pontosnews.gr
Κυριακή, 1/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο πυρρίχιος χορός σέρρα που είδε όλος ο κόσμος – Οι πρωταγωνιστές, το παρασκήνιο

Το pontosnews.gr μπήκε στα αποδυτήρια της «Αγια-Σοφιάς – ΟΠΑΠ Αρένα» με την Εύξεινο Λέσχη Αθηνών

21/10/2022 - 1:23μμ
Οι πυρριχιστές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών στη... σέντρα του γηπέδου της ΑΕΚ (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αθηνών / Κωνσταντίνος Καρίπης)

Οι πυρριχιστές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών στη... σέντρα του γηπέδου της ΑΕΚ (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αθηνών / Κωνσταντίνος Καρίπης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πόσες φορές έχει συμβεί ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό γήπεδο να κράτα την ανάσα του και να κάνει απόλυτη ησυχία; Πριν από την εκτέλεση ενός πέναλτι, είναι ίσως μια από τις περιπτώσεις. Κάτι που όμως σίγουρα δεν συμβαίνει συχνά είναι η… αυτόματη πειθαρχία της εξέδρας χωρίς καν να ζητηθεί· ήταν όμως τέτοια η δόνηση στην ατμόσφαιρα που ο θαυμασμός βγήκε αβίαστα.

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την τελετή εγκαινίων του νέου σπιτιού της ΑΕΚ, ωστόσο ο σέρρα χορός που αποδόθηκε από 57 πυρριχιστές παραμένει ακόμα στα μάτια πολλών.

Φόρος τιμής στις προσφυγικές ρίζες της ομάδας, το «χορό των χορών» όπως συχνά αποκαλείται, τον είδαν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο – ιδιαίτερη αίσθηση έκανε στην Τουρκία. Το όλο εγχείρημα ανέλαβε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών με πρωτεργάτη τον χοροδιδάσκαλο του σωματείου Μωυσή Καρίπη· στην ουσία όμως συμμετείχαν χορευτές που ανήκουν στο δυναμικό διαφόρων συλλόγων της Αττικής* και οι οποίοι διατηρούν φιλικούς δεσμούς με τη Λέσχη.

Όντας ένας από τους… εκλεκτούς, καθώς πήγε στο γήπεδο για πρόβα τρεις φορές πριν από τα εγκαίνια, ενώ το έζησε και με τον παλμό που έδωσαν οι γεμάτες εξέδρες, ο Μωυσής Καρίπης δήλωσε στο pontosnews.gr: «Έχω χορέψει σε πολύ μεγάλες εκδηλώσεις, αλλά αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Είχαμε ένα άγχος με τους χιλιάδες στο γήπεδο, αν θα ακούμε σωστά, αν θα ακουστούν τα παραγγέλματα, αν θα υπήρχε διαφορά στο πώς θα ακούμε εγώ με τον άλλο χορευτή γιατί ήταν τεράστια η απόσταση μεταξύ μας. Το άγχος ήταν τεράστιο. Ευτυχώς, οι θεατές λες και το ήξεραν· δεν υπήρξαν ούτε κροτίδες, ούτε τίποτα».

Είσοδος στον αγωνιστικό χώρο (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αθηνών / Κωνσταντίνος Καρίπης)

Οι πυρριχιστές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών στη… σέντρα του γηπέδου της ΑΕΚ (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αθηνών / Κωνσταντίνος Καρίπης)

Το αποτέλεσμα τελικά δικαίωσε όλους τους συντελεστές, οι οποίοι έδωσαν και αγώνα με το χρόνο, καθώς το διάστημα που είχαν για πρόβες ήταν μικρό, σχεδόν ένας μήνας. «Μας βοήθησε βέβαια και η τεχνολογία. Ανεβάζαμε βίντεο και κάναμε παρατηρήσεις για το κάθε βήμα της σέρρας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να το μελετήσει κάποιος μόνος του» σημείωσε ο Μωυσής Καρίπης.

Και αν το αποτέλεσμα φάνηκε αψεγάδιαστο στους… απ’ έξω, ο χοροδιδάσκαλος των πυρριχιστών τόνισε: «Πάντα υπάρχουν λάθη. Άλλος χορεύει καλύτερα, άλλος χειρότερα. Αλλά σημασία έχει η ομάδα και το αποτέλεσμα στο σύνολο. Αυτό είναι το δικό μας μέλημα, το σύνολο. Δεν πήγε ο καθένας σαν μονάδα να επιδείξει κάτι, δημιουργήσαμε ένα σύνολο που ήθελε να δείξει κάτι αντάξιο της ιστορίας και της στιγμής των εγκαινίων».

Πάντως τα διθυραμβικά σχόλια δικαίωσαν την όλη προσπάθεια, η οποία μάλλον δεν άρεσε σε μερίδα του τουρκικού Τύπου. «Το διαβάσαμε και εμείς, ότι αντιγράψαμε τη σέρρα. Συνέδεσαν και τη φιέστα της Τράμπζονσπορ στην οποία αν και ήταν προσκεκλημένος τελικά δεν εμφανίστηκε ο Ματθαίος Τσαχουρίδης. Άκουσα σχόλια και για τις φορεσιές, ότι “αυτές είναι δικές μας”. Και ξέρετε, αυτό είναι από κάποιους ανεγκέφαλους που θέλουν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Εγώ προσωπικά έχω ταξιδέψει στην Τραπεζούντα, έχω χορέψει στη Ματσούκα, έχω δει τον κόσμο, τα αδέρφια μας τους ποντιόφωνους με τους οποίους δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Σε κάποια πράγματα έχουμε κοινό πολιτισμό. Είναι ποντιόφωνοι, χορεύαμε τους ίδιους χορούς, έχουμε τις ίδιες φορεσιές. Ο πολιτισμός δεν μπορείς να πεις ότι είναι κτήμα δικό μας, των Τούρκων ή των Αρμενίων, είναι κάτι κοινό, που επηρεάστηκε απ’ όλους. Και αυτό το βλέπουν οι περισσότεροι, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν κάποιοι που το βλέπουν αλλιώς γιατί θέλουν να προωθήσουν μια εθνικιστική ατζέντα», δήλωσε.

Πώς όμως φτάσαμε στη σέρρα που είδαν εκατομμύρια άνθρωποι; Ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό, όμως πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. «Ήταν λογικό να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα», εξήγησε ο Μωυσής Καρίπης, ο οποίος έδωσε και το κλίμα στα αποδυτήρια:

«Αν με ρωτάτε, μερικές φορές είναι το ταξίδι για την Ιθάκη. Όταν ανέλαβα το πρότζεκ και είδα τις αμέτρητες δυσκολίες… Φανταστείτε ότι ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη για να βρεθώ με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, να γίνουν οι πρόβες με τους μουσικούς, να ετοιμαστούν τα ηχητικά. Απίστευτες ώρες συνεννοήσεων με την παραγωγή, με τους σκηνοθέτες, με τους βοηθούς. Ήταν ένα τρομερό πράγμα. Ο κόσμος, να συνεννοηθείς αν μπορούν να κάνουν πρόβες.

»Αυτά που τελικά όμως ζήσαμε έκαναν… απόσβεση στο μέγιστο. Γιατί οι πρόβες την παραμονή, αλλά κυρίως πριν από τα εγκαίνια, ήταν κάτι το μοναδικό. Για ποιον λόγο; Υπήρχε μια απίστευτη ευφορία από τους χορευτές. Περιττό να σας πω ότι είχαμε τρεις-τέσσερις λύρες και δύο αγγεία να παίζουν, δηλαδή γλεντούσαμε κάτω. Ταυτόχρονα ήταν και πάνω από 100 παιδιά από τις ακαδημίες της ΑΕΚ που δημιούργησαν ένα απίστευτο κλίμα με τα συνθήματα. Δηλαδή, μια οικογένεια, όλοι μαζί. Κάποια στιγμή εκεί που χορεύαμε πέρασε και ο κ. Μελισσανίδης. Μάλλον του είπαν ότι γινόταν χαμός κάτω. Κατέβηκε λοιπόν με ένα χαμόγελο τεράστιο και χόρεψε μαζί μας».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε ρυθμό τίκ’ (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αθηνών / Κωνσταντίνος Καρίπης)

Και αν η παρουσία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ προκάλεσε έκπληξη σε όσους τον είδαν σε ερασιτεχνικό βίντεο, άλλη τόση έκπληξη προκάλεσε ο ιερέας από τη Λιβαδειά.

Ο πατέρας Αναστάσιος Γιούλας, αν και δεν είναι Πόντιος, είναι φανατικό μέλος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, και μάλιστα έχει ράψει μόνος του ειδικό πετραχήλι με τον αετό του Πόντου. «Προτού ντυθούμε έκανε δέηση. Σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ήταν κάτι το μαγικό. Δεν το περιμέναμε, το μόνο σίγουρο», πρόσθεσε.

Ο πατέρας Αναστάσιος Γιούλας (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αθηνών / Κωνσταντίνος Καρίπης)

Με τον Ντέμη Νικολαΐδη (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αθηνών / Κωνσταντίνος Καρίπης)

Με τον Ηλία Ατματσίδη (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αθηνών / Κωνσταντίνος Καρίπης)

Μεταξύ ενθουσιασμού, συγκίνησης, κατάνυξης, του αγγείου που έπαιζε τίκ’ και της λύρας, όλοι εκείνη τη βραδιά ήταν ΑΕΚ. Όσον αφορά τα παραλειπόμενα, αυτά αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες. «Ίσως ήταν η πρώτη φορά που οι διάσημοι ήταν αυτοί που μας πλησίαζαν για να φωτογραφηθούμε, αντί να συμβαίνει το αντίθετο», ανέφερε ο Μωυσής Καρίπης, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς και τον γενικό γραμματέα της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, εκδότη και συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη, για την εμπιστοσύνη, αλλά και για την ευκαιρία να γνωρίσει ακόμα περισσότερος κόσμος το σωματείο.

«Στην επόμενη πρόβα που είχαμε ήρθαν πιο πολλοί. Λάβαμε και πάρα πολλά μηνύματα», είπε καταλήγοντας, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο ένας σύλλογος στην καρδιά της Αθήνας, στον Κεραμεικό, αλλά ο κόσμος που τον απαρτίζει.

Γεωργία Βορύλλα

—
* Συμμετείχαν μέλη από τα εξής σωματεία: Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα», Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης «Μανουήλ Κομνηνός», Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας και Περιχώρων, Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα», Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου», Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης «Μαύρη Θάλασσα», Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας, Πολιτιστικός Φορέας Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη του «Ευξείνου Πόντου» Στοκχόλμης παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς, στην ετήσια συνάντηση του σωματείου. Σάββατο 31 Οκτωβρίου (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο «Εύξεινος Πόντος» γλέντησε ποντιακά στη Στοκχόλμη – Παρών το Κιλκίς

1/11/2026 - 7:45μμ
Ο μικρός πυρριχιστής στο χορό του «Ξενιτέα» Νταχάου και Περιχώρων (πηγή: TikTok / @fani.gkavanozi)
ΠΟΝΤΟΣ

Ούτε δύο χρονών και χορεύει σέρρα – Το αίμα νερό δεν γίνεται! (βίντεο)

1/11/2026 - 5:50μμ
Ορφανά παιδιά στο προαύλιο του Κολεγίου Ανατόλια στη Μερζιφούντα, όπου λειτουργούσε ορφανοτροφείο της Near East Relief, περ. 1921-1922 (πηγή: Συλλογή Gertrude Anthony / The Bancroft Library, University of California, Berkeley)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία των Ποντίων: Η έκθεση που «θάφτηκε» – Ένας Αμερικανός ναύαρχος «φίμωσε» εργαζόμενη της Near East Relief

1/11/2026 - 5:03μμ
(Πηγή: Αρχείο Μιχάλη Αθανασιάδη / Συλλογή Φανής Δημητριάδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαυρόβατος Δράμας: Τα γαμήλια έθιμα, από την Αρχαιότητα μέχρι τις προσφυγικές κοινότητες, στο επίκεντρο της 8ης Συνάντησης Ποντιακής Λαογραφίας

1/11/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: Pontos News / Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Νοέμβριος στον Πόντο: Ο έρωτας ήθελε… τέχνη – Το τραγούδι που μετρούσε το χρόνο

1/11/2026 - 8:35πμ
Παιδιά ετοιμάζονται να αναχωρήσουν με άμαξες από το ορφανοτροφείο της Near East Relief στη Σεβάστεια, 1922-1923 (φωτ.: Little Traverse History Museum / Συλλογή Harry C. Moffett)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Δώδεκα μέρες στα χιόνια: Τα καραβάνια των ορφανών από τη Σεβάστεια

31/10/2026 - 10:12μμ
Η Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα ανάμεσα στα δέντρα δάσους της Ματσούκας (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΝΤΟΣ

Φθινόπωρο στον Βαζελώνα – Το ιστορικό μοναστήρι του Πόντου στην αγκαλιά του δάσους

31/10/2026 - 9:49μμ
Η πινακίδα «Ρωμανία» στα Πετρωτά Ροδόπης, στον τόπο όπου ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης οραματίστηκε τη δημιουργία μιας νέας πόλης, σε αρχειακή φωτογραφία (φωτ.: ale3andro / Greece.com)
ΠΟΝΤΟΣ

Ρωμανία: Νέα παρέμβαση για την πόλη που έμεινε στα σχέδια – Πρόταση για προτομή του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

31/10/2026 - 8:39μμ
Ο Τόμας Άλεν χορεύει με εργαζομένους των μεταλλείων Λιτζεσί, κοντά στη Νικόπολη του Πόντου. Στο κέντρο της φωτογραφίας διακρίνεται ο λυράρης, Μάιος 1891 (φωτ.: συλλογή Γουίλιαμ Σάχτλεμπεν / UCLA Library, μέσω Jelle Verheij)
ΠΟΝΤΟΣ

Όταν ένας Αμερικανός χόρεψε με λύρα στα μεταλλεία της Γαράσαρης

31/10/2026 - 3:58μμ
Η 92χρονη Παρθένα Χαραλαμπίδου (στιγμιότυπο από το βίντεο του OpenTV)
ΠΟΝΤΟΣ

Θεσσαλονίκη: Αντιμέτωπη με την απειλή έξωσης βρέθηκε η υπερήλικη Πόντια Παρθένα Χαραλαμπίδου, με αναπηρία 87%

31/10/2026 - 8:57πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέλη του «Ευξείνου Πόντου» Στοκχόλμης παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς, στην ετήσια συνάντηση του σωματείου. Σάββατο 31 Οκτωβρίου (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου)

Ο «Εύξεινος Πόντος» γλέντησε ποντιακά στη Στοκχόλμη – Παρών το Κιλκίς

11 λεπτά πριν
Ένας από τους συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα οδηγείται στον εισαγγελέα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Έκρηξη στην Πλάκα: Ο «Αργύρης», ο «Μπούμπου» και ο χαλκός της τραγωδίας

38 λεπτά πριν
Η μία από τις δύο νταλίκες που ενεπλάκη στο τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤnews)

Εγνατία Οδός: Σύγκρουση φορτηγών και καραμπόλα έξι οχημάτων στα διόδια Πολυμύλου

42 λεπτά πριν
Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο στοιχείων σε περαστικούς κοντά στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 24 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Μόσχα: Ανήλικος κρατείται για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης – Το «ευχαριστώ» της FSB στις ΗΠΑ

59 λεπτά πριν
Ιρανή περπατά μπροστά από αντιαμερικανική τοιχογραφία με θέμα τις διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ, κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ιράν-ΗΠΑ: Το Ορμούζ στο τραπέζι στην Ντόχα, με τον Τραμπ να απειλεί με νέα πλήγματα

1 ώρα πριν
Παραλιακή όψη των Βαρωσίων, με τα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία, τον Οκτώβριο του 2017 (φωτ.: Zairon / Wikimedia Commons

Έκαναν τα Βαρώσια «ατραξιόν» για το Halloween – Η ομογένεια τούς ανάγκασε σε συγγνώμη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV