pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κωνσταντινούπολη: Έντονη λογομαχία Ελλήνων βουλευτών με Ακάρ σε επιτροπή του ΝΑΤΟ

Όταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, του απάντησαν ότι η χώρα απειλεί την Ελλάδα με casus belli

14/06/2022 - 4:18μμ
(Φωτ.: αρχείο EPA)

(Φωτ.: αρχείο EPA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση σημειώθηκε στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, όταν Έλληνες βουλευτές απάντησαν στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος επανέλαβε τις γνωστές αιτιάσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών κατηγορώντας παράλληλα τη χώρα μας για στήριξη της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το Kathimerini.gr που επικαλείται τον ανταποκριτή της στην Κωσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη οι Έλληνες βουλευτές (Λιβανός, Τζάκρη, Λοβέρδος, Βολουδάκης) πήραν τον λόγο, απαντώντας ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία  προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν δικαιούται να ομιλεί για σεβασμό της κυριαρχίας εδαφών άλλων χωρών, από τη στιγμή που έχει εισβάλει στην Κύπρο και αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών.

Ο Ακάρ απαντούσε εκνευρισμένος στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι του ανέφεραν ακόμη «πώς είστε υπέρ μια νατοϊκής συμμαχίας όταν υπάρχει το casus belli και αυτή η εχθρική συμπεριφορά».

Η αντιπαράθεση διήρκεσε περίπου 12 με 13 λεπτά.

Θεοδώρα Τζάκρη: Απαράδεκτες κατηγορίες

«Οι κατηγορίες για δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών είναι απαράδεκτες, ειδικά όταν προέρχονται από μία χώρα που απειλεί ενεργά τα ελληνικά νησιά με παραβιάσεις κάθε μέρα», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη στην παρέμβασή στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Η κυρία Τζάκρη παρενέβη κατά την συζήτηση του ειδικού θέματος της Ενεργειακής Πολιτικής της Τουρκίας με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez, ο οποίος προκάλεσε την ελληνική αντιπροσωπεία, κάνοντας λόγο «για το αμφισβητούμενο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας θέμα των νησιών». Είχε προηγηθεί η συζήτηση του ειδικού θέματος των προτεραιοτήτων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας με κύριο ομιλητή τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Hulusi Akar, ο οποίος είχε προκαλέσει ευθέως την ελληνική πλευρά με τις δηλώσεις του για δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών. Η συζήτηση τερματίστηκε πρόωρα καθώς ο κ. Akar, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις, αποχώρησε χωρίς να δοθεί ο λόγος σε όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που τον ζήτησαν.

Ανδρέας Λοβέρδος: Η τουρκική ηγεσία λειτουργεί υπό καθεστώς απώλειας ψυχραιμίας

«Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, με απρεπή τρόπο και με σαφή διάθεση να επιτεθεί στην Ελλάδα, μετέτρεψε μια πολυμερή ΝΑΤΟϊκή κοινοβουλευτική συνάντηση σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Χουλουσί Ακάρ «επανέλαβε, χωρίς να προκληθεί, τα απαράδεκτα και αστήρικτα επιχειρήματα που αρθρώνει η τουρκική πλευρά την τελευταία περίοδο, και όταν άρχισε να παίρνει τις τεκμηριωμένες απαντήσεις από μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, διέκοψε τη συνεδρίαση και αποχώρησε από την αίθουσα».

Γίνεται και από αυτό το συμβάν προφανές, πως η τουρκική ηγεσία λειτουργεί υπό καθεστώς απώλειας ψυχραιμίας, υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και διαμήνυσε στη δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Τέτοιες συμπεριφορές όμως δεν την βοηθούν. Τα μέτωπα που διαρκώς ανοίγει είναι μεγάλα και την ξεπερνούν».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Ιδρύει νέο κόμμα – «Ραντεβού με την Ιστορία τον Σεπτέμβριο»

3/04/2026 - 12:25πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές – Στο επίκεντρο αίτημα άρσης ασυλίας

2/04/2026 - 1:44μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επόμενα βήματα για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη κρίσιμες διαδικασίες για την άρση ασυλίας

2/04/2026 - 11:24πμ
(Πηγή: nis.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόρρητα αρχεία της ΕΥΠ: Οι εκθέσεις της ΚΥΠ για τον Ψυχρό Πόλεμο και τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» (1953-1959)

1/04/2026 - 9:40μμ
Η ΚΟ της ΝΔ χειροκροτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το τέλος ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών μετά τη «βόμβα» για άρση ασυλίας 11 βουλευτών

1/04/2026 - 8:52μμ
Η Μαρία Καρυστιανού δίνει συνέντευξη για τη δίκη για τα Τέμπη, 
Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος – «Αλήθεια και Δικαιοσύνη στην πρώτη γραμμή»

1/04/2026 - 8:28μμ
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα άρσης ασυλίας για 11 βουλευτές από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Στη Βουλή η δικογραφία

1/04/2026 - 12:20μμ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 – Ο πρωθυπουργός δεν ακούει καν εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές

28/03/2026 - 12:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης λόγω ενεργειακού κόστους

27/03/2026 - 7:11μμ
Εικόνα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών. Τεχνικός έλεγχος - Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, συγκοινωνιακοί φορείς, επιβατικές - οδικές - εμπορευματικές μεταφορές, ηλεκτροκίνηση, Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών – Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν οι διατάξεις για τα ταξί

23/03/2026 - 11:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Κρος Χολ του Λευκού Οίκου ενώ μιλάει για το Ιράν (φωτ.: EPA/ALEX BRANDON / POOL)

Τελεσίγραφο Τραμπ στην Τεχεράνη μέσω Truth Social – Διπλό πλήγμα στη γέφυρα Καράτζ με θύματα διασώστες

5 ώρες πριν
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Αλέξης Τσίπρας: Ιδρύει νέο κόμμα – «Ραντεβού με την Ιστορία τον Σεπτέμβριο»

6 ώρες πριν
Η απερχόμενη υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Παμ Μπόντι (φωτ. αρχείου: EPA/JIM LO SCALZO)

ΗΠΑ: Αποπομπή της Παμ Μπόντι από τον Τραμπ και «εκκαθαρίσεις» στο Πεντάγωνο από τον Χέγκσεθ

6 ώρες πριν
Φωτεινοί πίνακες και οθόνες με τις μετοχές στην είσοδο του κτηρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών που πλέον θα μετονομαστεί (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετονομάζεται σε Euronext Athens

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/aetoitoupontou)

Ποντιακό σεμινάριο 2026 από τους «Αετούς του Πόντου» στο Έσσεν της Γερμανίας

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Προσοχή: Άσκηση ετοιμότητας σε σταθμούς της Γραμμής 1 του μετρό την Παρασκευή

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign