pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Δεν ξέρω ποιος είναι υπό παρακολούθηση, οι πολιτικοί δεν εξαιρούνται

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν έδωσε απάντηση στο γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν στο στόχαστρο

26/08/2022 - 4:52μμ
(Φωτ.: EYROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ.: EYROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής, στην πρώτη σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μετά την αποκάλυψη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά το διάγγελμα, ισχυρίστηκε ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να εξαιρούνται από τις νόμιμες παρακολουθήσεις. Εντούτοις, δεν έδωσε απάντηση στο γιατί ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν ευρωβουλευτής κρίθηκε επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

«Οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όποιον κρίνουν. Για τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να υπάρχει πιο αυστηρό φίλτρο. Εγώ πρώτος δέχθηκα ότι στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη αυτό το φίλτρο δεν υπήρχε. Είμαι ανοιχτός να ακούσω προτάσεις πώς αυτή η διαδικασία μπορεί να βελτιωθεί. Η πρώτη βελτίωση είναι η διπλή έγκριση από τη δικαστική Αρχή», είπε.

Σχετικά με τις απομακρύνσεις του γενικού γραμματέα Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα ισχυρίστηκε ότι έγιναν διότι το… φίλτρο στην περίπτωση Ανδρουλάκη δεν υπήρξε. Επανέλαβε ωστόσο ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη και ότι το γιατί επελέγη το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο θα απαντηθεί μόνο μέσα από απόρρητη ενημέρωση.

Από την πρώτη ώρα που η κυβέρνηση έλαβε γνώση των γεγονότων κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί προσωπικά, καθώς τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Ενώ άλλαξε την ελαστικότερη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, θέτοντας διπλό δικαστικό φίλτρο στις επισυνδέσεις.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 26, 2022

Παρόλο που η ΕΥΠ ανήκει στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει ποιος παρακολουθείται και γιατί. Μάλιστα, προσπάθησε να βάλει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να πει αν γίνονταν παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ την περίοδο της διακυβέρνησής του. Νωρίτερα ο ίδιος είχε κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη, ισχυριζόμενος ότι είχαν καταγγείλει υποκλοπές, όλοι ωστόσο τον διέψευσαν.

«Με κατηγορήσατε ότι εγώ έδωσα εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Αναρωτιόμουν μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν ήξερα τίποτα για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, ή άλλου πολιτικού ή δημοσιογράφου» επανέλαβε.

Κάθε πρωτοβουλία μας οφείλει να σεβαστεί το σημαντικό εθνικό έργο που επιτελεί σήμερα η ΕΥΠ. Θα πρέπει να βελτιώσει και όχι να βαλτώσει τη δράση της. Γιατί είναι η ΕΥΠ που συντέλεσε καθοριστικά ώστε να μας βρει έτοιμους η μαζική μεταναστευτική εισβολή που επιχειρήθηκε στον Έβρο.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 26, 2022

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι… πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί, σημειώνοντας ότι πλέον τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχει δεδομένη και ότι σύντομα αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας από καθεστωτικές πρακτικές.

Ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο εθνικής ασφάλειας ήταν υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, αλλά και ποιοι ακόμα βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι στο στόχαστρο της ΕΥΠ. «Ποιος ο λόγος για τον οποίο ακούγατε τον Ανδρουλάκη;», επανέλαβε, σχολιάζοντας ότι «το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και ότι θα το πείτε στον ίδιο, είναι παιδικό».

Δώστε μία απάντηση. Ποιος ήταν ο εθνικός λόγος; Είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι κατάσκοπος ξένων Δυνάμεων; Είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα; Σταματώ την αγόρευσή μου και σας δίνω το λόγο. Πάρτε το μικρόφωνο και απαντήστε. Δεν το κάνετε…#Βουλη

— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) August 26, 2022

Σημείωσε ακόμα ότι είναι προβληματική η παραδοχή ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις, προσθέτοντας ότι αφότου η κυβέρνηση πιάστηκε στα πράσα ο πρωθυπουργός ματαίως προσπαθεί να ανακαλύψει αντιπερισπασμούς και φτηνές δικαιολογίες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για τα Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή, στήνονται 14 κάλπες

16/06/2025 - 1:48μμ
Ιρανοί σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ στην Τεχεράνη, 14 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιράν-Ισραήλ: Γιατί η Αθήνα φοβάται την ανατροπή των μουλάδων

16/06/2025 - 1:24μμ
Με την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου έκλεισε το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Επιστρέψαμε, είμαστε όρθιοι – Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή

15/06/2025 - 6:40μμ
Στιγμιότυπο από το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου – Ποιοι και γιατί διαφώνησαν με το κείμενο θέσεων

15/06/2025 - 11:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία – Τι αλλάζει

11/06/2025 - 5:03μμ
Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ΚΟΚ
(φωτ.: EUROKNISSI / Δήμητρα Κούτρα / Toklik)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Νομοθετικές βελτιώσεις Κυρανάκη για ταξί, τροχόσπιτα, πρόστιμα

10/06/2025 - 10:52μμ
Ο Βασίλης Στίγκας στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογοδικείο για Σπαρτιάτες: Τρεις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Στίγκας χάνουν την έδρα τους

10/06/2025 - 1:02μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια της Γαλλίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου δύο εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Κυκλάδες

9/06/2025 - 7:16μμ
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον χάρτη (φωτ.: Χ/ΓΕΕΘΑ-HNDGS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρτης του 1585 με τον Εύξεινο Πόντο εξόργισε την Τουρκία – «Φαιδρότητα» απαντά το ΥΠΕΘΑ

6/06/2025 - 6:29μμ
(Πηγή: Creative Commons/ Panoramio)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά: Σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών οι συνομιλίες Ελλάδας-Αιγύπτου

1/06/2025 - 10:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ EUROKINISSI)

Φωτιά Άνω Σούλι Μαραθώνα: Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/elpnaousas)

7η χρονιά «Οι Λύρες στις Πηγές» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

55 λεπτά πριν
Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

1 ώρα πριν
Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

2 ώρες πριν
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

2 ώρες πριν
Η Κλαυδία στον ημιτελικό της EUROVISION (φωτ.: EBU / Sarah Louise Bennett)

Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών τιμά την Κλαυδία με μια μεγάλη εκδήλωση

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign