pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε κλίμα συγκίνησης η ταφή του ήρωα της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Κόκκα, στο Πέτα της Άρτας

Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερο πατέρα, είπε η κόρη του αποχαιρετώντας τον

16/01/2022 - 2:28μμ
Τυλιγμένα στη γαλανόλευκη, τα οστά του ήρωα Συνταγματάρχη των Κωνσταντίνου Κόκκα, έφτασαν στις 11:00 το πρωί, στον Άγιο Γεώργιο του Πέτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαίρη Τζώρα)

Τυλιγμένα στη γαλανόλευκη, τα οστά του ήρωα Συνταγματάρχη των Κωνσταντίνου Κόκκα, έφτασαν στις 11:00 το πρωί, στον Άγιο Γεώργιο του Πέτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαίρη Τζώρα)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Πέτα της Άρτας, «επέστρεψε» ο ήρωας της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνος Κόκκας που έπεσε τον Ιούλιο του 1974, στην Κύπρο. Τα οστά του αρχιλοχία του 6ου λόχου, που εντοπίστηκαν στο σημείο όπου σκοτώθηκε, το χωριό Κιόνελι της επαρχίας της Λευκωσίας, έφθασαν σήμερα το πρωί στις 11:00, στον Άγιο Γεώργιο του Πέτα, τυλιγμένα σε ελληνική σημαία.

Ο αποχαιρετισμός της κόρης του Ελένης ήταν συγκλονιστικός. «Αιωνία σου η μνήμη ήρωα πατέρα. Μεταξύ ζωής και Ελλάδας, εσύ την έδωσες για την Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο πατέρα. Αθάνατος στην ψυχή μας και την ιστορία… Αιωνία σου η μνήμη ήρωα πατέρα», είπε.

Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, του εκπροσώπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κύπρου Χρ. Πιερή και αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαίρη Τζώρα)

Ο δήμος Νικολάου Σκουφά, όπου ανήκει το Πέτα, τον τίμησε όπως αρμόζει σε έναν ήρωα. «Άνθρωποι σαν τον Κόκκα στέλνουν από μόνοι τους μήνυμα, με την θυσία τους», δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. «Το όνομά του έχει περάσει στο πάνθεον της ελληνικής ιστορίας, καθώς έδωσε τη ζωή του μαχόμενος για τα ιδανικά της ελευθερίας, και την προστασία των Κύπριων αδελφών μας από του Τούρκους εισβολείς» αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

«Ήταν πατριώτης, ήταν παλικάρι», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Μαίρη Τζώρα ο πρώτος του ξάδερφος Κώστας Γούλας. Ήταν ορφανός. Η μητέρα του Βασιλική χάθηκε στη γέννα. Χρόνια μετά πέθανε και ο πατέρας. Λίγες μέρες πριν φύγει για την Κύπρο, τα δύο ξαδέρφια βρέθηκαν μαζί και όπως θυμάται ο Κώστας του είπε, ότι ήταν αποφασισμένος να πάει για 2η φορά στην Κύπρο, γιατί είχε ξανά υπηρετήσει το 1963. Ήταν ένας άνθρωπος όπως μας λέει, με πολύ υψηλό Εθνικό φρόνημα αγαπούσε την πατρίδα του και δεν σκέφτηκε ποτέ τη ζωή του, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως έμαθαν από κάποιους επιζήσαντες. Άφησε πίσω δύο κοριτσάκια και την σύζυγό του».

Ο Κωνσταντίνος Κόκκας ήταν από μικρός, ένας δραστήριος άνθρωπος. Πολυμήχανος, πολυτεχνίτης και ευρεσιτέχνης, που διακρινόταν πάντα για τις ηγετικές του ικανότητες.

Η οικογένεια του ήρωα δεν ήταν εύπορη. «Ορφανός από μητέρα, καλός μαθητής, που αγαπούσε τα γράμματα, λάτρευε πάνω από όλα την Ελλάδα και θέλησε να την υπηρετήσει σε μια δύσκολη περίοδο, από μια δύσκολη και απαιτητική θέση», λέει ένας συγχωριανός του που μεγάλωσαν μαζί και συνεχίζει: «Έτσι κατετάγη στη σχολή των υπαξιωματικών, με σκοπό να υπερασπιστεί όλα όσα συνθέτουν και περικλείουν διαχρονικά την έννοια της Ελλάδας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα ηνία του διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων ανέλαβε ο ταξίαρχος Ματθαίος Σαββίδης

16/01/2026 - 6:48μμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Δελτίο απογραφής πρέπει να καταθέσουν όσοι γεννήθηκαν το 2008-2009 και είναι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2029-2030

15/01/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος/Γρ. Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ιστορικό ορόσημο για το Πολεμικό Ναυτικό η ένταξη της FDI HN Belharra «Κίμων» στις δυνάμεις του

15/01/2026 - 2:01μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/POOL/Γιάννης Δημητρόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δείτε ζωντανά την υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων»

15/01/2026 - 11:13πμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού)
ΑΜΥΝΑ

Νέα εποχή στο Πολεμικό Ναυτικό με την άφιξη της φρεγάτας «Κίμων»

15/01/2026 - 8:35πμ
H φρεγάτα «Κίμων» εν πλω στη Μεσόγειο, 14 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού)
ΑΜΥΝΑ

Στην Ελλάδα η φρεγάτα «Κίμων»: Επίσημη εν πλω υποδοχή, παρουσία Τασούλα, Μητσοτάκη και Δένδια

14/01/2026 - 7:41μμ
Το έργο του γλύπτη αρχιτέκτονα Κώστα Βαρώτσου, κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων του έργου της βιοκλιματικής πρόσοψης και του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Έκτακτες Κρίσεις Πλοιάρχων Έτους 2026-2027 – Ποιοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται

13/01/2026 - 12:16πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΜΥΝΑ

ΚΥΣΕΑ: Τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

11/01/2026 - 10:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΚΥΣΕΑ: Τι αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό

10/01/2026 - 12:20μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στις στρατιωτικές δυνάμεις της Σάμου (φωτ.: Διεύθυνση Ενημέρωσης υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα ουδένα απειλεί, αλλά είναι απολύτως αποφασισμένη να υπερασπίσει την κυριαρχία της

26/12/2025 - 4:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του

19 λεπτά πριν
Η Αργυρούπολη του Πόντου, όπου βρισκόταν το Μαυραγγέλ', στις αρχές του 20ού αιώνα (πηγή: Grothe, Hugo: Auf türkischer Erde: Reisebilder Und Studien, 1903. Archive: Center for Information and Documentation on Armenia – IDZA, Berlin)

Μαυραγγέλ’: Το ελληνικό χωριό της Αργυρούπολης στον Πόντο όπου γράφτηκε μια ξεχασμένη σελίδα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νίκη στην Πόλη και φουλ για τετράδα ο Ολυμπιακός

1 ώρα πριν

Γενική Συνέλευση ετοιμάζει ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένων Πολιτειών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex)

Αύριο, Παρασκευή, το τελευταίο «αντίο» στον 53χρονο λιμενικό που έχασε τη ζωή του στο Άστρος Κυνουρίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign