pontosnews.gr
Κυριακή, 17/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εισαγγελέας για Αναγνωστόπουλο: Αδιανόητη η σκληρότητά του – Θεία δίκη ότι ξέχασε το ρολόι της Καρολάιν

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται και η απόφαση επί της ποινής

16/05/2022 - 11:18πμ
Εικόνα από την προσέλευση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς
(φωτ.: Βασίλης Ρεμπάπης/EUROKINISSI)

Εικόνα από την προσέλευση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς (φωτ.: Βασίλης Ρεμπάπης/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όταν διέπραξε το έγκλημα σε βάρος της 20χρονης συζύγου του» είπε στην αγόρευση της που ξεκίνησε, ενώπιον του ΜΟΔ, η εισαγγελέας Έδρας.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν τίθεται ζήτημα “βρασμού” , που επικαλείται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς προσδοκώντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. «Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης» τόνισε.

«Είναι αυταπόδεικτα όσα έγιναν» τη νύχτα της 11ης Μαΐου στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, είπε η εισαγγελική λειτουργός, η οποία θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος πιλότος πρέπει να καταδικαστεί όπως εισάγεται.

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές από την πλευρά του θύματος δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ψυχικής διέγερσης και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης» τόνισε η εισαγγελέας.

Ζητώντας από τους δικαστές να μην αποδεχθούν τα περί “θολωμένου μυαλού” του δράστη, η εισαγγελέας ανέφερε με ιδιαίτερη έμφαση πως «το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε αμέσως ,από την στιγμή που εναπόθεσε το παιδί στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του. Ήξερε ότι η προσοχή θα στεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία. Το επεδίωκε».

Η εισαγγελική λειτουργός, όπως άφησε να διαφανεί και κατά την προηγούμενη δικάσιμο, τόνισε στο δικαστήριο ότι η νομική αξιολόγηση των λεπτών που πέρασαν μέχρι να ξεψυχήσει η 20χρονη είναι ένα από τα σημεία που οδηγούν ευθέως στην απόρριψη του βρασμού που ισχυρίζεται ο πιλότος.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, όσα προηγήθηκαν του ασφυκτικού θανάτου αλλά και η ίδια η χρονική διάρκεια που ο δράστης πιέζει το μαξιλάρι στο πρόσωπο της Καρολάιν, η οποία κοιμόταν μερικά λεπτά πριν, αποδεικνύουν ότι είχε συγκροτημένη σκέψη και ήταν σε θέση να σταθμίσει τα αποτελέσματα των ενεργειών του.

«Ένιωθε τους κραδασμούς της Καρολάιν από την ασφυξία που της προκαλούσε» τόνισε η Εισαγγελέας η οποία ανέφερε πως «ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα».

Το πεντάλεπτο με εξάλεπτο που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πίεζε την 20χρονη, αλλά και το γεγονός ότι το θύμα κοιμόταν και δεν προηγήθηκε στον αμέσως προηγούμενος χρόνο καυγάς, είναι αυτά που κατά την εισαγγελική λειτουργό καθορίζουν και το όριο μεταξύ της “έντονης ψυχικής διέγερσης”, που εν προκειμένω δεν ισχύει και της “συγκροτημένης σκέψης” του δράστη ο οποίος δεν κάνει πίσω όσο το θύμα τινάζεται και πασχίζει να αναπνεύσει «Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι και τόσο ..εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Σχολιάζοντας την απολογία του πιλότου η εισαγγελέας είπε πως «πολλές φορές αναρωτήθηκα κατά την απολογία αν καταλάβαινε για τι πράγμα μιλούσε και αν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Επιμήκυνε την απολογία του για ώρες για να πείσει πως “κάτι φοβερό είχε συμβεί” εκείνο το βράδυ. Κατέληξε μέσα από παιδαριώδη επιχειρήματα σε αυτό που συνέβη. Ήταν ένα ζήτημα απολύτως διαχειρίσιμο. Πως λοιπόν πυροδοτήθηκε ο θυμός του; Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπεραστική γραμμή του. Δυσκολεύτηκε να αποδείξει την κορύφωση του συναισθήματος».

Όπως είπε η εισαγγελέας ο πιλότος «πλάκωσε με όλο του το σώμα την Καρολάιν για να μην αντιδράσει… Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε, όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, το έξυπνο ρολόι που φορούσε το επίμαχο βράδυ η Καρολάιν λειτούργησε ως “θεία δίκη” για τον 34χρονο, ο οποίος ξέχασε να της το αφαιρέσει από το χέρι όταν δημιουργούσε το σκηνικό για την υποτιθέμενη ληστεία αφαιρώντας την κάμερα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται και η απόφαση επί της ποινής του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τα διόδια στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (φωτ.: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος 2025: Επιστρέφουν οι εκδρομείς του 4ημέρου στο κλεινόν άστυ

17/08/2025 - 9:17μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Φανή Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες υπόσχεται για τη Δευτέρα το meteo.gr

17/08/2025 - 7:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Προφυλακιστέοι ο 19χρονος και ο 27χρονος για τη φωτιά στα Συχαινά

17/08/2025 - 6:46μμ
Παρέα λουόμενων απολαμβάνει το μπάνιο της σε παραλία των Σπετσών το 1926 (φωτ.: Γενικά Αρχεία του Κράτους)
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ήταν το καλοκαίρι στην Ελλάδα έναν αιώνα πριν; – Μπαιν μιξτ και μπανικά στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

17/08/2025 - 12:51μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

«Ελ. Βενιζέλος»: Κατασχέθηκε μισός τόνος από το ναρκωτικό KHAT, τη φυσική κόκα κρυμμένη σε… κουρτίνες και σεντόνια

17/08/2025 - 12:20μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το επικό έπαθλο των 28,5 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ

17/08/2025 - 10:12πμ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει στις 5 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την έκδοση Προσωπικού Αριθμού – Θα αποδίδεται αυτόματα

17/08/2025 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από το χωριό Νύμφες της Κέρκυρας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός την Κυριακή: Καλές θερμοκρασίες, χωρίς πολλά μποφόρ – Τι λέει η ΕΜΥ

17/08/2025 - 8:00πμ
Ένα Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Condor (φωτ.: EPA / Friedeman Vogel)
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροσκάφος «έχασε» τον έναν κινητήρα πάνω από την Κέρκυρα

16/08/2025 - 10:12μμ
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί κατά πυρκαγιάς (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές σε Ηλεία, Λάρισα και Καλάβρυτα – Μήνυμα του 112 για τους οικισμούς Βυτιναίικα και Ελαιώνας

16/08/2025 - 3:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από τα διόδια στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (φωτ.: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)

Δεκαπενταύγουστος 2025: Επιστρέφουν οι εκδρομείς του 4ημέρου στο κλεινόν άστυ

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

e-ΕΦΚΑ: Η καταγραφή στις υπερωρίες έφερε αύξηση στα έσοδα

49 λεπτά πριν

«Υψηλάντεια 2025»: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το καθιερωμένο τριήμερο ποντιακό γλέντι του Συλλόγου Ποντίων Ηλιούπολης

1 ώρα πριν
Ο Εμανουέλ Μακρόν συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία (φωτ.: EPA / Philippe Magoni)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Φανή Τρυψάνη)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες υπόσχεται για τη Δευτέρα το meteo.gr

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Πάτρα: Προφυλακιστέοι ο 19χρονος και ο 27χρονος για τη φωτιά στα Συχαινά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign