pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θορυβήθηκαν οι Γερμανοί από την πρόθεση του Ερντογάν να εντάξει την Τουρκία στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης

Αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Τούρκου προέδρου στη Σύνοδο Κορυφής στο Ουζμπεκιστάν - Μόνο οι Γερμανοί εθνικιστές υπέρ της Άγκυρας

19/09/2022 - 12:55μμ
«Οικογενειακή» φωτογραφία από τη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (Φωτ.: EPA/Sergei Bobylev/Sputnik/Kremlin)

«Οικογενειακή» φωτογραφία από τη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (Φωτ.: EPA/Sergei Bobylev/Sputnik/Kremlin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αντιδράσεις σε όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα προκαλεί η συμμετοχή του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO) στο Ουζμπεκιστάν. Ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούργκεν Τριτίν ζητά «πιο δυναμική» πολιτική έναντι της Τουρκίας, ακόμη και οικονομικά μέτρα, ενώ «σοβαρό λάθος» χαρακτηρίζει τη στάση της Άγκυρας εκπρόσωπος του SPD.

Η Τουρκία, κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, θέλει να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO) – έναν οργανισμό με επικεφαλής τη Ρωσία και κυρίως την Κίνα. «Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούν μέχρι πότε θα επιτρέπουν στον (Ταγίπ) Ερντογάν να τους σέρνει από τη μύτη», δηλώνει ο κ. Τριτίν στην εφημερίδα «Die Welt» και τονίζει: «Η Τουρκία εμποδίζει το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη. Κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ. Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, κάνει περισσότερα και από ό,τι η Κίνα για την παράκαμψη των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Ο Ερντογάν φρενάρει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Και τώρα θέλει να ενταχθεί στον SCO μαζί με το Ιράν. Είναι καιρός για μια πιο δυναμική πολιτική έναντι της Τουρκίας». Όπως επισημαίνει το στέλεχος των Πρασίνων, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να εξεταστούν αναγκαστικά οικονομικά μέτρα σε βάρος της Τουρκίας.

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Νιλς Σμιντ θεωρεί «σοβαρό λάθος» το σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν και το ερμηνεύει ως μια νέα προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τις εσωτερικές πολιτικές δυσκολίες. «Στην εξωτερική πολιτική, αυτό θα ήταν ένα ακόμη συμβολικό βήμα απομάκρυνσης από τη Δύση και τις αξίες της – ένα σοβαρό πολιτικό λάθος για το μέλλον της Τουρκίας», αναφέρει ο κ. Σμιντ.

Στην αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γιόχαν Βάντεπουλ επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία, υπό την ηγεσία του Ταγίπ Ενρτογάν, έχει επανειλημμένα λάβει μέτρα τα οποία θέτουν υπό αμφισβήτηση το εάν η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ. «Το φλερτ με τον SCO πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Ο οργανισμός έχει σαφώς διαφορετικές αξίες και προτεραιότητες από το ΝΑΤΟ και στρέφεται έτσι εναντίον μας», αναφέρει ο κ. Βάντεπουλ στη Welt και συνεχίζει: «Πρέπει να πούμε στον κ. Ερντογάν πολύ ξεκάθαρα ότι μια εκτροπή δεν είναι ούτε εφικτή ούτε συμβατή με τις θεμελιώδεις αξίες του ΝΑΤΟ. Για μία ακόμη φορά φαίνεται πόσο προβληματικό είναι το γεγονός ότι ο καγκελάριος Σολτς μέχρι σήμερα δεν έχει οικοδομήσει μια καλή, αξιόπιστη σχέση διαλόγου με τον Ταγίπ Ερντογάν».

Υπέρ της Τουρκίας, αντιθέτως, τάσσεται η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), με τον αρχηγό της Τίνο Χρουπάλα να δηλώνει ότι η Άγκυρα «προφανώς αναγνώρισε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ουκρανίας ότι σε έναν πολυπολικό κόσμο απαιτούνται πολλαπλές πολιτικές επιλογές, αλλά στη χώρα μας αυτές τις επιλογές τις εμποδίζουν ειδικά οι Πράσινοι και έτσι η μονόπλευρη εξάρτηση από τη Δύση παραμένει».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

30/07/2026 - 10:04πμ
Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Europa League: Ο Κωνσταντέλιας υπέγραψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ

42 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)

Πύρινος κλοιός σε Πρέβελη, Πάρο και Κάλυμνο – Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

48 λεπτά πριν
Εξόδιος Ακολουθία του πυροσβέστη Εμμανουήλ Στρατιδάκη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος στη μεγάλη πυρκαγιά στη περιοχή του Ρεθύμνου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Γερακάρι Αμαρίου (φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ / EUROKINISSI)

Ρέθυμνο: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 58χρονο πυροσβέστη Μανώλη Στρατιδάκη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: masterchefau/instagram)

Πέτρος Παπαθωμάς: Κάνει περήφανη την ομογένεια καθώς διεκδικεί τον τίτλο του MasterChef Αυστραλίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign