pontosnews.gr
Τρίτη, 24/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΟΔΥ: Δεν υπάρχουν δεδομένα για νέα παραλλαγή του κορωνοϊού στη Σανγκάη

Στην πόλη εθελοντές κινητοποιούνται για να σώσουν τα ζώα συντροφιάς

18/04/2022 - 6:40μμ
(Φωτ.: EPA/ Alex Plavevski)

(Φωτ.: EPA/ Alex Plavevski)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα υπάρχοντα δεδομένα από την Κίνα δεν αναφέρουν την ύπαρξη νέας παραλλαγής του ιού SARS-CoV-2 ή άλλου δεδομένου που εγείρει ανησυχία αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ.

Aφορμή για αυτή την ανακοίνωση, ήταν οι πρωτόγνωρες εικόνες των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη Σαγκάη, που έχουν ανησυχήσει τη διεθνή κοινότητα.

Ο ΕΟΔΥ εξηγεί ότι η Κίνα μετά την έξαρση κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2020) είχε σχεδόν μηδενικό αριθμό κρουσμάτων μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2022. Αυτό, προσθέτει ο ΕΟΔΥ, ήταν συνέπεια της στρατηγικής «μηδενικής διασποράς» ή zero-Covid που αφορούσε εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση ανίχνευσης μικρού αριθμού κρουσμάτων SARS-CoV-2.

Η στρατηγική «μηδενικής διασποράς» ήταν επιτυχής μέχρι πρότινος, αλλά όχι μετά το Φεβρουάριο 2022 που παρατηρήθηκε διασπορά της παραλλαγής Όμικρον και συγκεκριμένα της υποομάδας Όμικρον 2 (ΒΑ.2) που παρουσιάζει υψηλή μολυσματικότητα και χαρακτηριστικά ανοσιακής διαφυγής.

Κίνα: Εθελοντές κινητοποιούνται για να σώσουν τα ζώα συντροφιάς

Αφού βρέθηκε θετική στην Covid-19, η Σάρα Ουάνγκ στάλθηκε σε κέντρο καραντίνας και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη γάτα της στο διαμέρισμά της στη Σαγκάη. Εθελοντές οργανώνονται τώρα για να σώσουν το γατάκι και άλλα ζώα συντροφιάς από την πείνα και τη δίψα.

Λόγω της πολύ αυστηρής στρατηγικής «μηδενικής Covid» της Κίνας όσοι βρίσκονται θετικοί στον νέο κορονοϊό, ακόμη και οι ασυμπτωματικοί, οδηγούνται σε κέντρα καραντίνας και απομονώνονται από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν επιτρέπεται να πάρουν μαζί τους τα ζώα τους, που κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα και δίψα, αφού μπορεί να μείνουν για ημέρες ή ακόμη και για εβδομάδες, χωρίς κανέναν να τα φροντίσει.

Πολλοί φοβούνται επίσης ότι ο σκύλος ή η γάτα τους θα υποβληθούν σε ευθανασία από τις υγειονομικές Αρχές, κάτι που έχει ήδη γίνει αρκετές φορές στην Κίνα από την αρχή της πανδημίας. Το βίντεο που δείχνει ένα μέλος των υγειονομικών υπηρεσιών να χτυπάει μέχρι θανάτου ένα μικρό κόργκι, στις αρχές Απριλίου, προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο.

Τα πλάνα αυτά προκάλεσαν αληθινό «πανικό» στους ιδιοκτήτες ζώων, εξήγησε η Έριν Λι, μια 33χρονη Αμερικανίδα η οποία έχει ξεκινήσει μια «επιχείρηση διάσωσης» των γάτων και των σκύλων που εγκαταλείφθηκαν μόνα στα διαμερίσματα. Μέσα σε μερικές ημέρες, η ίδια και οι φίλοι της οργάνωσαν ένα δίκτυο εκατοντάδων εθελοντών.

Το δίκτυο βρήκε κάποιον που δήλωσε πρόθυμος να φιλοξενήσει προσωρινά τη γάτα της Σάρα Ουάνγκ. «Δεν θα επιβίωνε μετά την απολύμανση στο διαμέρισμά μου» είπε η 28χρονη γυναίκα. «Δεν τολμώ ούτε να φανταστώ σε τι άθλιες συνθήκες θα βρισκόταν, χωρίς κανέναν να την ταΐζει», πρόσθεσε.

Σε μια Κίνα όπου οι αρχές θέλουν να εμποδίσουν την εμφάνιση νέων κρουσμάτων της Covid-19, η ευημερία των ζώων συντροφιάς δεν είναι κατ’ ανάγκη προτεραιότητα. Πέρσι, τουλάχιστον τρεις γάτες και ένας σκύλος χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου, με ξύλα ή σιδερόβεργες, από μέλη της υγειονομικής υπηρεσίας.

Οι εθελοντές έχουν ήδη βοηθήσει εκατοντάδες γάτες και σκύλους, αλλά και μερικά πουλιά, ψάρια και ερπετά. Έστειλαν επίσης τροφή σε ένα κατάστημα ζώων, που είναι κλειστό και στο οποίο ζούσαν περίπου 50 χάσκι, είπε η Έριν Λι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υποστηρικτές του αντιπολιτευτικού κόμματος CHP κρατούν αφίσες του Εκρέμ Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κράτησή του (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: «Στην Τουρκία υποχωρούν το κράτος δικαίου και τα δημοκρατικά πρότυπα»

23/03/2026 - 10:14μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη Τζόρτζια των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/ ERIK S. LESSER)
ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στις συνομιλίες με το Ιράν ο Τραμπ, διαψεύδει ξανά η Τεχεράνη – Ο ρόλος Πακιστάν, Τουρκίας και Αιγύπτου

23/03/2026 - 7:25μμ
Τοιχογραφία κατά των ΗΠΑ σε κτήριο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώσεις Τραμπ για συνομιλίες με την Τεχεράνη ρίχνουν τις τιμές του πετρελαίου – «Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τις ΗΠΑ» απαντά το Ιράν

23/03/2026 - 3:33μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν στα 88 του χρόνια

23/03/2026 - 1:54μμ
(Φωτ.: x.com/OC_Scanner)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες μετά από σύγκρουση αεροσκάφους με όχημα στο αεροδρόμιο La Guardia

23/03/2026 - 10:05πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προφυλακίστηκε δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών»

23/03/2026 - 9:06πμ
Ιρανός εργάτης επισκευάζει δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ καπνός εξακολουθεί να υψώνεται από το διυλιστήριο πετρελαίου Shahran μετά από αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη. 8 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος επεκτείνεται σε ρεύμα και νερό – Στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές

22/03/2026 - 11:13μμ
Το πλοίο MSC Ela με σημαία Παναμά αποχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας
(φωτ.: EPA / Οlivier Ηoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» η σύγκρουση Ιράν-ΗΠΑ: Απειλές για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και φόβοι για παγκόσμιο σοκ

22/03/2026 - 8:27μμ
Φωτογραφία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κατεστραμμένη αίθουσα νηπιαγωγείου στη Ντιμόνα του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πυραυλικό χτύπημα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινούς στρατιώτες – Ρουκέτες σε αμερικανικό διπλωματικό κέντρο στη Βαγδάτη

22/03/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν μπορεί να πλήξει την Ευρώπη» – Κάλεσμα για κοινό μέτωπο με ΗΠΑ και Ισραήλ

22/03/2026 - 2:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τάκης Βαμβακίδης με τη Σοφία Παπάζογλου μετά την παράσταση (πηγή: facebook.com/sofia.papazoglou27)

Σοφία Παπάζογλου: Όλοι οι Πόντιοι κάθε ηλικίας οφείλουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να δουν το «Ροδάφ’νον»

6 ώρες πριν
Ο ιερός ναός Κυρίλλου και Μεθοδίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: facebook/Ιερός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου)

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 12,5 ετών στον αρχιμανδρίτη που μάζεψε δωρεές 1,5 εκατ. ευρώ ισχυριζόμενος ότι θα γινόταν μητροπολίτης

7 ώρες πριν
Εικόνα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών. Τεχνικός έλεγχος - Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, συγκοινωνιακοί φορείς, επιβατικές - οδικές - εμπορευματικές μεταφορές, ηλεκτροκίνηση, Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών – Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν οι διατάξεις για τα ταξί

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)

Χορός και γλέντι μέχρι… τελικής πτώσης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου–Κορδελιού

7 ώρες πριν
Το Λαμασσού (ταύρος με φτερά και ανθρώπινο κεφάλι) τοποθετούταν ως φύλακας στις εισόδους των βασιλικών ανακτόρων των Ασσυρίων (πηγή: assyrians.gr)

Οι Ασσύριοι ετοιμάζονται για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς τους

8 ώρες πριν
Υποστηρικτές του αντιπολιτευτικού κόμματος CHP κρατούν αφίσες του Εκρέμ Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κράτησή του (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κομισιόν: «Στην Τουρκία υποχωρούν το κράτος δικαίου και τα δημοκρατικά πρότυπα»

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign