pontosnews.gr
Δευτέρα, 11/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μαριούπολη: Το Ελληνικό Προξενείο είναι από τα τελευταία που λειτουργούν στην πόλη

Νωρίτερα 160 ιδιωτικά οχήματα εγκατέλειψαν την πόλη

14/03/2022 - 5:30μμ
H Μαριούπολη (φωτ.: EPA/ Satellite Image 2022 Maxar Technologies)

H Μαριούπολη (φωτ.: EPA/ Satellite Image 2022 Maxar Technologies)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κρίσιμες ώρες περνάνε και σήμερα οι κάτοικοι της Μαριούπολης. Νωρίτερα 160 ιδιωτικά αυτοκίνητα μπόρεσαν να εγκαταλείψουν την πόλη, που πολιορκείται από ρωσικές δυνάμεις, και κατευθύνονται προς την κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Μπερντιάνσκ.

Αυτό ανακοίνωση το δημοτικό συμβούλιο της ουκρανικής πόλης.

«Κατέστη γνωστό ότι μέχρι τις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) περισσότερα από 160 ιδιωτικά αυτοκίνητα κατάφεραν να φύγουν», ανέφερε σε διαδικτυακή ανάρτηση η δημοτική αρχή.

Την περασμένη εβδομάδα, επανειλημμένες προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη, μια πόλη 400.000 κατοίκων, απέτυχαν.

Ταυτόχρονα την ιστορία του Έλληνας προξένου, που παραμένει στην πόλη, μοιράστηκε ο πατέρας τους μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή Ναι μεν, αλλά με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Αρχικά ο Γιώργος Ανδρουλάκης, πατέρας του προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό, «για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για αυτή τη λεπτή υπόθεση».

Σύμφωνα με τον ίδιο  τελευταία φορά μίλησε για λίγο με τον γιο του, επειδή «στις επικοινωνίες που έχουν και οι οποίες τις τελευταίες ημέρες είχαν διακοπεί, ελάχιστο χρόνο δίνει σε μένα και περισσότερο μιλάει με τη γυναίκα του».

Είπε ότι ο Έλληνας πρόξενος βρίσκεται μαζί με Ουκρανούς υπαλλήλους του ΟΑΣΕ σε ένα υπόγειο καταφύγιο το οποίο έχει ενισχυθεί. Μάλιστα, κάποιοι από τους υπαλλήλους του ΟΑΣΕ έχουν και τις οικογένειές τους.

«Μου είπε ότι είναι καλά και ότι φίλοι Ουκρανοί τους έφεραν και λίγα τρόφιμα επιπλέον από το υστέρημά τους. Τα τρόφιμά τους επαρκούν για 2-3 ημέρες. Εκτιμώ ότι θα μπει ο ρωσικός στρατός μέσα στην πόλη, είναι θέμα ημερών. Θα κάνουν αυτά που θέλουν να κάνουν οι Ρώσοι και μάλλον θα δοθεί και μια λύση για τον γιο μου και τους άλλους Ουκρανούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είναι από την περιοχή και θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», επισήμανε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αστικός ιστός πολιορκείται από τα ρωσικά στρατεύματα, «ήδη έχουν μπει και έχουν καταλάβει την εξωτερική περίμετρο της πόλης, τις συνοικίες και τα προάστια, και συνεχώς προωθούνται, καθώς γίνονται μάχες σώμα με σώμα με τον Ουκρανικό στρατό».

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι πρόξενος στη Μαριούπολη από τον Ιανουάριο, ενώ το ελληνικό προξενείο είναι το μόνο εν λειτουργία αυτή τη στιγμή.

«Δεν υπάρχει άλλο προξενείο στη Μαριούπολη, ίσως γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη χώρα. Για εμάς όμως είναι πρώτιστο το ενδιαφέρον εκεί γιατί υπάρχει μεγάλη ελληνική παροικία, η ελληνική ομογένεια», υπογράμμισε ο πατέρας.

«Ακόμα και τώρα που ο γιός μου είναι στο καταφύγιο, το προξενείο λειτουργεί αν και δεν έχει βέβαια τη λειτουργία που πρέπει να έχει», πρόσθεσε. Ο Γιώργος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι οι Ουκρανού υπάλληλοι του ΟΑΣΕ που βρίσκονται και αυτοί εγκλωβισμένοι στο καταφύγιο, εκφράζουν ευγνωμοσύνη προς τον γιό του, «γιατί αυτός επικοινωνεί και με τον ΟΑΣΕ με δυο δορυφορικά τηλέφωνα αλλά και με το υπουργείο Εξωτερικών το δικό μας. Παίρνει οδηγίες, παίρνει εντολές, περιγράφει την κατάσταση για να είναι και το υπουργείο μας ενήμερο», ανέφερε.

Πηγή: ΕΡΤ, Γρηγόρης Νιάκας

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook/Hellene Flame)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η «Παναγία Σουμελά» Σίδνεϊ ετοιμάζεται για τον Δεκαπενταύγουστο

9/08/2025 - 12:40μμ
(Φωτ.: facebook/Pontiaki Estia Melbourne)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μελβούρνη θα γιορτάσει ποντιακά την Κοίμηση της Θεοτόκου

6/08/2025 - 7:00μμ
(Φωτ.: facebook/Holy Institution Panagia Soumela)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προσκύνημα και πανηγύρι για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου στο ιερό ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Νιου Τζέρσεϊ

5/08/2025 - 11:00μμ
Αριστερά ο Τζιμ Τσολάκης σε νεαρή ηλικία και δεξιά σε πρόσφατη φωτογραφία (φωτ.: TheGreekHerald.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τζιμ Τσολάκης: Ο Ελληνοαυστραλός πίσω από τη βραβευμένη Αυστραλιανή Ελληνική Χορωδία και ο… Μίκης Θεοδωράκης

4/08/2025 - 8:24μμ
(Φωτ.: facebook/Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Πόντιοι του Τορόντο θα γιορτάσουν την Κοίμηση της Παναγίας

4/08/2025 - 5:19μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σίδνεϊ (φωτ.: facebook/Greek Film Festival - Australia)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου «κλείνει» τα 30 και στρώνει το κόκκινο χαλί για τον «Καπετάν Μιχάλη»

4/08/2025 - 9:41πμ
Από αριστερά, ο Con Pape με τον Δήμο Μιχαλόπουλο ενώ ασχολούνται με τις κυψέλες τους (φωτ.: neoskosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συνεχίζοντας την παράδοση της ελληνικής μελισσοκομίας στην… Αυστραλία

3/08/2025 - 11:40πμ
Νεαροί ομογενείς από την Ελλάδα και την Κύπρο στην επιμνημόσυνη δέηση (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το Σίδνεϊ δεν ξεχνά και τίμησε τους νεκρούς της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

2/08/2025 - 8:18μμ
(Φωτ.: facebook/Peter Pontios)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η «Παναγία Σουμελά» Σίδνεϊ προσκαλεί στον ετήσιο χορό της

29/07/2025 - 10:29μμ
Ζωγραφιές μικρών Ελληνοαυστραλών, στο πλαίσιο μαθήματος για την Ελλάδα, στη Βικτόρια (φωτ.: facebook/Modern Greek Teachers' Association of Victoria)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Ο Ελληνικός Κύκλος»: Ο σύλλογος που δημιούργησε μια Ελληνοαυστραλή φοιτήτρια για τη σύνδεση των νεαρών ομογενών με την ελληνική κουλτούρα

29/07/2025 - 9:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παλαιστίνια μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το υποσιτισμένο παιδί της στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιουνίς. Το παιδί είναι δύο ετών, ζυγίζει μόλις 4 κιλά και υποφέρει από διόγκωση του ήπατος, ακραίο υποσιτισμό και οξύ κοιλιακό οίδημα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Νετανιάχου: Δεν έχουμε επιλογή από το να νικήσουμε τη Χαμάς – Κοινή δήλωση χωρών στον ΟΗΕ καταδικάζει την επέκταση των επιχειρήσεων στη Γάζα

25 λεπτά πριν
Το σήμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Βρέθηκε η 52χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Άνω Τούμπα

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ήττα με απουσίες για την Εθνική μπάσκετ κόντρα στο Ισραήλ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Βεγόρας «Η Μαυροθάλασσα»)

Ξεχωριστό ποντιακό γλέντι στη Βεγόρα από τη «Μαυροθάλασσα»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Ειδικευόμενοι γιατροί έγραφαν συνταγές για ακριβά αντιδιαβητικά φάρμακα και τα μεταπωλούσαν

3 ώρες πριν
Κόσμος αναζητά επιζώντες στα συντρίμμια κτηρίου μετά τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (φωτ.: glomex)

Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – Έγινε αισθητός και στη Λέσβο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign