pontosnews.gr
Πέμπτη, 7/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οικονόμου: Από τον Ιούνιο δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε εθνικό σχέδιο με οριζόντιο χαρακτήρα και για μεγάλο χρονικό διάστημα

1/05/2022 - 10:27πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κυβερνητική παρέμβαση με οριζόντιο χαρακτήρα και για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα στον Μάιο.

«Από τον Ιούνιο θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω», διαβεβαίωσε.

Αυτό που τόνισε είναι ότι επί της ουσίας ωφελημένες θα είναι και οι επιχειρήσεις, και μάλιστα κάποιες αναδρομικά. Έκανε δε λόγο για εθνικό σχέδιο, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στην Ευρώπη.

Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις δύσκολες διεθνείς συνθήκες, εντούτοις είπε ότι θα υπάρξει πολύ ουσιαστική μείωση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

«Θα ξέρει πλέον ο καθένας ότι αυτό που θα κάνουμε θα διαμορφώσει έναν χρονικό ορίζοντα αρκετά μεγάλο μέσα στον οποίο οι τιμές του ρεύματος θα είναι πολύ πιο προσιτές, πολύ πιο κανονικές, πιο κοντά σ’ αυτά που γνωρίζαμε πριν ξεσπάσει αυτή η κρίση. Και πάλι δεν θα μηδενιστεί πλήρως το αποτύπωμα της αύξησης, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα έχουμε αυτό το πάρα πολύ δύσκολο για τη μεγάλη πλειοψηφία επιχειρήσεων και νοικοκυριών που ήταν πάνω από τις 300 kWh που αντιμετωπίζαμε μέχρι τώρα», υποστήριξε.

Δίνοντας κάποιες παραπάνω πληροφορίες δήλωσε: «Η ενίσχυση θα είναι οριζόντια. Θα είναι για όλους. Ενώ η πρώτη φάση της βοήθειας επικεντρώθηκε στους πιο αδύναμους και σ’ αυτούς που ήταν μέχρι τις 300 kWh, η πραγματικότητα είναι ότι οι καταναλωτές πάνω από τις 300 kWh μάτωσαν το προηγούμενο διάστημα και αυτό ερχόμαστε τώρα να το αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά».

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί αυτή η παρέμβαση δεν έγινε νωρίτερα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι πρέπει να γίνεται μελέτη των δυνατοτήτων και του δημοσιονομικού χώρου, κάνοντας λόγο για «ευαίσθητη ισορροπία» και προσθέτοντας ότι πλέον η κυβέρνηση έχει καθαρή εικόνα.

Σχετικά με την επιστολή του πρωθυπουργού στην Κομισιόν, ανέφερε ότι η Ευρώπη καθυστερεί να λάβει πρωτοβουλία και να παρέμβει για την τιμή του φυσικού αερίου, για τις ενιαίες προμήθειες και για την αποθήκευση ενέργειας. «Η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια αγορά με πάρα πολλές στρεβλώσεις και πάρα πολύ περίπλοκη», είπε.

Επιπλέον εξήγησε ότι «τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει με οποιοδήποτε τρόπο κι έχουν εντοπιστεί από την ΡΑΕ, η κυβέρνηση θα έρθει να τα προσθέσει στη βοήθεια και να τα επιστρέψει στον κόσμο».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το εθνικό σχέδιο θα έχει ως αποτέλεσμα να πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους. Αναφορικά δε με τις διακοπές ρεύματος είπε: «Κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά και είμαι σίγουρος ότι και οι πάροχοι θα είναι απολύτως δεκτικοί γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι μία δύσκολη συγκυρία κι ότι είμαστε σε ένα μεσοδιάστημα που έρχεται μια ουσιαστική ρύθμιση».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Eργασίες στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο Αττικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχονται τα «κόκκινα», ευέλικτα τιμολόγια

5/08/2025 - 8:36πμ
Το γλυπτό με το σήμα του ευρώ έξω από τα πρώην κεντρικά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA / Florian Wiegand)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΚΤ σταματά τις μειώσεις επιτοκίων – Οι προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη

3/08/2025 - 3:06μμ
Καταναλωτής ψωνίζει βιολογικά οπωροκηπευτικά σε σουπερμάρκετ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται οι πρώτες «καμπάνες» για παρατυπίες σε πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων

2/08/2025 - 12:36μμ
Δύο εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν σε 2.600 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 77 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 8 Αυγούστου

2/08/2025 - 11:06πμ
(Φωτ.: MOTIONTEAM / Φανή Τρυψάνη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Ποιες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου

1/08/2025 - 1:37μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητα: Νέα δεδομένα στη διαδικασία των εξώσεων από το 2026 – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

29/07/2025 - 11:29μμ
Μάχη με το νερό και τη λάσπη στον θεσσαλικό κάμπο, μετά το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας «Daniel» (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΓΑ: 6,2 εκατ. ευρώ καταβάλλονται σε παραγωγούς για τα έτη 2023 και 2024

29/07/2025 - 7:04μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/dayronv-1243797/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού: Στις 31 Ιουλίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων

28/07/2025 - 2:00μμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει στα ΑΤΜ των τραπεζών από τις 11 Αυγούστου

26/07/2025 - 11:14πμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηδενίζονται οι τραπεζικές χρεώσεις μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ – Θέσπιση πλαφόν στο 1,5 ευρώ για τις υπόλοιπες χρεώσεις

21/07/2025 - 4:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τραμπ σχεδιάζει τετ-α-τετ με τον Πούτιν και τριμερή με τον Ζελένσκι

2 ώρες πριν

Ο «Εύξεινος Πόντος» Κορυδαλλού πανηγυρίζει ποντιακά, για 4η συνεχόμενη χρονιά

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Με τον Μήτογλου στα καλύτερά του, η Ελλάδα νίκησε 74-60 το Βέλγιο στο πρώτο φιλικό ενόψει Eurobasket 2025

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Κώστας Παπαδόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Σταθερή η κατάσταση του παιδιού που έπεσε από μπαλκόνι στην Ασπροβάλτα

4 ώρες πριν
Τα αδέρφια με τη φοβερή ψαριά τους (φωτ.: facebook / Χάρης Μπουντιός)

Κοζάνη: Γουλιανός 2,7 μέτρων έκοβε βόλτες στη λίμνη Πολυφύτου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Είναι ντροπή για το γένος των ανθρώπων οι σκηνές στη Γάζα

5 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign