pontosnews.gr
Παρασκευή, 6/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ενές Καντέρ σε Ιερώνυμο: Ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες και θέλει πόλεμο, αλλά δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό

Ο Τούρκος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής που διαπρέπει στο NBA επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

19/10/2022 - 7:44μμ
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος περπατά πιασμένος από το χέρι του Τούρκου μπασκετμπολίστα του NBA Ενές Καντέρ ο οποίος τον επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος περπατά πιασμένος από το χέρι του Τούρκου μπασκετμπολίστα του NBA Ενές Καντέρ ο οποίος τον επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Τούρκος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής Ενές Καντέρ, που διαπρέπει στο NBA.

Πώς του φαίνεται η Ελλάδα ρώτησε ο αρχιεπίσκοπος τον Ενές Καντέρ, ο οποίος απάντησε ότι έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας, ότι αισθάνεται πως «είμαστε μία οικογένεια». Επίσης, τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ μας συνδέουν τόσο πολλά.

Ο μακαριώτατος επισήμανε ότι οι λαοί είναι αγαπημένοι και πως οι συγκρούσεις αφορούν μόνον πρόσωπα. «Να ευχηθούμε ο Θεός να φωτίσει όλους τους άρχοντες και στην Τουρκία και στην Ελλάδα, ακόμη και στην Αμερική, να υπάρξει πνεύμα αγάπης και ένωσης», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Ενές Καντέρ ζήτησε να μάθει την άποψη του αρχιεπισκόπου για το προσφυγικό ζήτημα και ο μακαριώτατος απάντησε ότι θα προτιμούσε να του δείξει τι γίνεται στην πράξη, με τα συσσίτια και τα δέματα αγάπης που στέλνονται σε χιλιάδες ανθρώπους, καθημερινά.

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο καλαθοσφαιριστής από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι Τούρκοι που φεύγουν εξαιτίας του καθεστώτος της κυβέρνησης Ερντογάν και έρχονται στην Ελλάδα αισθάνονται τη φιλευσπλαχνία των Ελλήνων περισσότερο από των συμπατριωτών τους. Σε άλλο σημείο, είπε προς τον αρχιεπίσκοπο ότι έχει διαβάσει και έχει εντυπωσιαστεί με το έργο του και συμπλήρωσε: «Όλοι προσεύχονται για εσάς και την υγεία σας».

Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Τούρκο μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ που αγωνίζεται στο NBA (Φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αθηνών/Χρήστος Μπόνης)

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ενές Καντέρ απάντησε: «Δυστυχώς, υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για πολιτικούς λόγους, αλλά θέλω να πω πως ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό». Πρόσθεσε, ακόμη, επ’ αυτού ότι ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες και θέλει πόλεμο. Επειδή είναι προ των εκλογών στην Τουρκία, θέλει να δημιουργήσει μεγάλο χάος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, που ψάχνει παράνομα για πετρέλαιο και θέλει να εισβάλει στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό και ότι είναι πολλοί εκείνοι που αγαπούν τους Έλληνες, την ελληνική κουλτούρα, τη θρησκεία τους και τη σέβονται πολύ, αλλά «η εξωτερική και εσωτερική πολιτική είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζω», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση, υπογράμμισε ότι θέλει να συνεχίσει να μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν με ενδιαφέρει τι κόμμα εκπροσωπεί κάποιος, πρέπει να νοιάζεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δυστυχώς δεν τα έχουμε στην Τουρκία, δεν υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, θρησκείας, έκφρασης, παρά μόνο διαμαρτυρία. Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι η γέφυρα του Ισλάμ και της Δύσης, αλλά εξαιτίας του Ερντογάν είναι αδύνατον και ελπίζω ο τουρκικός λαός να μπορέσει να το δει αυτό», κατέληξε ο Ενές Καντέρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παλαιότερες πλημμύρες στο νομό Έβρου, με το νερό του Άρδα να έχει καλύψει τα πάντα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένη επιφυλακή στην Ορεστιάδα για τον Άρδα και τον Έβρο – Αναμένεται μεγάλος όγκος υδάτων

6/02/2026 - 1:56μμ
(Φωτ.: pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Η «αθώα» απάτη περί δήθεν επιστροφής χρημάτων

6/02/2026 - 11:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στις 7 & 8 Φεβρουαρίου

6/02/2026 - 9:32πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακινητοποιημένα σήμερα τα πλοία στον Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας

6/02/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές – Οι νοτιάδες φέρνουν αφρικανική σκόνη

6/02/2026 - 8:08πμ
Από τις προσπάθειες εντοπισμού του άτυχου οδηγού (φωτ.: EUROKINISSI / «Παρατηρητής της Θράκης»)
ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Νεκρός ο οδηγός που παρασύρθηκε από χείμαρρο σε ιρλανδική διάβαση

5/02/2026 - 9:59μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

«Βιολάντα»: Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη και σε γραφεία – Αποκαλύφθηκε το σημείο της διαρροής προπανίου

5/02/2026 - 7:11μμ
Απεγκλωβισμός από την οδό Παπαγεωργίου στον Πύργο, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ilialive.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

«Πνίγηκε» ο Πύργος από την κακοκαιρία – Προβλήματα και στην Αρχαία Ολυμπία

5/02/2026 - 5:23μμ
Ο Γιάννης Παναγόπουλος στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν έχω να κρύψω ή να φοβηθώ τίποτα – Η αλήθεια θα αποκατασταθεί

5/02/2026 - 4:04μμ
Ό,τι απέμεινε από το τμήμα του «Βιολάντα» όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: offnetwork.gr / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βιολάντα: Έρευνα για άδειες, ελέγχους και σοβαρές παραλείψεις πριν από την έκρηξη

5/02/2026 - 1:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)

Μακεδονίτικη τηγανιά – Μεθυσμένη και λαχταριστή

18 λεπτά πριν
Η Άννα Στρατινάκη κατά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Συνήγορος του Καταναλωτή, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Άννα Στρατινάκη: Παραίτηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς

42 λεπτά πριν
Ο σημερινός εκδότης της «Απογευματινής» Μηνάς Βασιλειάδης (φωτ.: Bulent Kilic)

Μηνάς Βασιλειάδης: Ο (τωρινός) άνθρωπος πίσω από την τελευταία ελληνόγλωσση εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης

1 ώρα πριν
Παλαιότερες πλημμύρες στο νομό Έβρου, με το νερό του Άρδα να έχει καλύψει τα πάντα (φωτ.: EUROKINISSI)

Αυξημένη επιφυλακή στην Ορεστιάδα για τον Άρδα και τον Έβρο – Αναμένεται μεγάλος όγκος υδάτων

2 ώρες πριν
Συμμαχική στρατιωτική άσκηση «Ramstein Flag 24» στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 (φωτ.: ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)

Υπόθεση κατασκοπείας με σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας: Υψηλή τεχνολογία, τηλεπικοινωνίες και ΝΑΤΟ

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερη εκδήλωση των «Ιώνων» (φωτ.: Facebook / Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Nέας Ιωνίας Μαγνησίας)

Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign