pontosnews.gr
Σάββατο, 2/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει στο Κίεβο ενώ την Τετάρτη αναμένονται νέες συνομιλίες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιθέσεις του ρωσικού στρατού στα ουκρανικά εδάφη. Συγκλονιστικά βίντεο

1/03/2022 - 6:27μμ
Βομβαρδισμός στο Κίεβο (Φωτ.: Telegram / Ukraine NOW)

Βομβαρδισμός στο Κίεβο (Φωτ.: Telegram / Ukraine NOW)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιθέσεις του ρωσικού στρατού στα ουκρανικά εδάφη, και ενώ την Τετάρτη αναμένεται νέος γύρος συνομιλιών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Επικαλούμενο τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών το Reuters αναφέρει ότι υπάρχει ετοιμότητα για συνομιλίες, αλλά ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά τα ρωσικά τελεσίγραφα.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κανασένκοφ ανακοίνωσε ότι θα βομβαρδιστούν υποδομές των ουκρανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας στο Κίεβο και κάλεσε τους αμάχους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

«Για τον τερματισμό των κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας κατά τεχνολογικών υποδομών της SBU [σ.σ. Υπηρεσία Ασφαλείας] και του κύριου κέντρου της Μονάδας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων στο Κίεβο», δήλωσε.

Λίγες ώρες αργότερα βομβαρδίστηκε τηλεοπτικός πύργος στην ουκρανική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα κρατικοί σταθμοί να σταματήσουν τις μεταδόσεις μέχρι να ενεργοποιηθούν τα εφεδρικά συστήματα. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο πύργος βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, στην ίδια γειτονιά με την Μπάμπι Γιαρ, μια χαράδρα όπου οι Ναζί σκότωσαν περισσότερους από 30.000 εβραίους σε δύο ημέρες το 1941.

«Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία=βάρβαροι», έγραψε στο Twitter το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1498678529143234571

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1498686756606070790

Στις δε ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στόχος των φιλορώσων ανταρτών είναι να περικυκλώσουν τη Μαριούπολη, όπως παραδέχθηκε ο ηγέτης τους Ντένις Πουσίλιν – η πόλη από το πρωί δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Σε ό,τι αφορά στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της περιοχής Όλεγκ Σινεγκούμποφ είπε ότι πύραυλοι έπληξαν το κέντρο. Μεταξύ των στόχων ήταν κατοικημένες περιοχές και το κτήριο διοίκησης.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο του Γαλλικού Πρακτορείου με τους διασώστες να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια:

Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική. Το πρακτορείο TASS αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα και οι αυτονομιστές ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Ανατολική Ουκρανία.

Μάλιστα, το RIA μεταδίδει ότι δηλώσεις του Ουκρανού κυβερνήτη της περιοχής του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με τον Πάβλο Κιριλένκο, «καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό» η πόλη Βολνοβάχα που απέχει μία ώρα οδικώς στα βόρεια της Μαριούπολης.

📽️Russian forces captured Hranite near #Mariupol #Ukraine #UkraineRussianWar pic.twitter.com/ncrnS9itPv

— MilitaryLand.net (@Militarylandnet) February 28, 2022

Συνολικά πάνω από 677.000 άνθρωποι έχουν πάρει το δρόμο της προσφυγιάς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΟΗΕ. Οι δε εκτοπισμένοι υπολογίζονται σε 1 εκατ.

Σε διπλωματικό επίπεδο, το αίτημα της Oυκρανίας για ένταξη της στην ΕΕ επανέλαβε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμά του που μεταδόθηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για το πώς θα ενισχυθεί η αεροπορική άμυνα. Όταν ρωτήθηκε για το αν το ΝΑΤΟ πρέπει να δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, είπε: «Ό,τι μπορούν για να μας βοηθήσουν τώρα. Είναι καλύτερα να μας βοηθήσουν τώρα παρά να βρεθούν αργότερα κατά μέτωπο αντιμέτωποι με τον Πούτιν».

Xάρτης με τις τελευταίες κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας (πηγή: Twitter / DefenceHQ)

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός ότι βρίσκονται αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι μόλις ξεκίνησε να μεταδίδεται η μαγνητοσκοπημένη ομιλία του κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό πολλές αντιπροσωπείες, ανάμεσά τους δυτικών χωρών, αποχώρησαν από την αίθουσα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αμερικανικό υποβρύχιο στη διάρκεια άσκησης έξω από την Ουάσινγκτον (φωτ.: . EPA/Thiep Van Nguyen II/Αμερικανικό Ναυτικό)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο πυρηνικά υποβρύχια στέλνει στη Ρωσία ο Τραμπ – «Οι λέξεις μπορούν συχνά να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες»

1/08/2025 - 9:10μμ
Εργάτες εξετάζουν το σημείο της τραγωδίας μετά την κατάρρευση του στεγάστρου, που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους (φωτ.: EPA/Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Συνελήφθη πρώην υπουργός για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ

1/08/2025 - 4:59μμ
Γκράφιτι στο Γιοχάνεσμπουργκ με θέμα την επιβολή επιπρόσθετων δασμών των ΗΠΑ σε δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους και η Νότια Αφρική (φωτ.: EPA/Kim Ludbrook)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Δασμοί: Σε ισχύ από τις 7 Αυγούστου οι επιπρόσθετοι δασμοί των ΗΠΑ σε δεκάδες χώρες

1/08/2025 - 2:34μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/ JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα… προθεσμία έως τις 8 Αυγούστου δίνει ο Τραμπ στον Πούτιν για να τερματίσει τον πόλεμο

31/07/2025 - 9:13μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Luca Zennaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αποτροπιασμό προκαλεί η δολοφονία 35χρονου από τη μητέρα του και τη σύντροφό του

31/07/2025 - 8:43μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα του σεισμού των 8,8 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα

30/07/2025 - 4:40μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπροβοδίζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, 7 Απριλίου 2025 (φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Τραμπ για τον «ανύπαρκτο» λιμό στη Γάζα – Ανάλγητος ή παράφρονας όποιος δεν το βλέπει

30/07/2025 - 2:29μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Προς απαγόρευση του YouTube στα παιδιά κάτω των 16 ετών

30/07/2025 - 2:04μμ
Εικόνα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γεωφυσικό Κέντρο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Δείχνει μια πλημμυρισμένη περιοχή στο Σεβέρο-Κουρίλσκ στη Σαχαλίνη, το μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας, στον βόρειο Ειρηνικό
ΚΟΣΜΟΣ

Καμτσάτκα: Συγκλονιστικά βίντεο από το σεισμό των 8,8 βαθμών και το τσουνάμι

30/07/2025 - 1:11μμ
(Φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: ΥΠΕΞ 15 χωρών καλούν σε αναγνώριση της Παλαιστίνης – 17 χώρες καλούν τη Χαμάς να παραδώσει τα όπλα

30/07/2025 - 10:32πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν σε 2.600 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Πάνω από 77 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 8 Αυγούστου

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Οι καμπάνες ηχούν επικίνδυνα

1 ώρα πριν
Εικόνα από τη μεταφορά στο Λιμεναρχείο Φλοίσβου, της γυναίκας που συνελήφθη για την υπόθεση με το κορίτσι που βρέθηκε νεκρό σε παραλία στο Π. Φάληρο (φωτ.: 
Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)

Νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα η μητέρα του άτυχου παιδιού

2 ώρες πριν
Μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Απιδεώνα (φωτ.: Facebook / Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνα)

Μια Παναγία Σουμελά στη Δυτική Ελλάδα, στον Απιδεώνα Πατρών, το χωριό των Ποντίων

2 ώρες πριν
Ο Απόστολος Διανέλλος, φωτογραφίζεται σε δάσος στα Γρεβενά  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Στραβού)

Ο φύλακας της φύσης των Γρεβενών: Ο Απόστολος Διανέλλος στο φυσικό του περιβάλλον

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Πολιτιστικός Σύλλογος Νίψας)

Το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου ο καλοκαιρινός χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας Έβρου

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign