pontosnews.gr
Τρίτη, 11/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θάνατος 9χρονης Τζωρτζίνας: Η φράση της μητέρας που προβλημάτισε, λίγο πριν από το θάνατο του παιδιού

Βασικό στοιχείο της δικογραφίας αποτελεί το γεγονός ότι τα εννέα επεισόδια έγιναν όσο η 9χρονη νοσηλευόταν σε θάλαμο και όχι σε ΜΕΘ

31/03/2022 - 4:41μμ
Το άλλοτε σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Το άλλοτε σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εννέα σοβαρά ιατρικά επεισόδια εμφάνισε η Τζωρτζίνα από τον Απρίλιο του 2021 προτού καταλήξει στις 29 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Στο περίπου 18 σελίδων διαβιβαστικό που εστάλη στην Εισαγγελία αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία που κατέστησαν κεντρικό πρόσωπο της έρευνας την 33χρονη μητέρα του παιδιού, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αναφέρεται μάλιστα και η φράση που είπε η μητέρα στους γιατρούς μία μέρα πριν από το θάνατο της 9χρονης. «Τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα» φέρεται να τόνισε, προκαλώντας τους μεγάλη έκπληξη γιατί από τα δεδομένα που είχαν τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο.

Βασικό στοιχείο της δικογραφίας αποτελεί το γεγονός ότι τα εννέα επεισόδια που εμφάνισε το κοριτσάκι, είτε στο Νοσοκομείο της Πάτρας, είτε στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ήταν ενόσω βρισκόταν σε θάλαμο και όχι σε ΜΕΘ και ενώ ήταν υπό την εποπτεία της μητέρας της χωρίς την παρουσία άλλου συγγενικού προσώπου.

Τα περιστατικά ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου 2021, λίγες ημέρες μετά το θάνατο της 6 μηνών αδελφής της Ίριδας. «Χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης» αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Στο χρονικό της αρχής του τέλους της Τζωρτζίνας που καταγράφουν οι αστυνομικοί τονίζουν πως το παιδί:

  • Στις 21 Ιανουαρίου 2022 εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών όπου παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Μετά από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ όπου έμεινε για 36 ώρες και επέστρεψε πίσω στην Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία.
  • Η 9χρονη εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ όπου έμεινε για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίστηκε η διακομιδή στο «Αγλαΐα Κυριακού», στις 26 Ιανουαρίου, για να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια.
  • Το πρώτο 24ωρο δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο.
  • Το δεύτερο 24ωρο παρουσίασε και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, που αντιμετωπίστηκε.
  • Από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου είχε μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια.
  • Στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική. Διασωληνώθηκε και στις 15:50 κατέληξε.

Η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί και στο Ωνάσειο όπου δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί .

Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα.

Οι αστυνομικοί τονίζουν πως όταν η 9χρονη μεταφέρθηκε από το Ωνάσειο στο Παίδων η μητέρα ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της. Ο πατέρας βρέθηκε στο νοσοκομείο μόνο το πρώτο βράδυ της νοσηλείας.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η μητέρα δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί.

Μέσα στο νοσοκομείο παρουσίασε νέα επεισόδια και λόγω αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα, αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα.

Καταθέσεις αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ρωτήσει να μάθει αν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο δωμάτιο αιτιολογώντας το ενδιαφέρον της για το φόβο κλοπών.

Η ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας

Την κρίσιμη ημέρα, στις 29 Ιανουαρίου, λίγο πριν από τις 14:30 μία από τις νοσηλεύτριες είδε την μητέρα να πλησιάζει προς το γραφείο νοσηλείας, σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια της έδωσαν την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο.

Πλησιάζοντας της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού.

Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο είδαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνε όταν πέσουν οι σφυγμοί. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15:50 κατέληξε.

Από την αξιολόγηση του υλικού οι Αρχές καταλήγουν πως το επεισόδιο εξελίχθηκε ραγδαία και πως κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη.

«Όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί», επισημαίνεται στο διαβιβαστικό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Πυροβολισμοί στη Δροσοπούλου – Εντοπίστηκαν 6 κάλυκες, ένας τραυματίας στο «Γεννηματάς»

11/11/2025 - 9:05πμ
(Πηγή: gein.noa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά των Αντικυθήρων

11/11/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεφώσεις στην Αττική, τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη, σποραδικές καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα

11/11/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: Γιάννης Αγγελάκης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βορίζια: Αιτία ένα αποτυχημένο προξενιό; Στο μικροσκόπιο των Αρχών η βόμβα στο σπίτι

10/11/2025 - 11:52μμ
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τρένο συγκρούστηκε με δίκυκλο στη Λένορμαν

10/11/2025 - 11:07μμ
Οι δύο Ρουμάνοι κατηγορούμενοι στη διάρκεια της δίκης το 2015 (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ισόβια στους δολοφόνους του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα – Τον είχαν σκοτώσει για χρήματα

10/11/2025 - 7:15μμ
Στα εγκαίνια προσήλθαν πολλοί Τούρκοι πολίτες από διάφορες πόλεις της Τουρκίας (φωτ.: Χ/Türkiye in Thessaloniki)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το αποκαταστημένο μουσείο του Κεμάλ στο τουρκικό προξενείο

10/11/2025 - 4:59μμ
Εικόνα από τον σταθμό «Νέος Κόσμος» του μετρό (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Αλλαγές στη Γραμμή 2 – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

10/11/2025 - 3:52μμ
Τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Καργάκη οδηγούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βορίζια: Αρνούνται κάθε εμπλοκή στο αιματοκύλισμα – Προφυλακίσεις και ένα χωριό που βράζει από την ένταση

10/11/2025 - 2:41μμ
Στιγμιότυπο από την περιοχή του Κολωνού κατά την διάρκεια της καταιγίδας στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία σαρώνει και την Αττική – «Ποτάμια» αρκετοί δρόμοι της Αθήνας

10/11/2025 - 2:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

myΘέρμανση: 24 ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Νέες οδηγίες από την ΑΑΔΕ

15 λεπτά πριν
Ο Χριστός απεικονίζεται στο κέντρο, όρθιος και ολόσωμος σε στάση τριών τετάρτων προς τις θύρες του Παραδείσου. Στα δεξιά η πλούσια βλάστηση παραπέμπει στον Παράδεισο, στον οποίο εισήλθαν οι φρόνιμες παρθένες. Σκούρο μπλε είναι το βάθος πίσω από τις μωρές παρθένες. Μέρος φορητής εικόνας του 1899 (πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης / Υπουργείο Πολιτισμού)

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Γ’)

43 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κυψέλη: Πυροβολισμοί στη Δροσοπούλου – Εντοπίστηκαν 6 κάλυκες, ένας τραυματίας στο «Γεννηματάς»

1 ώρα πριν
(Πηγή: gein.noa.gr)

Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά των Αντικυθήρων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Νεφώσεις στην Αττική, τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη, σποραδικές καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Αγγελάκης/EUROKINISSI)

Βορίζια: Αιτία ένα αποτυχημένο προξενιό; Στο μικροσκόπιο των Αρχών η βόμβα στο σπίτι

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign