pontosnews.gr
Κυριακή, 11/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κώστας Τασούλας για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας: Όλη διαδικασία μετατράπηκε σε «σουρωτήρι»

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κατά των διαρροών που σημειώθηκαν

24/08/2022 - 7:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, προέβη σε δήλωση με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τις απαράδεκτες διαρροές που συνέβαιναν ακόμα και κατά τη διάρκειά της, κάνοντας λόγο για «συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης» και μετατροπή της όλης διαδικασίας σε «σουρωτήρι».

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Βουλής:

Όπως είναι γνωστό, η Βουλή των Ελλήνων, μέσω συγκεκριμένων προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών ανέλαβε, πέραν της Δικαιοσύνης, ένα σοβαρό μέρος ελέγχου της υπόθεσης παρακολούθησης του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Προβλέπεται συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων την Παρασκευή 26/8, συζήτηση και απόφαση της Ολομέλειας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τη Δευτέρα 29/8, βάσει της νέας αναθεωρημένης συνταγματικής διάταξης του Νοεμβρίου του 2019 και ήδη σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εξέφρασε την απαιτούμενη θετική γνώμη της για το διορισμό του Πρέσβη κ. Δεμίρη, ως νέου διοικητού της ΕΥΠ.

Όμως, η εν λόγω συνεδρίαση, παρά τον αυστηρά απόρρητο χαρακτήρα της, μεταδίδετο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της επιλεκτικά σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης με αποτέλεσμα να μετατραπεί έτσι η όλη διαδικασία σε «σουρωτήρι», δίνοντας την εντύπωση πως η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών είναι εντελώς προσχηματική και το μόνο που ενδιαφέρει τελικά είναι η αναπάντητη, άρα και ανεξέλεγκτη, δημοσιότητα, λόγω ακριβώς και του ότι οι υπεύθυνοι και επώνυμοι θεσμικοί φορείς αδυνατούν να απαντούν. Σημειώνω εδώ ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους.

Η διενέργεια ελέγχων και η επιδίωξη διορθώσεων σε θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ πρέπει να προχωρήσουν, αλλά και να διαφυλαχθούν από τη μετατροπή τους σε επιλεκτικό, παράνομο και εκτός ελέγχου καθημερινό ανάγνωσμα διαστρεβλώσεων, που αποβαίνει τελικά αδιέξοδο ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα, στο ξεκίνημα αυτών των διαδικασιών, να τονίσω την ανάγκη πιστής τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών. Δεν γίνεται να ζητούμε την ενεργοποίηση Επιτροπών και θεσμικών πρωτοβουλιών και ταυτόχρονα οι ίδιοι να περιφρονούμε και να καταπατούμε τον τρόπο λειτουργίας τους, στον οποίον όλοι έχουμε συμφωνήσει. Ήδη επικοινώνησα και αναζήτησα από όλα τα κόμματα την υπεύθυνη προς τούτο στάση και συμπαράστασή τους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Mercosur (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Δίχτυ προστασίας για 21 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα – Νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «βλέπει» η κυβέρνηση

9/01/2026 - 10:58μμ
(Φωτ.: minedu.gov.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διδυμότειχο: Ορκίστηκε ο νέος μουφτής Εμίν Σερίφ

9/01/2026 - 4:59μμ
Ο Παύλος Ασλανίδης σε εκδήλωση για τα Τέμπη (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ασλανίδης κατά Καρυστιανού για το νέο κόμμα – «Κανείς δεν είναι μαζί της»

7/01/2026 - 8:10μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτός ευρωομάδας ο Νικόλας Φαραντούρης – «Δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του κόμματος»

7/01/2026 - 2:49μμ
Στο μπλόκο των αγροτών στο Άργος (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανακοινώσεις την Τετάρτη από την κυβέρνηση, πριν από το 48ωρο μπλακ άουτ

5/01/2026 - 1:53μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τάκης Βαμβακίδης: Η διπλή δυναμική επιστροφή στο σανίδι, με Καραγκιόζη και «Ροδάφ’νον»

12 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω κακοκαιρίας

48 λεπτά πριν
Διαδηλωτές κατά του καθεστώτος υψώνουν σημαίες του Ιράν στη διάρκεια διαδήλωσης στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA/Matias Basualdo)

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί λόγω των διαδηλώσεων – ΗΠΑ και Ισραήλ παρακολουθούν τις εξελίξεις

1 ώρα πριν
Η 85χρονη 85χρονη Γεωργία Αθανασιάδου ως Μπάμπω (φωτ.: facebook/Σύλλογος Σκεπαστού)

Μια ακούραστη 85χρονη «Μπάμπω» έσυρε και φέτος τον χορό στο Σκεπαστό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Greek Basketball League: Άνετες νίκες για Ολυμπιακό, ΑΕΚ – Ζορίστηκε ο Παναθηναϊκός, ανάσα για Μαρούσι

3 ώρες πριν
Δυνατοί άνεμοι και βροχόπτωση προκάλεσαν την πτώση δέντρων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Αλεξούδης)

Ακραία και απρόβλεπτη η καταιγίδα που χτύπησε την Αλεξανδρούπολη – «Από θαύμα δεν σημειώθηκαν δυστυχήματα»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign