pontosnews.gr
Σάββατο, 4/02/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θάνατος 9χρονης Τζωρτζίνας: Η φράση της μητέρας που προβλημάτισε, λίγο πριν από το θάνατο του παιδιού

Βασικό στοιχείο της δικογραφίας αποτελεί το γεγονός ότι τα εννέα επεισόδια έγιναν όσο η 9χρονη νοσηλευόταν σε θάλαμο και όχι σε ΜΕΘ

31/03/2022 - 4:41μμ
Το άλλοτε σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Το άλλοτε σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εννέα σοβαρά ιατρικά επεισόδια εμφάνισε η Τζωρτζίνα από τον Απρίλιο του 2021 προτού καταλήξει στις 29 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Στο περίπου 18 σελίδων διαβιβαστικό που εστάλη στην Εισαγγελία αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία που κατέστησαν κεντρικό πρόσωπο της έρευνας την 33χρονη μητέρα του παιδιού, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αναφέρεται μάλιστα και η φράση που είπε η μητέρα στους γιατρούς μία μέρα πριν από το θάνατο της 9χρονης. «Τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα» φέρεται να τόνισε, προκαλώντας τους μεγάλη έκπληξη γιατί από τα δεδομένα που είχαν τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο.

Βασικό στοιχείο της δικογραφίας αποτελεί το γεγονός ότι τα εννέα επεισόδια που εμφάνισε το κοριτσάκι, είτε στο Νοσοκομείο της Πάτρας, είτε στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ήταν ενόσω βρισκόταν σε θάλαμο και όχι σε ΜΕΘ και ενώ ήταν υπό την εποπτεία της μητέρας της χωρίς την παρουσία άλλου συγγενικού προσώπου.

Τα περιστατικά ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου 2021, λίγες ημέρες μετά το θάνατο της 6 μηνών αδελφής της Ίριδας. «Χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης» αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Στο χρονικό της αρχής του τέλους της Τζωρτζίνας που καταγράφουν οι αστυνομικοί τονίζουν πως το παιδί:

  • Στις 21 Ιανουαρίου 2022 εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών όπου παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Μετά από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ όπου έμεινε για 36 ώρες και επέστρεψε πίσω στην Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία.
  • Η 9χρονη εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ όπου έμεινε για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίστηκε η διακομιδή στο «Αγλαΐα Κυριακού», στις 26 Ιανουαρίου, για να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια.
  • Το πρώτο 24ωρο δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο.
  • Το δεύτερο 24ωρο παρουσίασε και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, που αντιμετωπίστηκε.
  • Από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου είχε μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια.
  • Στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική. Διασωληνώθηκε και στις 15:50 κατέληξε.

Η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί και στο Ωνάσειο όπου δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί .

Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα.

Οι αστυνομικοί τονίζουν πως όταν η 9χρονη μεταφέρθηκε από το Ωνάσειο στο Παίδων η μητέρα ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της. Ο πατέρας βρέθηκε στο νοσοκομείο μόνο το πρώτο βράδυ της νοσηλείας.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η μητέρα δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί.

Μέσα στο νοσοκομείο παρουσίασε νέα επεισόδια και λόγω αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα, αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα.

Καταθέσεις αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ρωτήσει να μάθει αν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο δωμάτιο αιτιολογώντας το ενδιαφέρον της για το φόβο κλοπών.

Η ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας

Την κρίσιμη ημέρα, στις 29 Ιανουαρίου, λίγο πριν από τις 14:30 μία από τις νοσηλεύτριες είδε την μητέρα να πλησιάζει προς το γραφείο νοσηλείας, σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια της έδωσαν την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο.

Πλησιάζοντας της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού.

Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο είδαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνε όταν πέσουν οι σφυγμοί. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15:50 κατέληξε.

Από την αξιολόγηση του υλικού οι Αρχές καταλήγουν πως το επεισόδιο εξελίχθηκε ραγδαία και πως κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη.

«Όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί», επισημαίνεται στο διαβιβαστικό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: deddie.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

4/02/2023 - 10:30μμ
(Φωτ. αρχείου: ΕΜΑΚ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κίσσαβος: Έληξε η περιπέτεια για τα 9 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο κτήριο του ΟΤΕ

4/02/2023 - 10:01μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μήνυμα από το 112 και στο κέντρο της Αθήνας, και μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες

4/02/2023 - 7:59μμ
Η πρώτη πομπή αποτελούταν από συλλόγους που αντιπροσώπευαν τους διαφορετικούς τόπους καταγωγής των κατοίκων, από τον Πόντο, την Κέρκυρα και τη Χίο, από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και την Κρήτη (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελευσίνα χτυπά τώρα η πολιτιστική καρδιά της Ευρώπης

4/02/2023 - 7:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Αργυρώ Αναστασίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άστεγος βρέθηκε νεκρός σε κατάστημα όπου φιλοξενούταν

4/02/2023 - 4:59μμ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ενώ η ΕΛΑΣ πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Εύβοια, Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική θα την υποδεχτούν πρώτες

4/02/2023 - 4:32μμ
(Πηγή: facebook.com/petrovitsgr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λεβέντης παππούς από τη Θράκη, χορεύει τον ζωναράδικο με την καρδιά του και τον… περιπατητήρα του

4/02/2023 - 4:02μμ
Όσοι οδηγοί κινηθούν στους δρόμους της Αττικής τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά αντιολισθιτικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες ειδάλλως θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 80 ευρώ (φωτ.: EUROKINISSI/Ντίνος Μπουρλής)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Από σήμερα το βράδυ χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά

4/02/2023 - 3:00μμ
Ο δράστης φαίνεται να διαπληκτίστηκε με τον 17χρονο για προσωπικές διαφορές, με συνέπεια να τον τραυματίσει ελαφρά στο χέρι με ένα κοπίδι (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Στο αυτόφωρο ο 18χρονος που τραυμάτισε μαθητή λυκείου με κοπίδι

4/02/2023 - 12:36μμ
Δημοτικό όχημα ρίχνει αλάτι σε δρόμο (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή για την «Μπάρμπαρα» οι δήμοι της Αττικής

4/02/2023 - 11:46πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay / Karel Větrovský)

Έρχεται αύριο η πανσέληνος του χιονιού, η τελευταία του φετινού χειμώνα

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: deddie.gr)

ΔΕΔΔΗΕ: Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

43 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΕΜΑΚ)

Κίσσαβος: Έληξε η περιπέτεια για τα 9 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο κτήριο του ΟΤΕ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Αντεπίθεση παραμονής από Ιωνικό – Μοιρασιά στο «Γεντί Κουλέ»

2 ώρες πριν
Ο Στάθης Γράψας με την ομάδα του στις φυλακές Αυλώνα (φωτ.: Αρχείο Στάθη Γράψα)

Στάθης Γράψας: Το θέατρο, «φάρμακο» για τις ψυχές των κρατουμένων – Η παράσταση «Μέσα στην ελευθερία του έξω»

2 ώρες πριν

«Εθάρρεσεν ντο έν’ αϊτός», διά χειρός Γεώργιου Κωνσταντινίδη

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign