pontosnews.gr
Τρίτη, 6/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλό της από το 2017

Στην έβδομη πυραυλική δοκιμή της για φέτος

31/01/2022 - 1:43μμ
(Φωτ.: EPA/ KCNA)

(Φωτ.: EPA/ KCNA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα ότι χθες Κυριακή εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλό της από το 2017, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτή ήταν η έβδομη πυραυλική δοκιμή σε διάστημα ενός μήνα, εγείροντας ανησυχίες ότι ενδέχεται να επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων.

Η προηγούμενη φορά που η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει τόσους πολλούς πυραύλους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν το 2019, μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν και του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Μια εκτόξευση εκτίμησης του βαλλιστικού πυραύλου εδάφους-εδάφους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς Hwasong-12 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή», η οποία «επιβεβαίωσε την ακρίβεια, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα» του πυραύλου, που βρίσκεται στο στάδιο παραγωγής, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας είχε ανακοινώσει την Κυριακή πως τα ξημερώματα εντοπίστηκε «ένας βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς που εκτοξεύθηκε σε υψηλή γωνία». Η υψηλή γωνία σημαίνει ότι ο πύραυλος δεν έφτασε το μέγιστο των δυνατοτήτων του σε βεληνεκές.

Το KCNA επιβεβαίωσε σήμερα ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας «το σύστημα εκτόξευσης σε πιο υψηλή γωνία» για να προστατευθεί η ασφάλεια των γειτονικών χωρών και πρόσθεσε ότι στην κεφαλή του πυραύλου είχε τοποθετηθεί φωτογραφική μηχανή. Το επίσημο πρακτορείο δημοσίευσε εικόνες που ελήφθησαν από αυτή τη φωτογραφική μηχανή.

Σύμφωνα με τη Νότια Κορέα, η Βόρεια Κορέα ακολουθεί «αντίστοιχη οδό» με αυτή του 2017, όταν είχε οξυνθεί ιδιαίτερα η ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Η Πιονγκγιάνγκ «βρίσκεται κοντά στο να σπάσει το μορατόριουμ» που έχει επιβάλει η ίδια στις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, εκτίμησε χθες Κυριακή ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-Ιν.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την ίδια ανησυχία. «Δεν πρόκειται μόνο για τα όσα έκαναν χθες, αλλά για το γεγονός ότι αυτό αποτελεί συνέχεια ενός αρκετά σημαντικού αριθμού δοκιμών αυτό τον μήνα», εκτίμησε.

«Προφανώς δεν επιθυμούμε να δούμε νέες δοκιμές και έχουμε ζητήσει από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας να απέχει από νέες δοκιμές», πρόσθεσε.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη βόρεια επαρχία Τζαγκάνγκ, από όπου η Βόρεια Κορέα έχει εκτοξεύσει τους τελευταίους μήνες και άλλους πυραύλους, υπερηχητικούς, όπως έχει ανακοινώσει η ίδια. Έφτασε σε μέγιστο ύψος 2.000 χιλιομέτρων και διένυσε περίπου 800 χιλιόμετρα μέσα σε διάστημα 30 λεπτών προτού πέσει στη θάλασσα της Ιαπωνίας, διευκρίνισε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιταλοί αξιωματούχοι μεταφέρουν μια από τις σορούς στη διάρκεια επαναπατρισμού ενός από τα θύματα της φωτιάς στο Κραμ Μοντανά (φωτ.: EPA/Matteo Corner)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες – Το συγκινητικό βίντεο των εργαζομένων

5/01/2026 - 9:58μμ
Ο Νικολάς Μαδούρο και η Σίλια Φλόρες λίγο μετά την αποβίβασή τους στο ελικοδρόμιο, στη Wall Street, 5 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:   EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

«Είμαι αθώος»: H κινηματογραφική μεταφορά Μαδούρο στο δικαστήριο και η ημερομηνία-κλειδί της υπόθεσης

5/01/2026 - 8:43μμ
Φωτογραφία του Reuters δείχνει τον Νικολάς Μαδούρο να κατεβαίνει από το ελικόπτερο συνοδεία ομοσπονδιακών πρακτόρων (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπρούκλιν-Μανχάταν: Από τη διαβόητη φυλακή στο δικαστήριο ο Μαδούρο

5/01/2026 - 3:09μμ
Δεξαμενόπλοιο στη λίμνη Μαρακαΐμπο στη Βενεζουέλα, τον Δεκέμβριο του 2025 (φωτ.: (EPA / Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα σε «dark mode»: Δεξαμενόπλοια έφυγαν με κλειστό το AIS

5/01/2026 - 2:17μμ
(Φωτ.: EPA/Etienne Laurent)
ΚΟΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή η Εύα Σλος, ετεροθαλής αδελφή της Άννας Φρανκ

5/01/2026 - 1:04μμ
(Φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/ POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μαδούρο ενώπιον της δικαιοσύνης στις ΗΠΑ – Απειλές Τραμπ προς Κολομβία, Ιράν και Γροιλανδία

5/01/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Τραγικός επίλογος για τη 15χρονη Αλίκη Καλλέργη – Ταυτοποιήθηκε επίσημα η σορός της

4/01/2026 - 11:44μμ
Μέλος της ένοπλης ομάδας «Colectivos» φρουρεί την είσοδο ενός σουπερμάρκετ στο Καράκας, εντείνοντας την αβεβαιότητα των πολιτών για την επόμενη ημέρα μετά τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο (φωτ.: EPA/Ronald Penar)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ο στρατός αναγνώρισε την αντιπρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκες ως προσωρινή πρόεδρο της χώρας – Τα Σκόπια στηρίζουν τις ενέργειες Τραμπ

4/01/2026 - 9:24μμ
O Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθώντας την εξέλιξη της επιχείρησης «Absolute Resolve» στη Βενεζουέλα, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / The White House)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Βενεζουέλα: Το πετρέλαιο στο επίκεντρο των αμερικανικών κινήσεων, χωρίς άρση του εμπάργκο

4/01/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: Case Western Reserve University/thegreekherald.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολυξένη Φιλιππίδου: Η Ελληνίδα καθηγήτρια σε αμερικανικό πανεπιστήμιο που δίνει ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς

4/01/2026 - 1:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγγενείς του 30χρονου που έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή σε νυχτερινό κέντρο, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας. Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Θάνατος 30χρονου στην Πάτρα: Εννέα εμπλεκόμενοι στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Georgia Kiriakidou)

Θεοφάνια με ποντιακό γλέντι από τον Σύλλογο Καυκάσιων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας»

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Pink Panthers στη Χαλκιδική: «Χτύπημα» αξίας 580.000 ευρώ σε κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου

3 ώρες πριν
Παραμονή Θεοφανίων στο μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που βρίσκεται στην Άμπλιανη Λαμίας. Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Glomex)

Θεοφάνια σημαίνει μνημοκέρε: Το ποντιακό έθιμο που «φωτίζει» και για τους νεκρούς

3 ώρες πριν
Ιταλοί αξιωματούχοι μεταφέρουν μια από τις σορούς στη διάρκεια επαναπατρισμού ενός από τα θύματα της φωτιάς στο Κραμ Μοντανά (φωτ.: EPA/Matteo Corner)

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες – Το συγκινητικό βίντεο των εργαζομένων

4 ώρες πριν
Πλημμύρες στην περιοχή της Νέας Περάμου από την κακοκαιρία Byron, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Σε Red Code πέντε Περιφέρειες λόγω της κακοκαιρίας – Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign