pontosnews.gr
Δευτέρα, 1/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κωνσταντινούπολη: Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δεν στοχοθετούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν»

14/11/2022 - 4:49μμ
Πολίτες μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά απομακρύνονται  από το σημείο της έκρηξης στην οδό Ινστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη (Φωτ.: EPA/STR)

Πολίτες μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά απομακρύνονται από το σημείο της έκρηξης στην οδό Ινστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη (Φωτ.: EPA/STR)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε σήμερα οποιαδήποτε ανάμιξή του στη βομβιστική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη στοιχίζοντας τη ζωή σε έξι ανθρώπους, για την οποία οι τουρκικές αρχές του επέρριψαν την ευθύνη.

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοθετούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», υποστήριξε το PKK σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat που πρόσκειται στο PKK.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το Κέντρο Υπεράσπισης του Λαού, έναν οργανισμό του PKK.

Το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα κατηγόρησε εξάλλου την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «δείχνει ως στόχο το Κομπάνι».

Νωρίτερα σήμερα η τουρκική αστυνομία είχε υποστηρίξει πως μια νεαρή γυναίκα συριακής υπηκοότητας, η οποία συνελήφθη στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, ομολόγησε πως πραγματοποίησε την επίθεση και πως έδρασε «κατόπιν διαταγής του PKK».

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα είχε λάβει σχετικές οδηγίες στο Κομπάνι, στη βορειανατολική Συρία.

Η πόλη Κομπάνι ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μείζων συνιστώσα των οποίων είναι η πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), σύμμαχος του PKK.

Διαψεύδουν και οι Κούρδοι της Συρίας

Οι Κούρδοι της Συρίας, που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, διέψευσαν σήμερα ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε χθες, Κυριακή, τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη και για την οποία οι τουρκικές αρχές τούς απέδωσαν την ευθύνη.

«Διαβεβαιώνουμε πως οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμιά σχέση με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και απορρίπτουμε τις κατηγορίες εναντίον τους», ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Μαζλούμ Αμπντί, επικεφαλής διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, η κύρια συνιστώσα των οποίων, η πολιτοφυλακή YPG, κατηγορήθηκε από την Άγκυρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βουλευτικές εκλογές στο Κιργιστάν, 29 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Igor Kovalenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές υπό σκιά στο Κιργιστάν: Ο ΟΑΣΕ προειδοποιεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα

1/12/2025 - 3:10μμ
(Φωτ.: EPA/John G. Mabanglo)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματοκύλισμα σε παιδικό πάρτι στην Καλιφόρνια

1/12/2025 - 1:08μμ
Μακρόν-Ζελένσκι στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA / Nicolas Tucat / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Παρίσι ο Ζελένσκι για κρίσιμες συνομιλίες – Οι πιέσεις στο Κίεβο και η αισιοδοξία Τραμπ

1/12/2025 - 11:52πμ
(Φωτ.: EPA/Chamila Karunarathne)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταστροφικές πλημμύρες σαρώνουν την Ασία – Πάνω από 1.000 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι

1/12/2025 - 9:59πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ουκρανία: Ο Ρούμπιο δηλώνει ότι οι συζητήσεις στη Φλόριντα ήταν παραγωγικές, αλλά «μένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει»

30/11/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: EPA / Andreaw Solaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Λέων ΙΔ’: Ένα παλαιστινιακό κράτος είναι η μοναδική λύση στη σύγκρουση με το Ισραήλ

30/11/2025 - 7:15μμ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια συνεδρίασης στην Κνεσέτ, την ισραηλινή βουλή (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητά χάρη στη δίκη για διαφθορά επειδή οι καταθέσεις τον εμποδίζουν να κυβερνά

30/11/2025 - 4:58μμ
Στελέχη του υπουργείου Υγείας της Γάζας ετοιμάζονται να θάψουν τις σορούς Παλαιστίνιων μαχητών που τους παρέδωσε ο Ερυθρός Σταυρός από το Ισραήλ (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου

30/11/2025 - 12:20πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Καθοριστικές συνομιλίες στη Φλόριντα για το ουκρανικό

29/11/2025 - 9:56μμ
Φωτιά σε ένα από τα δύο ρωσικά δεξαμενόπλοια μετά την ουκρανική επίθεση (φωτ.: Χ/EMPR.media)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Επίθεση σε ρωσικό «σκιώδη στόλο» – Καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ αντιπροσωπεία για την ειρηνευτική συμφωνία

29/11/2025 - 4:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ό,τι απέμεινε μετά τη δεύτερη κατάρρευση, 27 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Μπάμπης Γιαννακίδης)

Καλαμαριά: «Σβήνει» η τελευταία Σκάλα των Προσφύγων – Η ελληνική γραφειοκρατία «τρώει» ένα μνημείο

9 λεπτά πριν
Βουλευτικές εκλογές στο Κιργιστάν, 29 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Igor Kovalenko)

Εκλογές υπό σκιά στο Κιργιστάν: Ο ΟΑΣΕ προειδοποιεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα

33 λεπτά πριν
Συγκέντρωση αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)

Συγκέντρωση αγροτών στη Λάρισα για τους συλληφθέντες συναδέλφους τους

57 λεπτά πριν
Πρώτη εικόνα από την έκθεση «Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος Β΄): Οι Πρόσφυγες» (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Μια λουτράρισσα αφηγείται τη Μικρά Ασία: Η παράσταση «Του χαγιαδιού μου τ’ άσλαμα» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

1 ώρα πριν
Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Πεύκων «Παρχάρ» πριν από την εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ (φωτ.: Facebook / Τάσος Χ. Μουρτίδης)

Θεσσαλονίκη: Οι Πόντιοι Πεύκων τίμησαν τη Ζωή Δαλακλίδου – Με χορό και ανθρωπιά

2 ώρες πριν
Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στα Μάλγαρα, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Επιστροφή στα μπλόκα: Σε αναβρασμό ο πρωτογενής τομέας – Τι απαντά το υπουργείο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign