pontosnews.gr
Τρίτη, 9/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πούτιν στη συνάντηση με Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στην Τουρκία

Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν την ενεργειακή και οικονομική τους συνεργασία - Η Άγκυρα δέχθηκε να πληρώνει εν μέρει το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια

5/08/2022 - 10:15μμ
Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι της Ρωσίας (φωτ. αρχείου: EPA / Vyacheslav Prokofyev / Sputnik)

Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι της Ρωσίας (φωτ. αρχείου: EPA / Vyacheslav Prokofyev / Sputnik)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισαν σήμερα να ενισχύσουν την ενεργειακή και την οικονομική συνεργασία, στο τέλος της συνάντησής τους στο Σότσι (Ρωσία), στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «ενισχύσουν τις εμπορικές ανταλλαγές» μεταξύ των χωρών τους και «να ανταποκριθούν στις αμοιβαίες προσδοκίες στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας», σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο ηγετών, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

Πούτιν και Ερντογάν υποστήριξαν κυρίως τη θέσπιση «συγκεκριμένων μέτρων» για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών, της γεωργίας, της βιομηχανίας και των οικονομικών, καθώς και στον τουρισμό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από πολιτικής πλευράς, οι δύο ηγέτες τόνισαν «την καθοριστική σημασία των σχέσεων ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας για τη διασφάλιση της περιφερειακής και διεθνούς σταθερότητας», διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τις προσπάθειές του που κατέστησαν δυνατή την εξεύρεση συμφωνίας μεταξύ της Μόσχας και της Ουκρανίας όσον αφορά τις παραδόσεις των ουκρανικών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

«Χάρη στην άμεση συμμετοχή σας και τη μεσολάβηση της γραμματείας του ΟΗΕ, το πρόβλημα σε σχέση με τις παραδόσεις των ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας επιλύθηκε. Οι παραδόσεις έχουν ήδη αρχίσει και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό», δήλωσε.

Υπογράμμισε επίσης τον ρόλο της Άγκυρας στη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, μέσω του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στην Τουρκία γιατί διασφαλίζει την αδιάλειπτη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου», δήλωσε ο Πούτιν.

Στο τέλος της συνάντησής τους, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία θα πρέπει να «πληρώνονται εν μέρει σε ρούβλια», ανακοίνωσε στον Τύπο ο Ρώσος αντιπρόεδρος Αλεξάντερ Νόβακ, χαιρετίζοντας ένα «νέο στάδιο και νέες ευκαιρίες».

Η Ρωσία επιδιώκει εδώ και μήνες να επιβάλει το νόμισμά της στους διεθνείς διακανονισμούς έναντι του ευρώ και του δολαρίου, με φόντο τις πρωτοφανείς δυτικές οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι ήλπιζε η συνάντησή του με τον Πούτιν να «ανοίξει μια πολύ διαφορετική σελίδα στις σχέσεις» μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει επίσης ότι ήθελε να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του για τη Συρία, όπου η Άγκυρα απειλεί να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κουρδικών ομάδων που χαρακτηρίζει «τρομοκράτες», κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Μόσχα. «Η συζήτηση με την ευκαιρία αυτή για τις εξελίξεις στη Συρία θα επιτρέψει να υπάρξει ηρεμία στην περιοχή. Η αλληλεγγύη μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι πολύ σημαντική», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους είχε δηλώσει επίσης πως ήθελε να διασφαλίσει ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου από τον ρωσικό πυρηνικό κολοσσό Rosatom, στη νότια Τουρκία, θα τηρούσε το «καθορισμένο χρονοδιάγραμμα», καθώς μια αντιδικία είναι πιθανό να προκαλέσει καθυστερήσεις σε αυτό έργο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γερμανίδα κοιτά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε αγορά του Βερολίνου.Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις που οδηγούνται σε πτώχευση απασχολούν κάτω από 10 εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στο υψηλότερο σημείο από το 2014 τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

8/12/2025 - 11:59μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Adrian Dennis)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Την Τρίτη θα παραδοθεί στις ΗΠΑ το προτεινόμενο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

8/12/2025 - 10:30μμ
Από αριστερά, ο Βίκτορ Όρμπαν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan
ΚΟΣΜΟΣ

Β. Όρμπαν: Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία

8/12/2025 - 9:55μμ
(Φωτ.: earthquakes.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 3 μέτρων

8/12/2025 - 5:18μμ
Σέλφι με αξιωματικό του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια έκθεσης στη Δαμασκό, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Mohammed al Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας χρόνος χωρίς τον Άσαντ: Η Συρία γιορτάζει την επέτειο με ελπίδα, σε εύθραυστη μετάβαση

8/12/2025 - 1:03μμ
Αξιωματούχοι του ινδονησιακού υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασών με εξημερωμένους ελέφαντες, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών στην περιοχή Πιντίε Τζάγια της Σουμάτρας (φωτ.: EPA / Hotli Simanjuntak)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανείπωτη τραγωδία στη Σουμάτρα: Σχεδόν 1.000 νεκροί από τις πλημμύρες

8/12/2025 - 10:33πμ
Στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ πιέζει για ειρήνη, ο Ζελένσκι αναζητεί συμμαχίες: Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ουκρανίας

8/12/2025 - 9:45πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενίν: Απετράπη στρατιωτική απόπειρα πραξικοπήματος – Χάος και συλλήψεις στη χώρα της Δυτικής Αφρικής

7/12/2025 - 5:27μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εγγονός του Θίο σε στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το «δόγμα Μονρόε», στη νέα στρατηγική Τραμπ – Τι αλλάζει

7/12/2025 - 10:12πμ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

6/12/2025 - 10:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Λία Φωκά)

Αγρότες: Κλειστά τα βόρεια σύνορα για φορτηγά – Η εικόνα των κινητοποιήσεων σε Αχαΐα και Κρήτη

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pexels)

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για βρεφικό γάλα σε σκόνη – Συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού)

Βραδιά νεολαίας στον Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού

1 ώρα πριν
Εικόνα από την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΥΠΟΙΚ: Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ, διαγραφή οφειλών και άλλες ρυθμίσεις στήριξης για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη φετινή Ημέρα Μνήμης της 19ης Μαΐου 1919, στην Αθήνα (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

9η Δεκεμβρίου: Πόντιοι, Μικρασιάτες, Αρμένιοι και Ασσύριοι στέλνουν μήνυμα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και την εξάλειψη του ειδεχθούς εγκλήματος

2 ώρες πριν
Ο Λάζαρος στην πύλη του πλουσίου, διά χειρός Heinrich Aldegrever (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Α’)

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign