pontosnews.gr
Τετάρτη, 21/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γιώργος Τράγκας: Ο «θείος» της ελληνικής δημοσιογραφίας

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από την Covid-19, σε ηλικία 72 ετών

14/12/2021 - 5:35μμ
Ο Γιώργος Τράγκας φεύγοντας από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, το 2003 (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο Γιώργος Τράγκας φεύγοντας από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, το 2003 (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας. Ο «θείος», όπως ήταν γνωστός στους δημοσιογραφικούς κύκλους, πέθανε από επιπλοκές της Covid-19· και αφότου διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό εξέφραζε αμφιβολίες –«φόβους» λένε οι συνεργάτες του– αναφορικά με τα εμβόλια.

Ιδιαίτερη προσωπικότητα, που συχνά ξεπερνούσε τα όρια λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα του, ο Γιώργος Τράγκας πριν σχεδόν έναν χρόνο προχώρησε στην ίδρυση του πολιτικού κινήματος «Ελεύθεροι πολίτες».

Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, ή δούλεψαν για λογαριασμό του στις εκδοτικές ή διαφημιστικές προσπάθειες που έκανε, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: οι μεν τον λάτρεψαν, οι δε τον μίσησαν. Οι περισσότεροι συμφωνούν, πάντως, ότι ήταν ένα σχολείο, έστω και με σκληρά μαθήματα.

Ο γυναικολόγος πατέρας του ήθελε να τον κάνει γιατρό. Εκείνος ονειρευόταν τον εαυτό του σχεδιαστή μόδας, γι’ αυτό έφυγε στην Ιταλία για σπουδές. Η «σοβαρή» εμπλοκή του με το χώρο του Τύπου ήταν στη Βραδυνή, όπου έκανε αστυνομικό ρεπορτάζ.

Το δημοσιογραφικό του αισθητήριο, που συχνά αποδείχθηκε αλάνθαστο, καλλιεργήθηκε με τα χρόνια. Το όνομά του όμως άρχισε να συζητείται το 1988 όταν προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφίες στην είσοδο της μονάδας που νοσηλευόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, στο νοσοκομείο «Χέρτφιλντ» του Λονδίνου.

Όμως έγινε αντιληπτός από τον γραμματέα στο ιδιαίτερο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Ζιάγκα, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον του. Το περιστατικό πήρε διαστάσεις στον Τύπο και ο Γιώργος Τράγκας άρχισε να γίνεται γνωστός.

Αν και για ένα διάστημα ήταν στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά στην ΕΡΤ παρουσιάζοντας τα νέα από το αστυνομικό δελτίο, ουσιαστικά η καριέρα του απογειώθηκε χάρη στο ραδιόφωνο. Η πρωινή του εκπομπή στον ΣΚΑΪ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκανε… τρελά νούμερα, πρωτοφανή για την ελληνική ραδιοφωνία, και εκείνος έδινε ρεσιτάλ κατά της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 8:00 το πρωί τελείωνε την εκπομπή του και στις 8:15 η Ρηγίλλης και το Μαξίμου έβγαζαν ανακοινώσεις κατά του Γιώργου Τράγκα.

Στην επιτυχία του, εκτός από τη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, συντέλεσε και το γεγονός ότι η εκπομπή ήταν ένα ραδιοφωνικό σόου αμερικανικού τύπου, και εκείνος ένας δημοσιογράφος-περφόρμερ. Στο ίδιο μοτίβο ήταν και οι εκπομπές στον FLASH 96,1, μόνο που τότε στο στόχαστρο ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη.

Εκτός από τις εφημερίδες Χώρα και Ανεξαρτησία δημιούργησε και το περιοδικό Crash, ενώ είχε στήσει και πολλές διαφημιστικές εταιρείες. Αίσθηση προκαλούσε και η τηλεοπτική του εκπομπή «Χωρίς αναισθητικό», η οποία από τον ΣΚΑΪ μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1.

Στο παρελθόν υπήρξε και εκδότης τριών αθλητικών εφημερίδων, της Derby, της Score Live και της Double. Είχε άλλωστε ξεκινήσει την δημοσιογραφική του πορεία ως αθλητικός συντάκτης.

Είχε αρκετές περιπέτειες με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και με τα περιουσιακά του στοιχεία και το πόθεν έσχες. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατάφερνε να «ισορροπεί» επαγγελματικά σε συγκροτήματα διαφορετικών επιχειρηματιών με διαφορετικά συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι με μια εφημερίδα που είχε το 0,3% της κυκλοφορίας του ημερησίου Τύπου κατάφερνε να παίρνει το 6% της διαφημιστικής πίτας και μάλιστα επί ΠΑΣΟΚ στο οποίο ασκούσε την πιο σκληρή κριτική.

Αυτοί που τον γνώρισαν έχουν να λένε πως ήταν εργασιομανής αλλά και ευέξαπτος και «σφιχτός» με τα χρήματα όταν έπρεπε να πληρώσει και όχι όταν έπρεπε να ξοδέψει. Επίσης τονίζουν ότι ήταν άριστος διαπραγματευτής και άψογος χειριστής της ψυχολογίας του συνομιλητή του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Τι ερευνά η αστυνομία για την έκρηξη που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών και δύο πολιτών

21/10/2026 - 7:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Τέσσερις τραυματίες από έκρηξη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε κτήριο

21/10/2026 - 4:43μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι μετά τις συμπληρωματικές απολογίες

21/10/2026 - 2:09μμ
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Πορεία προς τη Βουλή και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

21/10/2026 - 1:42μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα: Δύο αδέλφια έθαψαν τη μητέρα τους σε οικόπεδο πίσω από το σπίτι – Τούς κατήγγειλε ο τρίτος αδελφός

21/10/2026 - 12:23μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Δημόσιο, σχολεία και συντάξεις – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και όλη τη χώρα

21/10/2026 - 9:44πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 29χρονος μετά από επίθεση για το πατίνι του

21/10/2026 - 9:18πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αιτήματα για την Παιδεία – Κλειστοί πέντε σταθμοί του μετρό

21/10/2026 - 8:52πμ
(Φωτ.: picabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου σε προσλήψεις και μισθούς – Τι θα αναφέρουν οι αγγελίες εργασίας

21/10/2026 - 8:27πμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πού αναμένονται βροχές

21/10/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Κολωνός: Τι ερευνά η αστυνομία για την έκρηξη που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών και δύο πολιτών

32 λεπτά πριν
(Πηγή: pixabay.com/ PDPics)

Βιοδείκτες και καρκίνος: Η πρόσβαση στις εξετάσεις καθορίζει τις θεραπευτικές επιλογές

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: Simeon Photography/Xeniteas e.V. - Verein der Griechen aus Pontos in Dortmund und Umgebung/Facebook)

Σύλλογος Ποντίων Ντόρτμουντ και περιχώρων «Ξενιτέας»: Μουσικό αντάμωμα με ποντιακούς και λαϊκούς ήχους

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook / Χρήστος Τριανταφύλλου)

«Μικρά Ασία – 104 χρόνια μετά»: Μια ξεχωριστή βραδιά ιστορικής μνήμης, συγκίνησης και πολιτισμού από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Κλιματική αλλαγή: Ο πλανήτης οδεύει σε υπέρβαση του 1,5 βαθμού Κελσίου, ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Μπάσκετ: Περίπου 50 αγώνες όλων των κατηγοριών στο στόχαστρο των Αρχών για στημένα παιχνίδια – Έξι εντάλματα σύλληψης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV