pontosnews.gr
Κυριακή, 30/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέος διαπραγματευτής για το Κυπριακό ο Μενέλαος Μενελάου

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη που παραιτήθηκε για τη συμβολή του στη διαμόρφωση των προτάσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς

18/04/2022 - 7:57μμ
(Φωτ.: politis.com.cy)

(Φωτ.: politis.com.cy)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Μενέλαος Μενελάου, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, θα είναι από τις 15 Μαΐου, με απόφαση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο νέος διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, μετά την παραίτηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη από τη θέση αυτή.

Ο Μενέλαος Μενελάου είναι στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών και υπηρέτησε στο παρελθόν ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό, τόσο επί Προεδρίας του αειμνήστου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου όσο και επί Προεδρίας του αειμνήστου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος. Ο Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε επίσης απαντητική επιστολή προς τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε χθες στο πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης έκδοσης του ο Πολίτης, παραιτήθηκε από τη θέση λόγω της ανυπαρξίας κινητικότητας στο Κυπριακό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μάριου Πελεκάνου έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε απαντητική του επιστολή, στην επιστολή παραίτησης του διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, επιθυμεί όπως εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του για την άψογη έντιμη και ειλικρινή συνεργασία που καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταξύ τους συνεργασίας επέδειξε.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία που είχε με τον  κ. Μαυρογιάννη που κοινό στόχο είχε την επανένωση της πατρίδας μας, στη βάση των Ψηφισμάτων και αποφάσεων του Ο.Η.Ε. και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ένα κράτος λειτουργικό, απαλλαγμένο από αναχρονιστικές εγγυήσεις, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα αντιμετωπίζει τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μαζί βιώσαν ελπίδες και απογοητεύσεις που δημιουργούσαν άλλοτε η πρόοδος και άλλοτε οι συχνές υπαναχωρήσεις από τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο Πρόεδρος μεταφέρει, επίσης, τις ευχαριστίες του για τη συμβολή του κ. Μαυρογιάννη στη διαμόρφωση των προτάσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς καθ’ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών και ιδιαιτέρως κατά την κρίσιμη σύνοδο του Κραν Μοντανά το 2017.

Ο Πρόεδρος κάνει, επίσης, αναφορά στην ορθή επισήμανση του κ. Μαυρογιάννη όσον αφορά την αδυναμία επιτυχούς έκβασης των συνομιλιών, η οποία οφείλετο στην έλλειψη πολιτικής βούλησης και αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και όχι σε λάθη ή παραλείψεις των Ελληνοκυπρίων, πολύ δε περισσότερο στα όποια τυχόν λάθη από πλευράς του κ. Μαυρογιάννη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε όπως από τη 15η Μαΐου 2022, σε αντικατάσταση του κ. Μαυρογιάννη, διορίσει στη θέση του διαπραγματευτή τον κ. Μενέλαο Μενελάου, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Μενελάου υπηρέτησε στο παρελθόν ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό, τόσο επί Προεδρίας του αειμνήστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου όσο και επί Προεδρίας του αειμνήστου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιβαίνοντες με σωσίβια, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο ανοιχτά της Κερύνειας: Αναφορές για νεκρούς – Έτοιμη να επέμβει η Κυπριακή Δημοκρατία

30/08/2026 - 4:13μμ
Το αναποδογυρισμένο καταμαράν ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας, με επιβαίνοντες να περιμένουν τη διάσωσή τους πάνω στο εκτεθειμένο τμήμα του σκάφους (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανατράπηκε καταμαράν με 270 επιβαίνοντες ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας

30/08/2026 - 2:39μμ
Το σημείο της τραγωδίας, στο Κάβο Γκρέκο. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, συνολικά τρία σκάφη βρέθηκαν σε κίνδυνο. Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 (πηγή: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ντίμης Μαυρόπουλος: «Του φώναζαν να κατέβει» – Η δραματική μαρτυρία για την τραγωδία στο Κάβο Γκρέκο

30/08/2026 - 1:48μμ
(Εικ.: skai.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Νεκρός γνωστός επιχειρηματίας από προσάραξη σκαφών στο Κάβο Γκρέκο – Τι έγινε

30/08/2026 - 8:58πμ
Από το επίσημο προωθητικό υλικό για τα καμπ της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα (φωτ.: Facebook / Barça Academy)
ΚΥΠΡΟΣ

Η Μπαρτσελόνα διοργανώνει καμπ στα Kατεχόμενα – Αντιδράσεις για το «Northern Cyprus»

25/08/2026 - 4:35μμ
Αχρησιμοποίητοι σωλήνες αγωγού φυσικού αερίου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στον ΟΗΕ ο αγωγός Τουρκίας-Κατεχομένων – «Μόνιμη στρατηγική σύνδεση» καταγγέλλει η Λευκωσία

24/08/2026 - 6:36μμ
Φωτογραφία από τη στιγμή της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο στις 11 Αυγούστου 1996 (πηγή: el.wikipedia.org /wiki/Tasos_Isaak_murdered.jpg)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Οι προκλήσεις Αρικλί για τη δολοφονία Ισαάκ μετά τη συγγνώμη Κιζίλγιουρεκ

20/08/2026 - 5:18μμ
Ο Γιώργος Συμεωνίδης ένστολος πριν ξεσπάσουν τα γεγονότα. Είναι η μοναδική φωτογραφία που έχει από εκείνα τα χρόνια (πηγή: rodiaki.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Μαρτυρία του Γιώργου Συμεωνίδη για το 1974: «Η τύχη η δική μου ήταν καλή και έζησα»

18/08/2026 - 4:14μμ
(Φωτ.: Στρατής Μπαλάσκας/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Τιμές στον αγνοούμενο ήρωα της Κύπρου λοχία Κωνσταντίνο Πατσανά από τον δήμο Δυτικής Λέσβου

17/08/2026 - 4:20μμ
Τούρκοι στρατιώτες κατά την εισβολή (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: «52 χρόνια είναι πολλά, όχι όμως αρκετά για να λυγίσουμε», λέει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

14/08/2026 - 1:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Polemónta» στην Μπόβα Μαρίνα, 51 χρόνια μετά τη δημιουργία του (φωτ.: Facebook / Centro Ellinomatheia RC)

«Polemónta»: Οι Έλληνες της Καλαβρίας ξαναείδαν τη ζωή τους στην οθόνη, 51 χρόνια μετά

15 λεπτά πριν
Το κατάστημα ψιλικών επί της οδού Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: thestival.gr)

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκε σε ψιλικατζίδικο, έφυγε και επέστρεψε με καραμπίνα

36 λεπτά πριν
Κάτοικος προσπαθεί να περισώσει ό,τι απέμεινε από τα υπάρχοντά του ανάμεσα στα κατεστραμμένα σπίτια, στις όχθες του ποταμού Τρισούλι, στην περιφέρεια Ντάντινγκ του Νεπάλ, στις 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)

Νεπάλ: Θάβουν προσωρινά τους νεκρούς, περιμένοντας τις οικογένειές τους – Στους 781 οι νεκροί

60 λεπτά πριν
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και επικεφαλής του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μιλά κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Κνεσέτ. 22 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ισραήλ – Μπεν Γκβιρ: «Περήφανος» για τις άθλιες συνθήκες κράτησης Παλαιστίνιων γυναικών

1 ώρα πριν
Στρατιωτικά οχήματα που παραχώρησε η Ελλάδα στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, στο λιμάνι της Βηρυτού (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)

Η Ελλάδα έστειλε δεύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στον Λίβανο – 13 M113 και 10 STEYR

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό γυναικών: Ασημένιο μετάλλιο η Μαρεντάκη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV