pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον Αλέξη Κούγια αναθέτει την υπεράσπισή της – Τι λέει ο γνωστός ποινικολόγος

Με δήλωση από τις φυλακές Κορυδαλλού

24/08/2022 - 6:06μμ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια (φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια (φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με δήλωσή της από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται προσωρινά, η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία των τριών παιδιών της, γνωστοποιεί ότι από εδώ και στο εξής δικηγόρος της θα είναι ο Αλέξης Κούγιας.

Η δήλωσή της

Η κάτωθι υπογράφουσα Σωτηρία Πισπιρίγκου του Ανδρέα, προσωρινά κρατούμενη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και ήδη κατηγορούμενη για το ότι δήθεν διέπραξα τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των τριών τέκνων μου Γεωργίας, Μαρίας-Ελένης και Ίριδας Δασκαλάκη, διά της παρούσης δηλώνω ότι από σήμερα μοναδικός δικηγόρος υπεράσπισής μου σε όλες τις υποθέσεις και σε όλες τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζω σε ανακριτικό επίπεδο, είναι ο Δικηγόρος Αθηνών κος Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου με ΑΜ ΔΣΑ: 8846 και διεύθυνση γραφείου λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, αρ.55.

Με την παρούσα εξουσιοδοτώ τον ως άνω δικηγόρο όπως αντ’ εμού και για λογαριασμό μου λαμβάνει αντίγραφα όλων των δικογραφιών που εκκρεμούν εις βάρος μου για τις ως άνω αναφερόμενες πράξεις από τα ανακριτικά γραφεία που εκκρεμούν και τις ανακρίσεις που διεξάγονται εις βάρος μου από τις κκ Ανακρίτριες, Χριστίνα Σαλάππα και Ευγενία Τζωρτζάτου, καταθέτει αιτήματα και υπομνήματα για την απόδειξη της αθωότητός μου και παρίσταται ενώπιον οιασδήποτε αρχής για την εκπροσώπησή μου.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο μόνος δικηγόρος, ο οποίος με εκπροσωπεί στις ως άνω υποθέσεις είναι ο κύριος Αλέξιος Κούγιας και καταργώ κάθε άλλο δικηγόρο, ο οποίος μέχρι σήμερα με εκπροσωπούσε.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπισή της και εξηγεί γιατί

Σε ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος αιτιολόγησε την απόφασή του να αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση, τονίζοντας πως «η αποκλειστική αιτία της αποδοχής ήταν η διαπίστωση από εμέ πρωτοφανών ιατροδικαστικών, παθολογοανατομικών, μαρτυρικών και αστυνομικών επιλογών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Πριν από λίγη ώρα, και μετά από ενδελεχή μελέτη τής μέχρι τώρα σχηματισθείσης δικογραφίας, την οποία έκανα εκμεταλλευόμενος το χρόνο της αναρρώσεώς μου, μετά τη σοβαρότατη εγχείριση στην οποία υποβλήθηκα προ μηνός, αποδέχτηκα την έκκληση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου και της οικογενείας της να αναλάβω αποκλειστικά και με τη βοήθεια των συνεργατών του γραφείου μου την υπεράσπισή της.

Η αποκλειστική αιτία της αποδοχής ήταν η διαπίστωση από εμέ πρωτοφανών ιατροδικαστικών, παθολογοανατομικών, μαρτυρικών και αστυνομικών επιλογών.

Στην επί πενήντα χρόνια καθημερινή παρουσία μου στα ποινικά Δικαστήρια όλης της ελληνικής επικράτειας δεν συνάντησα ποτέ πάλι τόσες πρωτοφανείς αντιφατικές ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις.

Με μία πρωτοφανή προανακριτική-αστυνομική προκατάληψη και «χωροφυλακίστικη» προσέγγιση στοιχείων της δικογραφίας, καταργήθηκαν οι κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες του Καθηγητού Παθολογοανατομίας του ΕΚΠΑ κου Αγαπητού και των κορυφαίων ελληνίδων Ιατροδικαστών κ.κ. Τσάκωνα και Τσιώλα.

Ανετράπησαν χωρίς επιστημονικά αξιολογήσιμα ιατροδικαστικά και παθολογοανατομικά ευρήματα μετά από εκταφές, οι συγκροτημένες από επιστημονικής άποψης ιατροδικαστικές και παθολογοανατομικές γνωμοδοτήσεις και πορίσματα και δημιουργήθηκε, δυστυχώς, με την ανοχή αυτών, που έπρεπε να αντιδράσουν με νόμιμο τρόπο, μία δικογραφία που επέτρεψε σε όλους όσοι διαχρονικά για ιδιοτελείς σκοπούς καταρρακώνουν το τεκμήριο αθωότητος σε μεγάλες και ιστορικές υποθέσεις πολιτικοποινικού ενδιαφέροντος να προκαταδικάσουν την κα κατηγορουμένη, αγνοώντας ότι αυτό έχουν αρμοδιότητα να το πράξουν μόνο οι τακτικοί Δικαστές και τα ποινικά Δικαστήρια.

Κανένας δικηγόρος, ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα μέσα από τηλεδίκες να εξοντώνει κανέναν συνάνθρωπό μας.

Από σήμερα, προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου θα στρεφόμεθα εναντίον οιουδήποτε, μέχρι να εκδοθεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από τα ποινικά Δικαστήρια, είτε προδικάζει, είτε δυσφημεί την προσωπικότητα της κας κατηγορουμένης.

Προσωπικά δεν θα εμφανιστώ, όσον αφορά στην παρούσα υπόθεση, σε καμία τηλεοπτική εκπομπή και θα τοποθετούμαι μόνο μέσω γραπτών ανακοινώσεων, μηνύσεων και αγωγών εναντίον οιουδήποτε δεν θα σέβεται το τεκμήριο αθωότητος και θα κακοποιεί την αλήθεια.

Από σήμερα, τόσο προσωπικά εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την ελληνική δικαιοσύνη και τους έλληνες Δικαστές, οι οποίοι είναι και οι μόνοι αρμόδιοι για να εκδώσουν μία δίκαιη απόφαση.

Σέβομαι διαχρονικά τις εισαγγελικές ποινικές διώξεις και τις εισαγγελικές έρευνες, όπως επίσης και τις απόψεις ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων, αλλά περισσότερο απ’ όλα σέβομαι τους έλληνες τακτικούς Δικαστές, που είναι, όπως διατυμπάνισαν τόσο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίζουν και να εκδίδουν στο όνομα του ελληνικού λαού δικαστικές αποφάσεις.

Το γραφείο μας δημοσιοποιεί και την εξουσιοδότηση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου.

• Πληροφορίες: ertnews.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός του Κοσόβου και ηγέτης του κόμματος Vetevendosje (LVV), Άλμπιν Κούρτι (κέντρο), χαιρετά υποστηρικτές του στην Πρίστινα, στο Κόσοβο, στις 28 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: αρχείου: EPA/GEORGI LICOVSKI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόσοβο: Διάλυση της Βουλής και νέες εκλογές μετά το αδιέξοδο στην εκλογή ΠτΔ

29/04/2026 - 9:47πμ
Άποψη του κτηρίου του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό όπου την Τρίτη άνοιξε πυρ ο 89χρονος τραυματίζοντας έναν υπάλληλο στο πόδι (φωτ.: Αρετή Τηλιακού/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ ο 89χρονος «πιστολέρο» που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σε δύο επιθέσεις

29/04/2026 - 8:57πμ
Στιγμιότυπο από την παραλία Ρόδα στην Κέρκυρα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά – Έως 27°C η θερμοκρασία

29/04/2026 - 8:08πμ
Ταμπέλα για τη μονάδα εντατικής θεραπείας (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονος μετά από επίθεση σκύλου

28/04/2026 - 9:30μμ
Αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό, μετά τους πυροβολισμούς. Τρίτη 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα με δείτε στις ειδήσεις» – Το προαναγγελθέν ξέσπασμα του 89χρονου και τα ερωτήματα για το κίνητρο

28/04/2026 - 7:57μμ
Αντικείμενα που πέταξε ο 5χρονος από το μπαλκόνι του σπιτιού του (φωτ.: thestival.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μόνο του 5χρονο σε μπαλκόνι 6ου ορόφου – Πετούσε αντικείμενα στο δρόμο για 45 λεπτά

28/04/2026 - 6:46μμ
Εικόνα απο την οδό Λουκάρεως όπου το πρωί 89χρονος έκανε ένοπλη επίθεση (φωτ.:  Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα συνελήφθη ο 89χρονος δράστης των επιθέσεων σε ΕΦΚΑ και Εφετείο

28/04/2026 - 5:57μμ
Το Ναυτοδικείο Πειραιά όπου απολογήθηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Κορίνθου ο 20χρονος για τη δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο – Προφυλακιστέος με απόφαση του Ναυτοδικείου Πειραιά

28/04/2026 - 4:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για νέες τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό

28/04/2026 - 4:18μμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλες επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας: Άφαντος ο 89χρονος – Εκτός κινδύνου οι 5 τραυματίες

28/04/2026 - 3:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός του Κοσόβου και ηγέτης του κόμματος Vetevendosje (LVV), Άλμπιν Κούρτι (κέντρο), χαιρετά υποστηρικτές του στην Πρίστινα, στο Κόσοβο, στις 28 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: αρχείου: EPA/GEORGI LICOVSKI)

Κόσοβο: Διάλυση της Βουλής και νέες εκλογές μετά το αδιέξοδο στην εκλογή ΠτΔ

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Αμυγδαλεώνας Καβάλας: Στα νέα κοιμητήρια η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά

44 λεπτά πριν
Άποψη του κτηρίου του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό όπου την Τρίτη άνοιξε πυρ ο 89χρονος τραυματίζοντας έναν υπάλληλο στο πόδι (φωτ.: Αρετή Τηλιακού/ EUROKINISSI)

Στη ΓΑΔΑ ο 89χρονος «πιστολέρο» που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σε δύο επιθέσεις

1 ώρα πριν
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Τέμπη: Στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση για αποζημιώσεις – Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παραλία Ρόδα στην Κέρκυρα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά – Έως 27°C η θερμοκρασία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Mohammed Badra)

Champions League: Πανδαισία ποδοσφαίρου στο Παρίσι – Η Παρί νίκησε 5-4 την Μπάγερν

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign