pontosnews.gr
Σάββατο, 18/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η νέα κανονικότητα που θα ισχύσει από την 1η Μαΐου – Οι αλλαγές στα σχολεία

To covid pass φεύγει, η μάσκα παραμένει

30/04/2022 - 9:31πμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi)

(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην σταδιακή άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας προχωρά η κυβέρνηση καθώς σταθερά καταγράφονται καθημερινά λιγότερα κρούσματα και λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η Μαΐου είναι ενταγμένα στην προσπάθεια της κοινωνίας να προχωρήσει σε μια νέα κανονικότητα με περισσότερες ελευθερίες, εικόνα που παρατηρείται πλέον και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα νέα μέτρα από 1η Μαΐου

  • Αναστολή covid pass. Δηλαδή αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς.
  • Επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται στην επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.
  • Ορίζεται ένα ράπιντ τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας

Εξακολουθούμε να φοράμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και αυτό αποτελεί και ισχυρή σύσταση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων. Στους εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζονται μάσκες. Παραμένει η σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν αν μπορούμε να τις βγάλουμε κάποια στιγμή και σε ποιους χώρους, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρινίζει ότι δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτική τους τήρηση και οδηγούμαστε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορονοϊό, ο οποίος συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και συνεπώς ο καθένας από εμάς θα πρέπει να μάθει να συνυπάρχει μαζί του, καθώς επιστρέφει σε σημαντικό βαθμό στις συνήθειές του.

Μέτρα στα Σχολεία

  • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
  • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές, εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα διενεργούν προληπτικά ένα ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022)

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου, οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου, οι εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ οι πρώτοι και ράπιντ τεστ οι δεύτεροι την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ οι πρώτοι και ράπιντ τεστ οι δεύτεροι την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

  • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες. Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση. Σε αντίθετη περίπτωση παρατείνεται η απομόνωση.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ – Εντοπίστηκε βαλίτσα με ανθρώπινα μέλη

18/07/2026 - 3:38μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί & ΚΔΑΠ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων – Η καινοτομία που αφορά πολύτεκνες οικογένειες

18/07/2026 - 1:12μμ
Εικόνα από την οδό Ερμού στην Αθήνα 
(φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις: Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιουλίου

18/07/2026 - 10:11πμ
Η σημαία του Πυροσβεστικού Σώματος και στο βάθος ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: «Εξαιρετικά επικίνδυνες» οι επόμενες ημέρες – Συναγερμός για πυρκαγιές

18/07/2026 - 8:31πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες στα ορεινά πριν από τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού

18/07/2026 - 8:06πμ
Μονοπάτι για βάθρες στη Σαμοθράκη, το πανέμορφο νησί μας στο Θρακικό Πέλαγος (φωτ.: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παναγιώτης Ρόντος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίσιο τέλος για τον 23χρονο πεζοπόρο στη Σαμοθράκη

17/07/2026 - 11:00μμ
Στιγμιότυπο από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας (φωτ. αρχείου: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αττικής λόγω της εξόδου των εκδρομέων

17/07/2026 - 8:45μμ
O σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Γραμμή 3: Πέντε σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή – Πώς θα κινούνται οι επιβάτες

17/07/2026 - 8:20μμ
Καπνός από τη φωτιά στην Εύβοια, στα Πολιτικά. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Thanasis Vavouliotis)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Πολιτικά στην Εύβοια: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Στη μάχη πέντε εναέρια μέσα

17/07/2026 - 5:38μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Voucher για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ

17/07/2026 - 3:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών έως τις 24 Ιουλίου

3 λεπτά πριν
Η Ρένια Λουιζίδου στο ρόλο της Ελβίρας ντε Ιδάλγο, της σπουδαίας δασκάλας της Μαρίας Κάλλας

Ρένια Λουιζίδου: Αντί για εκπαιδευτικός, έγινε ηθοποιός. Και δεν το μετάνιωσε

33 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κυψέλη: Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ – Εντοπίστηκε βαλίτσα με ανθρώπινα μέλη

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για παλιές οφειλές στην εφορία – Όλες οι προϋποθέσεις

2 ώρες πριν
Ο Χάρης Κυριακίδης με δείγματα της προσεγμένης δουλειάς του (φωτ.: facebook / Xaris Kiriakidis)

Χάρης Κυριακίδης: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ποντιακής λύρας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαρίλια Βασιλακοπούλου)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ18: Ασημένια μετάλλια για Αντωνάτου στα 100μ. και Κασσαβήτα στη σφυροβολία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign