pontosnews.gr
Κυριακή, 21/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παρελθόν οι επεμβάσεις καρδιάς με ανοιχτό θώρακα – Ποιος ο ρόλος της ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής

Στη Θεσσαλονίκη το 1ο Παγκόσμιο Forum για την Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

6/09/2022 - 3:28μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική καθιστά παρελθόν τις χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς που γίνονταν με ανοιχτό θώρακα. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και της απεικόνισης, οι καρδιοχειρουργοί έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και τα πραγματοποιούν, ελάχιστα επεμβατικά, εγχειρήσεις καρδιάς.

Το επιτυγχάνουν μέσω πολλών μικρών τομών, με τη χρήση ειδικών τηλεσκοπικών εργαλείων, ρομπότ, τρισδιάστατων εικόνων και απεικονιστικών μεθόδων, όπως το υπερηχογράφημα, η αξονική και η μαγνητική καρδιάς καθώς και η ηλεκτροφυσιολογική απεικόνιση.

«Η ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική είναι η εξέλιξη της καρδιοχειρουργικής. Παραδοσιακά έχουμε συνδέσει την καρδιοχειρουργική με ανοιχτούς θώρακες και με μεγάλες τομές. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Με την ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική, η οποία επιτυγχάνεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας, είμαστε σε θέση σήμερα να χειρουργήσουμε με κλειστό το θώρακα και αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα μια πολύ πιο γρήγορη ανάρρωση, μικρότερες τομές, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, πολύ καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα», επισημαίνει ο καρδιοχειρουργός Αντώνιος Πίτσης, με αφορμή το 1ο Παγκόσμιο Forum για την Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική «The Edge of tomorrow-Endoscopic Cardiac Surgery», που διοργανώνει 9-10 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ενδοσκόπων Καρδιοχειρουργών (Endoscopic Cardiac Surgeon Club) υπό την αιγίδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Το συνέδριο σύμφωνα με τον καρδιοχειρουργό είναι τεράστιας σημασίας καθώς «σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την καρδιοχειρουργική και τη μετάβασή της στο αύριο, το οποίο άρχισε ήδη να διαφαίνεται με την ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική».

«Η καρδιοχειρουργική, με την εξέλιξη της τεχνολογίας (ειδικά τηλεσκοπικά εργαλεία, ρομπότ, τρισδιάστατες εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης), αλλά και την εξέλιξη της απεικόνισης (υπερηχοκαρδιογράφημα, αξονική και μαγνητική καρδιάς, ηλεκτροφυσιολογική απεικόνιση) δίνει τη δυνατότητα στον καρδιοχειρουργό να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει το χειρουργείο ελάχιστα επεμβατικά. Εγκαταλείπεται η διάνοιξη του στέρνου και η πρόσβαση στην καρδιά γίνεται μέσω πολύ μικρών τομών» προσθέτει.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η εμβάθυνση της γνώσης ως προς τη διάγνωση και αντιμετώπιση των δομικών παθήσεων της καρδιάς, της στεφανιαίας νόσου, καθώς και της αντιμετώπισης της κολπικής μαρμαρυγής, μέσω της συσχέτισης της κλινικής εικόνας, της απεικόνισης (με υπερηχοκαρδιογράφημα, αξονική και μαγνητική καρδιάς, ηλεκτροφυσιολογική απεικόνιση κ.τλ.) καθώς και των τρισδιάστατων ενδοσκοπικών εικόνων υψηλής ανάλυσης από το χειρουργείο. Αυτό θα επιτευχθεί με την αναμετάδοση, σε πραγματικό χρόνο, τρισδιάστατων εικόνων ενδοσκοπικών καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, από τις χειρουργικές αίθουσες του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, αλλά και μαγνητοσκοπημένων ενδοσκοπικών επεμβάσεων καρδιάς από τα μεγαλύτερα καρδιοχειρουργικά κέντρα του κόσμου.

Το συνέδριο απευθύνεται σε καρδιοχειρουργούς, κλινικούς καρδιολόγους, επεμβατικούς καρδιολόγους, καρδιολόγους απεικόνισης, ηλεκτροφυσιολόγους, καρδιοαναισθησιολόγους, τεχνικούς εξωσωματικής κυκλοφορίας και μέλη της ομάδας καρδιάς.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pickpik.com)
ΥΓΕΙΑ

Εξαιρετικά νέα: Έρευνα έδειξε ότι χημική ουσία στη μαύρη σοκολάτα μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση

11/12/2025 - 1:52μμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Η παγκόσμια κρίση βίας κατά παιδιών και γυναικών που παραμένει αόρατη: Νέα στοιχεία σοκ

10/12/2025 - 12:25μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΥΓΕΙΑ

Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Δύο Έλληνες πρωτοστατούν στη θεραπεία των πιο δύσκολων εγκεφαλικών όγκων, αρχικά σε παιδιά

29/11/2025 - 6:39μμ
(Φωτ.: EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΥΓΕΙΑ

Γρίπη: Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη

22/11/2025 - 9:35πμ
Η παραπληροφόρηση διογκώθηκε στη διάρκεια της πανδημίας σχετικά με τα εμβόλια για τον covid (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Εβδομαδιαίο δελτίο ενημέρωσης για ψευδείς ειδήσεις για θέματα υγείας – Το πρώτο έρχεται τον Δεκέμβριο

16/11/2025 - 10:57πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Η φυματίωση παραμένει η φονικότερη μολυσματική νόσος, με 1,23 εκατ. θανάτους το 2024

13/11/2025 - 9:00πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/biancavandijk-9606149/)
ΥΓΕΙΑ

Αυτισμός: Τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν πως δεν συνδέεται με τη χρήση παρακεταμόλης κατά την κύηση

10/11/2025 - 10:27πμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/bruno141990-3044791)
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια ανησυχία για τα οδοντιατρικά αμαλγάματα που περιέχουν υδράργυρο – Τι ζήτησαν οι ΗΠΑ

3/11/2025 - 9:15μμ
(Πηγή: pixabay.com/ PDPics)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του προστάτη: Νέα δεδομένα από ευρωπαϊκή μελέτη που διήρκεσε 23 χρόνια

31/10/2025 - 12:05μμ
Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο, την κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Αναστάσης Ναρεκιάν)
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Οι ουρολοιμώξεις συνδέονται με την κατανάλωση κρέατος – Τι συστήνουν οι ειδικοί

24/10/2025 - 2:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Απεβίωσε η Λίλα Μαραγκού, σημαντική μορφή της ελληνικής αρχαιολογίας

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Η ένωση Ποντίων Σουρμένων γιορτάζει τα Χριστούγεννα με χορό και παραδοσιακή μουσική

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Χριστουγεννιάτικη γκέλα ο Ολυμπιακός – Νίκες-ανάσα για Άρη, Βόλο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/epona.gr)

Live το «Αντάμωμαν 2025» της ΕΠΟΝΑ στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου

6 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την περσινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης)

Ο Άγιος Βασίλης θα περάσει μια βόλτα από τον Σύλλογο Ποντίων στην Ξάνθη

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: «Καθάρισε» στο τέλος ο Παναθηναϊκός – Στην παράταση ο Άρης

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign