανισμό συνεργασίας, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί υπό το φως της πρόσφατης άρσης του εμπάργκο όπλων για την περαιτέρω αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κύπρου.

Όσον αφορά την πρόσφατη ανανέωση της εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), ο γερουσιαστής Μενέντεζ εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη. Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Τζούλι Φίσερ συμφώνησε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ διαδραματίζει έναν ουσιαστικό και σταθεροποιητικό ρόλο στο νησί της Κύπρου.

Τέλος, ο κ. Μενέντεζ αναφέρθηκε και στο θέμα των Βαρωσίων, λέγοντας ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας που παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ είναι απαράδεκτες και υπονομεύουν τον στόχο για την επίτευξη μια δικοινοτικής ομοσπονδίας. Όπως εξήγησε το θέμα των Βαρωσίων είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν μπορεί να τηρεί ίσες αποστάσεις και να απευθύνει εκκλήσεις προς όλες τις πλευρές με δεδομένο ότι πρόκειται για μονομερείς ενέργειες που γίνονται μόνο από την μια πλευρά. Στην ερώτηση για το εάν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα εργαστεί ενάντια σε όλες τις τουρκικές ενέργειες που παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τα Βαρώσια, η κ. Φίσερ απάντησε καταφατικά λέγοντας «μάλιστα, ναι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από το επίσημο προωθητικό υλικό για τα καμπ της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα (φωτ.: Facebook / Barça Academy)
ΚΥΠΡΟΣ

Η Μπαρτσελόνα διοργανώνει καμπ στα Kατεχόμενα – Αντιδράσεις για το «Northern Cyprus»

25/08/2026 - 4:35μμ
Αχρησιμοποίητοι σωλήνες αγωγού φυσικού αερίου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στον ΟΗΕ ο αγωγός Τουρκίας-Κατεχομένων – «Μόνιμη στρατηγική σύνδεση» καταγγέλλει η Λευκωσία

24/08/2026 - 6:36μμ
Φωτογραφία από τη στιγμή της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο στις 11 Αυγούστου 1996 (πηγή: el.wikipedia.org /wiki/Tasos_Isaak_murdered.jpg)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Οι προκλήσεις Αρικλί για τη δολοφονία Ισαάκ μετά τη συγγνώμη Κιζίλγιουρεκ

20/08/2026 - 5:18μμ
Ο Γιώργος Συμεωνίδης ένστολος πριν ξεσπάσουν τα γεγονότα. Είναι η μοναδική φωτογραφία που έχει από εκείνα τα χρόνια (πηγή: rodiaki.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Μαρτυρία του Γιώργου Συμεωνίδη για το 1974: «Η τύχη η δική μου ήταν καλή και έζησα»

18/08/2026 - 4:14μμ
(Φωτ.: Στρατής Μπαλάσκας/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Τιμές στον αγνοούμενο ήρωα της Κύπρου λοχία Κωνσταντίνο Πατσανά από τον δήμο Δυτικής Λέσβου

17/08/2026 - 4:20μμ
Τούρκοι στρατιώτες κατά την εισβολή (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: «52 χρόνια είναι πολλά, όχι όμως αρκετά για να λυγίσουμε», λέει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

14/08/2026 - 1:04μμ
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ  στην ενημέρωση των δημοσιογράφων (πηγή: YouTube/Ηνωμένα Έθνη)
ΚΥΠΡΟΣ

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ΟΗΕ για την εισβολή στην Κύπρο και τη Συρία

3/08/2026 - 11:24μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΥΠΡΟΣ

Γκουτέρες για Κυπριακό: Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι στην επόμενη πενταμερή για να καταλήξουμε σε λύση

31/07/2026 - 9:23μμ
Άποψη της «νεκρής ζώνης» που χωρίζει την Κύπρο, με τα συρματοπλέγματα και τη σημαία του ψευδοκράτους να δεσπόζει στο βουνό πάνω από τη Λευκωσία
(φωτ.: EPA / Katia Christodoulou)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η Άγκυρα χαρακτηρίζει στον ΟΗΕ «νόμιμη» την τουρκική εισβολή

29/07/2026 - 7:10μμ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες προσέρχεται στη Νεκρή Ζώνη της Λευκωσίας για τη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουφάν Έρχιουρμαν. Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα με προοπτική διευρυμένης συνάντησης 5+1

29/07/2026 - 1:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Μαριάννα Κουράκου δίνει συνέντευξη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, 28 Οκτωβρίου 2025 (πηγή: Glomex)

Μαριάννα Κουράκου: Η «αρτίστα» που στην ακμή της τα άφησε όλα για την οικογένεια – Και δεν μετάνιωσε

13 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: 30χρονος έκανε τους δρόμους πίστα ταχύτητας και …κέρδισε πρόστιμα 18.590 ευρώ!

41 λεπτά πριν
Το σχεδιάγραμμα της Σινώπης όπως το σχεδίασαν αξιωματικοί του Ελληνικού
Στρατού οι οποίοι έλαβαν μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία. Πάνω αριστερά διακρίνεται ο λογότυπος της Χαρτογραφικής Υπηρεσίας του Στρατού (πηγή: Α. Ν. Αναγνωστόπουλος,
«Γεωγραφία της Ανατολής,» Τ. 1, Eν Αθήναις, 1922 / Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Σισμανόγλειου
στην Κωνσταντινούπολη) Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου

Σινώπη: Η πρώτη των ελληνίδων πόλεων στον Εύξεινο Πόντο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)

Νεπάλ-Θιβέτ: Αναστέλλονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης – Υπερχείλισε λίμνη που σχηματίστηκε μετά την καταστροφή

2 ώρες πριν
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος δίπλα στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στη Σέλμα, στις 15 Μαρτίου 1965 (πηγή: Greek Orthodox Archdiocese of America)

Σαν σήμερα: Η πορεία από την οποία απουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος πριν σταθεί δίπλα στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Βέροια: 18χρονη έχασε τη ζωή της στους Καταρράκτες Δερματά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV