pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ν. Αναστασιάδης: Σταθερή αδιαλλαξία από πλευράς των Τουρκοκυπρίων

Ο πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε τη θλίψη του καθώς διαπιστώνει ότι ο Τατάρ επιμένει στην απαράδεκτη θέση για αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας πριν το διάλογο για λύση

14/04/2022 - 12:15μμ
Ο Νίκος Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ο Νίκος Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σταθερή αδιαλλαξία από πλευράς των Τουρκοκυπρίων διαπιστώνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παραβρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας, με θέμα την παρουσίαση δικοινοτικού σχεδίου δράσης για την ισότητα των φύλων και την ισότιμη παρουσία γυναικών στην διαπραγματευτική διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του, κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από τον χώρο του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας, όπου συναντήθηκε με τον βοηθό γγ των Ηνωμένων Εθνών, αξιωματούχους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο οποίος επίσης ήταν παρών στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς αν προέκυψε κάτι μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ μετά από επτά μήνες, ανέφερε ότι «θα ευχόμουν. Δυστυχώς, και παρά το γεγονός ότι του πρότεινα πως καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση και εφόσον μιλούμε για τη βάση λύσης του Κυπριακού όπως εδώ και δεκαετίες έχει συμφωνηθεί, να μπουν κάτω οι ανησυχίες της κάθε πλευράς για να δούμε πώς μπορεί να τις αντιμετωπίσουμε.

»Φαίνεται ότι θέλουν και επιμένουν στην απαράδεκτη θέση ότι θα πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και εν συνεχεία να αποπειραθούμε να δούμε αν υπάρχει έδαφος για λύση. Πρότεινα να συζητηθούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχω εισηγηθεί. Οι παρεμβάσεις του Τουρκοκύπριου συνομιλητή ήταν αρκούντως ενδεικτικές για τις προθέσεις τους, δηλαδή μια άρνηση, για να είμαι σύντομος. Και είπα ακόμα ότι θα πρέπει να λάβουν μέτρα, έτσι ώστε να παρεμποδίζονται οι ροές των προσφύγων που παρατηρούμε και που εργαλειοποιούνται, δυστυχώς. Και του το είπα ότι δυστυχώς εργαλειοποιούνται με πολιτικούς στόχους από την Τουρκία.

»Το αρνήθηκε, ζήτησε να γίνει συζήτηση των εμπειρογνωμόνων τάχα. Του είπα ότι δεν είναι θέμα εμπειρογνωμόνων, είναι θέμα πολιτική βούλησης να παρεμποδιστούν όλες αυτές οι χιλιάδες που κάθε μήνα καταγράφονται εισρέουσες στις ελεύθερες περιοχές. Με θλίβει ειλικρινά, διότι παρατηρείται μια σταθερή αδιαλλαξία από πλευράς των Τουρκοκυπρίων».

Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος τουλάχιστον στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου του γγ των ΗΕ, ο Πρόεδρος είπε «πώς μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος όταν οι όροι εντολής που θέτουν πως θα πρέπει να έχει ένας απεσταλμένος του γγ – και εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είναι ειδικός ή προσωπικός, το θέμα είναι οι όροι εντολής – είναι η λήψη τέτοιων μέτρων καλής γειτονίας μεταξύ δύο κρατών, αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδιανόητο να συζητείται κάτι ανάλογο.

Βεβαίως η δική μας πλευρά – έχω διαμηνύσει και στον Βοηθό γγ των ΗΕ προκειμένου να μεταβιβαστεί το μήνυμα και στον γγ – επιμένει στα όσα είχαν συμφωνηθεί στο γεύμα του Σεπτέμβρη, στη Νέα Υόρκη, με τον γγ».

Σε ερώτηση αν τα Ηνωμένα Έθνη έδειξαν να είναι διατεθειμένα να ασκήσουν πιέσεις στον Τατάρ, αλλά και στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος απάντησε ότι «δεν ξέρω πού αλλού άσκησαν πιέσεις και αναμένετε ότι μπορεί να ασκήσουν πιέσεις».

Κληθείς να πει αν τα ΗΕ αντιλαμβάνονται την άρνηση από πλευράς Τουρκοκυπρίων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «ήταν μπροστά ο Κόλιν Στιούαρτ, και συνεπώς ήταν μάρτυρας των όσων έχουν διαμειφθεί».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Και δυνάμεις των βρετανικών βάσεων έχουν αναπτυχθεί στην Πύλα, για προληπτικούς λόγους. 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ένταση στην Πύλα της Κύπρου: Καταγγελίες για κινήσεις κατοχικών δυνάμεων – Διαψεύδει για τεθωρακισμένα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

15/04/2026 - 5:15μμ
(Φωτ.: cyprus-mail.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συναγερμός στην Πύλα – Ενίσχυση των δυνάμεων της UNFICYP μετά την τουρκοκυπριακή πρόκληση

13/04/2026 - 11:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αδιαπραγμάτευτο το νομικό καθεστώς των βάσεων, λέει η Βρετανία

13/04/2026 - 12:02μμ
(Φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συναγερμός στη Γερμασόγεια – Κατέρρευσε μέρος διώροφης πολυκατοικίας

11/04/2026 - 2:46μμ
Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon στο λιμάνι του Πόρτσμουθ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο (φωτ.: EPA/Neil Hall)
ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon – Τρεις εβδομάδες μετά το πλήγμα ιρανικού drone στο Ακρωτήρι

23/03/2026 - 8:36μμ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Δέσμευση Γκουτέρες για πρόοδο έως το τέλος της θητείας του – «Στόχος η ουσία» λέει ο Χριστοδουλίδης

18/03/2026 - 11:32μμ
Πλατφόρμα εξόρυξης φυσικού αερίου στον κόλπο του Γκουαγιακίλ, στον Ισημερινό (φωτ. αρχείου: EPA/Gerardo Menoscal)
ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος θα μπορούσε να εξάγει φυσικό αέριο από το 2028

13/03/2026 - 11:28μμ
Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon στη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ, πριν αναχωρήσει για την Κύπρο (φωτ.: EPA/Neil Hall)
ΚΥΠΡΟΣ

Βρετανία: Αναχώρησε για την Κύπρο το αντιτορπιλικό HMS Dragon

10/03/2026 - 8:02μμ
Κύπριοι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (φωτ.: EPA / Alex Mita)
ΚΥΠΡΟΣ

Σύλληψη στην Κύπρο για σχέδιο επιθέσεων της Χαμάς στην Ευρώπη – Ύποπτος για μεταφορά πυρομαχικών

10/03/2026 - 4:38μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΥΠΡΟΣ

Ασπίδα στήριξης από την Ευρώπη στην Κύπρο – Ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας από Μέτσολα και Μακρόν

9/03/2026 - 11:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr)

Κεφαλονιά: Νέα διάσταση στην υπόθεση της 19χρονης – Στο μικροσκόπιο η καθυστέρηση κλήσης στο ΕΚΑΒ

20 λεπτά πριν

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2026: Ιστορική στιγμή μνήμης και παρακαταθήκης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/Orhan ERKILIC / AFP)

Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: O 14χρονος που άνοιξε πυρ και σκότωσε 9 ανθρώπους, ήταν θαυμαστής Αμερικανού μακελάρη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Σε κρίσιμη κατάσταση η Ιρανή φυλακισμένη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί μετά από καρδιακή προσβολή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η αυτόματη υποβολή από την ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να ελέγξετε άμεσα

2 ώρες πριν
Αυγομαχίες 2026 στο Θρυλόριο Ροδόπης, 14 Απριλίου (φωτ.: Facebook / Maron news)

Θρυλόριο Ροδόπης: Οι αυγομαχίες κρατούν ζωντανό το ποντιακό έθιμο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign