pontosnews.gr
Τρίτη, 28/03/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με ισχυρή παρουσία και στο νέο Κογκρέσο η ελληνική ομογένεια

Πολλοί ομογενείς αλλά και φιλέλληνες πολιτικοί κατάφεραν να επανεκλεγούν ή να εκλεγούν για πρώτη φορά σε δημόσιο αξίωμα

10/11/2022 - 12:30μμ
(Φωτ.: usa.gov)

(Φωτ.: usa.gov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα αποτελέσματα των μεσοπρόθεσμων εκλογών στις ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην ελληνική ομογένεια να έχει, για ακόμη μια φορά, ισχυρή παρουσία στο Κογκρέσο και στις αρχές των πολιτειών.

Σε όλα τα επίπεδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς και σε τοπικό επίπεδο, πολλοί ομογενείς αλλά και φιλέλληνες πολιτικοί κατάφεραν να επανεκλεγούν ή να εκλεγούν για πρώτη φορά σε δημόσιο αξίωμα.

Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία

Στην Φλόριντα, ο Γκας Μπιλιράκης επικράτησε με διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ και ανανέωσε τη θητεία του. Στο 97% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπιλιράκης είχε συγκεντρώσει πάνω από το 70% των ψήφων.

Στη Νέα Υόρκη, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής, Νικόλ Μαλιωτάκη, που είχε καταγράψει οριακή νίκη δύο χρόνια νωρίτερα, ανακηρύχθηκε νικήτρια απέναντι στον Δημοκρατικό Μαξ Ρόουζ με διαφορά 20 και πλέον εκατοστιαίων μονάδων.

Στο Μέριλαντ, ο Τζον Σαρμπάνης επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κογκρέσου.

Ο γιος του γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη εκλέγεται αδιαλείπτως από το 2007, όταν έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα.

Στο Νιου Χάμσιρ, ο Κρις Πάπας κέρδισε δύσκολη μάχη απέναντι στην Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του Κάρολαϊν Λέβιτ. Προεκλογικά, η επικράτηση του θεωρείτο δύσκολη: υποστηριζόταν πως επρόκειτο για μια από τις πιο ευάλωτες θέσεις των Δημοκρατικών.

Σε κάθε περίπτωση, η εκλογή του χαρακτηρίζεται κομβική για την Ελλάδα, καθώς έχει υποστηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως η τροπολογία για τα τουρκικά F-16.

Η Ελλάδα, όμως, αποκτά έναν ακόμη σύμμαχο στο Κογκρέσο. Πρόκειται για το γιο του φιλέλληνα Μπομπ Μενέντεζ, του επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο οποίος μοιράζεται το ίδιο όνομα με τον πατέρα του: εξελέγη στο Νιου Τζέρζι.

Αναμένονται ακόμη εξελίξεις για την Ντίνα Τάιτους, η οποία προηγείται σε έναν δύσκολο αγώνα στην Νεβάδα στην προσπάθεια της να επανεκλεγεί για νέα θητεία.

Ο Ρεπουμπλικανός Άλεκ Σκαρλάτος δεν κατάφερε να εκλεγεί τελικά στο Όρεγκον.

Πολιτείες

Σε επίπεδο πολιτειών, ο Αλέξης Γιαννούλιας επανέρχεται δυναμικά στη δημόσια ζωή καταλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών του Ιλινόι. Πρόκειται για πολλά υποσχόμενο Ελληνοαμερικανό, η πορεία του οποίου έχει ενδιαφέρον. .Στη Νέα Υόρκη, επανεξελέγησαν στην πολιτειακή Γερουσία ο Άντριου Γουναρδής και ο Μιχάλης Γιάνναρης.

Στη Φλόριντα, ο ομογενής Δημοκρατικός υποψήφιος κυβερνήτης των Δημοκρατικών Τσάρλι Κράιστ ηττήθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εργαζόμενοι στο Λούβρο απέκλεισαν την είσοδο του μουσείου στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απεργία στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό – Για 10η φορά οι Γάλλοι στους δρόμους

28/03/2023 - 9:33πμ
Χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι που επέβαιναν αυτοκινήτου γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρόσοψη του κτηρίου, σκοτώνοντας τον 60χρονο φύλακα με καταγωγή από τον αλβανικό βορρά, γεγονός το οποίο τροφοδότησε σενάρια περί βεντέτας, που εξακολουθεί να ανθεί στη Βόρεια Αλβανία (φωτ.: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: «Μαφιόζικη» επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό με έναν νεκρό – Άφαντοι οι δράστες

27/03/2023 - 11:26μμ
Αστυνομικοί έξω από το κτήριο του σχολείου, όπου μια έφηβη, άνοιξε πυρ αδιακρίτως οπλισμένη με δύο επιθετικά τυφέκια και ένα περίστροφο (φωτ.: ΕΡΑ/Αστυνομικό Τμήμα Νάσβιλ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 28χρονη σκότωσε τουλάχιστον τρία παιδιά και τρεις ενήλικες σε ιδιωτικό σχολείο του Τενεσί

27/03/2023 - 10:18μμ
Επισκέπτες και τουρίστες περιμένουν έξω από το Λούβρο, απέναντι από τους διαδηλωτές που απέκλεισαν την είσοδο του μουσείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διετή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο εκτεταμένων κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Θύμα» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και το… μουσείο του Λούβρου

27/03/2023 - 5:59μμ
Γάλλοι αστυνομικοί επιτηρούν διακριτικά Μουσουλμάνους που αποχωρούν από το Μεγάλο Τζαμί στο Παρίσι, μετά από τις προσευχές της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον Φρανκ Παπατζιάν, η Τουρκία έχει οργανώσει την επιρροή της στην Τουρκία μέσα από κοινοτικά σχολεία που είναι πέρα από τον έλεγχο της εθνικής εκπαίδευσης, μέσα από τζαμιά και μέσα από ριζοσπάστες ιμάμηδες (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ανησυχούν οι Αρμένιοι για τα εγκαίνια τουρκικού τζαμιού στην Αβινιόν – «Σημάδι ήπιας τουρκικής δύναμης»

27/03/2023 - 2:30μμ
Αεροσκάφος της Yeti Airlines σε τροχιά προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Κατμαντού στο Νεπάλ (φωτ.: EPA/Narenda Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Παραλίγο νέα αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ

27/03/2023 - 9:20πμ
Κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τα συντρίμμια του σπιτιού τους (φωτ.: EPA/Thomas Graning)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους – Πρόβλεψη για νέα, έκτακτα καιρικά φαινόμενα

26/03/2023 - 11:59μμ
Αστυνομικοί και πολίτες προσπερνούν φωτεινή εγκατάσταση με το γράμμα Ζ, το οποίο συμβολίζει την υποστήριξη στη ρωσική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε παραπλανητική την αναφορά της Ρωσίας στον διαμοιρασμό του πυρηνικού οπλοστασίου της (φωτ.: EPA/Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Επικίνδυνη και ανεύθυνη η Ρωσία με τα πυρηνικά – Ουκρανικό drone άνοιξε κρατήρα σε ρωσική πόλη

26/03/2023 - 6:58μμ
Το πλοιάριο της ΜΚΟ «Λουί Μισέλ» αποβιβάζει στο λιμάνι της Λαμπεντούζα 180 μετανάστες, τους οποίους διέσωσε στη θάλασσα. Οι ακτιβιστές κατήγγειλαν ότι οι ιταλικές αρχές δεν τους αφήνουν να σαλπάρουν ξανά χωρίς να τους δώσουν επαρκείς εξηγήσεις (φωτ.: EPA/Elio Desiderio)
ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ανοιχτά της Τυνησίας

26/03/2023 - 6:31μμ
Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου (φωτ.:. EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

Απεργία στη Γερμανία, η μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες – Αύξηση μισθού 550 έως 650 ευρώ θέλουν τα συνδικάτα

26/03/2023 - 2:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου του 34χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Τρίτη 28 Μαρτίου 2023. ( Φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Νέα διακοπή στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου – Στις 24 Απριλίου η δικάσιμος

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Ενώπιον του ΜΟΕ ξανά σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Ελπίζει να «σπάσει» τα ισόβια

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Εις την Ανάστασιν (Μέρος Α’)

51 λεπτά πριν
Εργαζόμενοι στο Λούβρο απέκλεισαν την είσοδο του μουσείου στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Νέα απεργία στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό – Για 10η φορά οι Γάλλοι στους δρόμους

1 ώρα πριν
Λεπτομέρεια από τον ανδριάντα του Νίκου Καπετανίδη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γιώργος Γεωργιάδης)

Στις 28 Μαρτίου 1920 ο Νίκος Καπετανίδης έγραψε ένα προφητικό άρθρο, για τη Γενοκτονία των Ποντίων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Δερβένι Κορινθίας

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign